Even naar de film gaan anno 2020

on

Stel dat je naar film wilt gaan. Tot een maand of 4 geleden was dat een kwestie van een kaartje bestellen, op tijd bij de filmzaal aanwezig zijn en vervolgens een paar uur je helemaal onderdompelen in de filmillusie.

En toen kwam het zesletterige monster genaamd Corona…. En zie wat een gedoe het nu is om een film te kunnen zien.

Onderstaande gang van zaken stond in de mail die ik kreeg van het theater.

Filmbezoek corona-proof: wat kunt u verwachten?

We bieden u een zo fijn mogelijk avondje uit, met inachtneming van de regels. Iedereen wordt gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar te houden, mensen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd. Tickets koopt u vooraf via de website, of bij de voorverkoopadressen.

De theaterkassa is dicht, er is geen verkoop op de avond zelf. Er is slechts een beperkt aantal tickets te koop op vaste rij- en stoelnummers, verdeeld in tweetallen en solitaire plaatsen. De tweetallen zijn voor mensen uit hetzelfde huishouden.

U bent welkom vanaf drie kwartier voor aanvang, dus 19.15 uur als de film om 20.00 uur begint. U wordt bij de ingang opgevangen door een medewerker en krijgt uitleg over het verloop van de avond. Ook kunt u hier uw handen reinigen. Indien u ziekteverschijnselen heeft, wordt u niet toegelaten.

Bij de bar in de theaterfoyer kunt alvast een drankje voor na afloop van de film bestellen (deze consumptie is bij uw ticket inbegrepen). Het is zeker mogelijk om voorafgaand aan de film ook iets te bestellen, houdt u er rekening mee dat we u tijdig naar de zaal moeten uitnodigen. U wordt verwezen naar de juiste foyer, afhankelijk van uw stoelnummer. Hiermee spreiden we het publiek in het pand. De garderobes zijn niet geopend, omdat we hier de 1,5 meter afstand niet kunnen garanderen.

In verband met een veilige inloop in de zaal, dient u er uiterlijk een kwartier voor aanvang te zijn, dus om 19.45 uur. Vervolgens vindt per foyer de inloop naar de zaal plaats. U wordt hierin begeleid door onze medewerkers. Bent u later dan 19.45 uur en is de inloop naar de zaal al begonnen, dan kunnen we u niet meer toelaten i.v.m. het naleven van de 1,5 meter maatregel. Er vindt geen restitutie plaats.

Na afloop van de film verlaat u na een instructie veilig de zaal. In de grote foyer beneden staan uw bestelde drankjes klaar. U bent van harte welkom na te borrelen in de theaterfoyer. Natuurlijk zorgen we voor een extra schoon theater.

Om besmetting te voorkomen worden de contactoppervlakken en aanraakpunten zoals trapleuningen, deurklinken, liftknopjes etc. meerdere keren per dag en avond schoongemaakt. Vooraf en na afloop van de film kunt u gebruik maken van de grotere toiletruimte in de theaterfoyer. De lucht in de Kleine Zaal wordt ververst door een luchtbehandelingssysteem.

Hoe lang nog?

Niets dan complimenten voor het theater voor de manier waarop ze het allemaal geregeld hebben, maar dit is toch geen manier waarop je een onbezorgd avondje uit wilt beleven?

Wat kijk ik uit naar het moment dat een avondje theater/film weer gewoon een onbezorgd avondje uit is in plaats van de strak geleide militaire exercitie zonder enige vorm van spontaniteit die het nu zo onderhand is…

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind dat de bioscopen de situatie goed aanpakken maar ik snap jouw punt ook. Een echt ontspannen avondje naar de film zit er voorlopig helaas niet in. Ik wacht liever nog even tot de situatie meer onder controle is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Henk Hofman schreef:

   Ik vind ook dat de bioscopen en theaters het goed aanpakken, ik heb bewondering voor alle inspanningen die ze doen, terwijl er vrijwel geen inkomsten tegenover staan.

