Rij 1, stoel 5 en 6

Renee van bavelTheater; ik kan er niet vaak genoeg heen gaan; de ene keer een Japanse drumband, dan weer een Pink Floyd coverband of een Fingerstyle gitarist.

Gisteren zaten S. en ik in het theater  voor weer iets heel anders; de Nederlandse zangeres Renee van Bavel. Aan de hand van nummers van Herman van Veen vertelde/zong zij haar levensverhaal. 

In vogelvlucht

Ze zeggen weleens dat de muziek die je rond je 14e a 15e leert kennen je je hele leven bijblijft. Dat klopt bij mij voor wat betreft Herman van Veen heel goed. Toen ik een jaar of 15 was kocht ik zijn cd ‘In vogelvlucht’. Een cd die ik zeker niet elke week luister, maar om de zoveel tijd vind ik het erg lekker om er weer eens naar te luisteren.

Toen we vorig jaar in de theaterbrochure lazen dat er iemand (Renee van Bavel) was die een show rondom nummers van Herman van Veen had gemaakt, was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt. Met als gevolg dus dat S. en ik deze zaterdagavond in het Houtense theater zaten.

Rij 1, stoel 5 en 6

De voorstellingen die we bezoeken zijn meestal in zalen met een paar honderd stoelen. Maar dit keer zaten we in de kleine zaal van Theater aan de Slinger in Houten. Een heel intieme zaal met slechts 95 stoelen. En om het nog intiemer te maken hadden wij stoelen 5 en 6 op rij 1. En aangezien de eerste rij maar 10 stoelen telde, waren dat de precies de middelste twee stoelen.

Privéconcert

Gevolg was dat ik een zee aan beenruimte had.  En omdat ze nog geen 1,5 meter voor me haar optreden verzorgde, had ik vrijwel voortdurend het gevoel in een privéconcert te zitten;  een heel aparte gewaarwording.

Zo’n intieme setting paste perfect bij haar optreden. Begeleid door een pianist hield ze de nummers heel puur. Doordat ze niet de hele nummers speelde maar juist die gedeeltes eruit haalde die haar verhaal ondersteunde, werd het een heel mooie avond.  Altijd mooi om de magie van theater te ervaren.

Zeker een aanrader om ook eens heen te gaan!

 

 

 

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Klinkt als een fijne belevenis!

  Geliked door 1 persoon

 2. Amelie schreef:

  Zeker en vast fijn om naar verschillende concerten te gaan, zeker als er een link is met je jeugd!

  Geliked door 1 persoon

 3. Alexandra schreef:

  Ik kan me Herman van Veen goed herinneren. Leuk, ga even checken of ze ook naar het oosten des lands komt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn om zo ruim te kunnen zitten. Bij de titel van je post dacht ik eerst dat het over een vliegreis zou gaan : )

  Geliked door 1 persoon

 5. Ow, ik ga volgend weekend naar Herman Van Veen zelf, beetje nostalgie uit mijn kindertijd herbeleven.
  Mij vind je overigens bijna elke week meerdere keren in theater, cc’s en anderen. Dat is mijn ding wel. Veel beter dan tv, zeg ik weleens. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Henk Hofman schreef:

   Helemaal mee eens, de passie die je wel in een theater voelt, voel je zelden uit de tv komen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Cynthia schreef:

  Ik ken haar helemaal niet. Wat mooi om liedjes waar je zulke persoonlijke herinneringen aan hebt in zo’n intieme setting te kunnen beluisteren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Janet schreef:

  Wat bijzonder zeg, ik kan me goed indenken hoe dat gevoeld moest hebben.. het lijkt me vrij intens, zo dicht op het optreden, mooi!

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.