Even naar de film gaan anno 2020

on

Stel dat je naar film wilt gaan. Tot een maand of 4 geleden was dat een kwestie van een kaartje bestellen, op tijd bij de filmzaal aanwezig zijn en vervolgens een paar uur je helemaal onderdompelen in de filmillusie.

En toen kwam het zesletterige monster genaamd Corona…. En zie wat een gedoe het nu is om een film te kunnen zien.

Onderstaande gang van zaken stond in de mail die ik kreeg van het theater.

Filmbezoek corona-proof: wat kunt u verwachten?

We bieden u een zo fijn mogelijk avondje uit, met inachtneming van de regels. Iedereen wordt gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar te houden, mensen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd. Tickets koopt u vooraf via de website, of bij de voorverkoopadressen.

De theaterkassa is dicht, er is geen verkoop op de avond zelf. Er is slechts een beperkt aantal tickets te koop op vaste rij- en stoelnummers, verdeeld in tweetallen en solitaire plaatsen. De tweetallen zijn voor mensen uit hetzelfde huishouden.

U bent welkom vanaf drie kwartier voor aanvang, dus 19.15 uur als de film om 20.00 uur begint. U wordt bij de ingang opgevangen door een medewerker en krijgt uitleg over het verloop van de avond. Ook kunt u hier uw handen reinigen. Indien u ziekteverschijnselen heeft, wordt u niet toegelaten.

Bij de bar in de theaterfoyer kunt alvast een drankje voor na afloop van de film bestellen (deze consumptie is bij uw ticket inbegrepen). Het is zeker mogelijk om voorafgaand aan de film ook iets te bestellen, houdt u er rekening mee dat we u tijdig naar de zaal moeten uitnodigen. U wordt verwezen naar de juiste foyer, afhankelijk van uw stoelnummer. Hiermee spreiden we het publiek in het pand. De garderobes zijn niet geopend, omdat we hier de 1,5 meter afstand niet kunnen garanderen.

In verband met een veilige inloop in de zaal, dient u er uiterlijk een kwartier voor aanvang te zijn, dus om 19.45 uur. Vervolgens vindt per foyer de inloop naar de zaal plaats. U wordt hierin begeleid door onze medewerkers. Bent u later dan 19.45 uur en is de inloop naar de zaal al begonnen, dan kunnen we u niet meer toelaten i.v.m. het naleven van de 1,5 meter maatregel. Er vindt geen restitutie plaats.

Na afloop van de film verlaat u na een instructie veilig de zaal. In de grote foyer beneden staan uw bestelde drankjes klaar. U bent van harte welkom na te borrelen in de theaterfoyer. Natuurlijk zorgen we voor een extra schoon theater.

Om besmetting te voorkomen worden de contactoppervlakken en aanraakpunten zoals trapleuningen, deurklinken, liftknopjes etc. meerdere keren per dag en avond schoongemaakt. Vooraf en na afloop van de film kunt u gebruik maken van de grotere toiletruimte in de theaterfoyer. De lucht in de Kleine Zaal wordt ververst door een luchtbehandelingssysteem.

Hoe lang nog?

Niets dan complimenten voor het theater voor de manier waarop ze het allemaal geregeld hebben, maar dit is toch geen manier waarop je een onbezorgd avondje uit wilt beleven?

Wat kijk ik uit naar het moment dat een avondje theater/film weer gewoon een onbezorgd avondje uit is in plaats van de strak geleide militaire exercitie zonder enige vorm van spontaniteit die het nu zo onderhand is…

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. bookstamel schreef:

  Ik ga op deze manier niet zo snel ergens naar toe! Bij heel veel gelegenheden doen ze moeilijk als je naar de toilet moet. Zelfs bij de fysio etc. Ik heb een zwakke blaas dus blijf dan liever thuis.

  Like

 2. Gea schreef:

  Jammer genoeg geeft het niet de sfeer als voorheen. Ik zou nu niet snel naar de bios gaan eigenlijk

  Geliked door 1 persoon

 3. Manon schreef:

  Dit is dan het nieuwe normaal. Ik denk dat dit ook wel blijft hangen de komende maanden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Heidi schreef:

  Tis jammer genoeg niet meer lijk vroeger. Ik zelf ga nog niet naar de film ook al mag het wel. Ik kijk dan liever op Netflix een film of serie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Laura schreef:

  Ik stel naar de film gaan nog wel even uit. Als ik iets wil kijken doe ik dat wel via Pathé thuis.

  Geliked door 1 persoon

 6. annedegrund schreef:

  Het is inderdaad minder leuk. Ik zou nu niet zo snel naar de bios gaan. Meer gedoe dan lekker relaxt filmpje kijken 😦

  Geliked door 1 persoon

 7. MoniqueMichelle schreef:

  Het wordt inderdaad stukken minder spontaan en een hoop gedoe. Ik ben inmiddels wel een beetje in de.. we moeten het er maar mee doen fase…

  Geliked door 1 persoon

 8. Dit is idd niet bepaald een spontaan uitje meer. Erg jammer. Ben benieuwd wanneer alles weer normaal wordt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Xiana schreef:

  Oh volg je hierin helemaal. Ik huiver ervan als mensen spreken over ‘het nieuwe normaal’. Precies of deze situatie is normaal? Wij gaan dit weekend alvast voor de eerste keer terug uit eten en ook zeer benieuwd naar de ervaring.

  Geliked door 1 persoon

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb hetzelfde met de bibliotheek. Dat vond ik altijd superleuk, maar nu is het zo’n gedoe dat ik er eigenlijk amper nog kome.

  Geliked door 1 persoon

 11. Anvanassche schreef:

  Ik denk soms terug aan wat we tot zo’n 4 maanden geleden allemaal ‘mochten’ en ‘konden’ doen. Lijkt wel een heel andere tijd…

  Geliked door 1 persoon

  1. Henk Hofman schreef:

   ja, en dat veel dingen die eigenlijk vast stonden en eigenlijk standaard waren, binnen notime niet meer zo zeker bleken te zijn. Heel boeiend, zowel in positieve als in negatieve zin.

   Like

 12. stefaanvivant schreef:

  Hier in België is er al heel wat schade. Het echt antwaarps theater dat al jaaaaren meegaat maar het beetje moeilijk kreeg de laatste jaren is nu volledig genekt door Corona lockdown. Verschrikkelijk als een waarde in het theatermileu verdwijnt.

  Geliked door 1 persoon

 13. racheltjuh schreef:

  het spontane is er inderdaad vanaf, net als even lekker een restaurant binnen lopen om uit eten te gaan 😦 nee voor mij hoeft het niet meer eerlijk gezegd

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.