   Like

 2. Ondanks dat ze het goed voor elkaar hebben gemaakt, is het inderdaad niet aantrekkelijk om op die manier naar het theater te gaan. Teveel regeltjes, ik hoop dat dat snel minder zal worden en dat we weer gewoon van een theateravondje kunnen genieten zonder al dat gedoe er om heen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Emmy schreef:

   We zijn zondag naar een kinderfilm geweest.
   Het viel allemaal gelukkig wel mee. In zoverre dat ik me wel irriteerde aan de beperkingen, maar ze hebben voor de kinderen zo veel mogelijk normaal gedaan. Dat was prettig.

   Nu snel naar compleet normaal

   Geliked door 1 persoon

 3. lodi schreef:

  Het is goed hoe ze het allemaal voor elkaar kunnen krijgen om ons toch naar de film te laten gaan, toch heb ik zelf nog niet echt de behoefte om meteen een kaartje te kopen. Al snap ik dat we de bioscopen en theaters ook moeten steunen, ik vind toch met meer mensen momenteel lastig en angstig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Angie schreef:

  Inderdaad lof voor de bioscoop dat ze er zoveel moeite in steken om toch bezoekers te kunnen ontvangen, maar erg gezellig is het niet inderdaad. Hopelijk is het einde van de 1,5-meter-maatschappij snel in zicht!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik mis het inderdaad ook wel dat het nu wat minder spontaan kan en je toch met veel dingen rekening moet houden. Heel begrijpelijk, maar kan niet wachten tot zulk soort dingen weer ‘normaal’ zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Doen ze heel goed zo te horen! Ik hoop ook dat het snel weer het oude is maar zolang het moet vind ik de maatregelen prima.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ga zelf niet zo vaak naar de film of theater, maar voor de liefhebber is het jammer dat het nu in Corona-tijden op deze manier moet. Het is momenteel geen onbezorgd avondje uit meer!

  Geliked door 1 persoon

 8. Deborah schreef:

  Ik vroeg mij inderdaad vd week nog af hoe dat dan in zijn werk zou moeten gaan. Ben het met je eens dat het niet echt een onbezorgd avondje weg is zo. Maar voor de liefhebbers is er in ieder geval weer een mogelijkheid. Ik wacht en hoop snel op het ‘oude” normaal 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Reismuts schreef:

  Ik kijk ook enorm uit naar de tijd dat je weer spontaan iets kunt ondernemen. Voor nu is het fijn dat ze zo toch meer mogelijk maken dan de afgelopen maanden was.

  Geliked door 1 persoon

 10. HippeShops schreef:

  Met al die maatregelen is het spontane plezier van een avondje uit inderdaad helemaal naar de achtergrond verdwenen. De extra beleving die je in de bioscoop hebt wordt helemaal ontnomen. Dan kun je onderhand beter thuis een film bekijken. Maar ik snap het wel, de bioscopen moeten toch wat om te kunnen blijven voortbestaan en wie weet worden de maatregelen na voortschrijdend inzicht weer aangepast en wordt het ooit weer zoals het was.

  Geliked door 1 persoon

 11. Raïssa schreef:

  Ik kijk ook uit naar leuk onbezorgd dagje uit zonder allemaal stricte regels, maar voor nu ben ik wel blij dat we een hoop dingen weer kunnen doen…

  Geliked door 1 persoon

 12. Frederique schreef:

  Ja het is echt zo anders, spontaan even iets ondernemen is er niet meer bij. Ik ben nog niet naar de bioscoop gegaan sinds de opening terwijl ik er normaal enorm van kan genieten.

  Geliked door 1 persoon

 13. Mrs. T. schreef:

  Poe, dat is inderdaad wel een hele instructie … 😦

  Like

 14. girls-things schreef:

  Het is allemaal wat. We hebben nog niet echt een film op de planning staan of iets. Wel fijn dat je wel weer naar de film kan.

  Like

 15. Het is behoorlijk lastig, ook voor de theater industrie. Het is fijn dat ze in elk geval bezoekers mogen ontvangen, maar het onbezorgde gevoel wat het normaliter met zich mee brengt is er idd af. Erg jammer. Laten we hopen dat het snel voorbij is.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.