Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Je zult maar een krokus zijn…

Je zult maar een krokus zijn; maandenlang ben je bezig om je van bloembol te ontwikkelen tot een mooi kleurrijk plantje. Gelokt door de hoge temperaturen besluit je je je boven de grond te vertonen om trots voor de buitenwereld te pronken met al je kleuren.

Vervolgens wordt je, amper boven de grond gekomen, geteisterd door de ene storm na de ander; Ciara, Dennis, Ellen en hoe ze allemaal ook mogen heten. Moegestreden van het verzet tegen al die stormen geef je het op, en stort je ter aarde met als gevolg een massaslachting onder krokussen. Je moet aardig je best doen om nog wat rechtopstaande krokussen te vinden. Ja de natuur is wreed;-).

Zonnepanelen

Dat de natuur onvoorspelbaar en grillig is, zie ik ook heel mooi met onze zonnepanelen. Die hebben we nu sinds haf februari 2018. Tuurlijk is het leuk dat ze er nu hangen en dat ze ongemerkt zorgen voor stroom. Maar het leukste aan die panelen vond ik in het begin vooral de app die erbij hoorde waardoor ik voortdurend kon zien wat die zonnepanelen opbrachten.

In mooie grafieken kon ik bijna per minuut volgen wat de zonnepanelen deden. Oké, na een tijdje ging daar de lol wel van af, maar zeker in het begin was het erg leuk om te zien dat die zonnepanelen als een gek hun werk deden en goed geld verdienden.

Blauwe lucht

Gedurende de weken na de installatie van half februari zorgde een stralend blauwe lucht voor een vliegende start voor wat betreft de opbrengst. Bijna verslavend om dan via een app te kunnen volgen wat die panelen dan opbrachten. En ook vorig jaar was het rond deze tijd lange tijd erg zonnig.

Maar dan dit jaar…

De ene hemelsluis is nog niet gesloten of de volgende opent zich weer met vrijwel elke dag wel zo’n stortregen tot gevolg.

En het fietsen tussen Houten en Utrecht is met die combinatie van keiharde wind en stortregens ook weleens leuker geweest…

Ach ja, de natuur geeft, de natuur neemt.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

19 gedachten over “Je zult maar een krokus zijn…

 1. Tja, hollands weertje. Je zou toch zeggen als kaaskoppen zijn we het gewend. De uitdrukking is niet voor niets door weer en wind. Maar dan zie ik toch liever de krokus, het eerste voorzichtige stapje richting de lente. Af en toe flink teniet gedaan door de hollandse weergoden.

  Geliked door 1 persoon

 2. hahaha, ik houd van onverwachte perspectieven! Zodra ik ergens een krokus zie, zal ik hem vragen hoe het met hem gaat. bye the way, zonnecollectoren leveren echt veel op!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ten eerste: wat een bikkel jij dat je blijft fietsen! Die wind ben ik ZO ZAT hey…Ten tweede: wat een hilarische blog! Ik dacht ook hetzelfde laatst. Die arme krokussen! En wat goed dat je zonnepanelen hebt, die wil ik in de toekomst ook. Trouwens, Gerrit Hiemstra zei vandaag op Twitter dat er in de toekomst meer van dit soort winters kunnen verwachten…zucht…

   Geliked door 1 persoon

   1. Er was eergisteren een dermate zware bui dat ik dacht’ ik kan net zo goed in een sloot sprongen, want natter dan nu kan toch niet😀. Ben die wind ook zat, maar zal vast wel weer een rustigere tijd komen. Dat ik in een lekker voorjaarszonnetje fiets, lammetjes in het weiland. Zoiets😀

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.