En dan wordt de 5 een 6

on

verjaardagsblogVroeger als kind vond ik het altijd het hoogtepunt van het jaar; mijn verjaardag. De hele dag in het middelpunt staan.  Wie zouden er allemaal komen, van wie zou ik een kaart ontvangen, en ja, natuurlijk, welke cadeautjes zou ik krijgen?

Trakteren in de klas; mijn moeder maakte van de traktaties altijd iets moois; daarna de klassen rond, aan alle juffen en meesters iets lekkers geven en dan steeds in spanning zittend welke plaatjes ze hadden. Bij ons op school mocht je dan als je de klassen rond ging, bij elke juf en meester uit de la een plaatje kiezen. Trots kwam ik dan thuis met zes plaatjes. Een kinderhand is nu eenmaal gauw gevuld;-). Vaak op een woensdag mijn kinderfeestje en dan natuurlijk mijn verjaardag voor de grote mensen.

En nu? Nu wordt mijn verjaardag al een week of wat van tevoren aangekondigd in mijn mailbox; daar 5 euro verjaardagskorting, daar 10 euro, daar 25% etc. En dan een dag of wat van tevoren bedenken welke dingen ik dit jaar zelf wil maken, welke dingen S. wil maken, en voor welke dingen we het gemak van de kant en klaar producten kiezen.  Hebben we voldoende stoelen, voldoende eten en  drinken (antwoord is altijd ja, ja en ja) en vervolgens wachten tot de eerste visite verschijnt.

En dan… is het in een vloek en een zucht voorbij en realiseer ik me dat ik vrijwel niemand gesproken heb, aangezien ik onderhand de hele tijd met S. in de keuken heb gestaan van alles klaar te maken…. Een kan koffie klaar hebben staan is natuurlijk erg handig, maar ja; als je een espresso-apparaat hebt met cappuccinomogelijkheid, dan gaat er natuurlijk niets boven een vers gemalen koffie, espresso of cappuccino. En ik wil ze natuurlijk ook niet met een lege maag naar huis laten gaan dus lekkere hapjes mogen ook niet ontbreken.

En nu,  the day after, is ook de laatste verjaardagsvisite voor dit weekend vertrokken, het huis weer een beetje in oude staat teruggebracht… en ga ik maar even kijken of er nog een stuk van die heerlijke taart over is die S. heeft gemaakt…

Gelukkig nog een jaar tot mijn volgende verjaardag;-)

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. racheltjuh schreef:

  ik vier die van mij niet meer hoor haha en die van mijn man ook niet, ik krijg wel kadootjes van ze maar geen familie, taart of koffie haha zo geen zin meer in!! nee hoor lekker met mijn gezinnetje en dat is prima. die van onze meiden vieren we natuurlijk nog wel 😀 en over een maand ben ik al weer aan de beurt en eerlijk…nu al geen zin in hah

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   In ieder geval alvast gefeliciteerd!😀

   Like

 2. Vind verjaardagen altijd super gezellig maar helaas komt er nooit iemand op mijn verjaardag op mijn oma na

  Like

 3. &Xaar schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je genoten hebt van deze dag

  Like

 4. Caroline schreef:

  Van harte gefeliciteerd Henk! Dat met die espresso en cappuccino is heel herkenbaar. Vroeger had je inderdaad de thermoskan met koffie, handig bij veel visite. Nu speel je de hele avond voor barista, ha ha ha!

  Like

 5. Rory Blokzijl schreef:

  Ja, heel herkenbaar. Daarentegen ben ik de laatste paar jaar wel weer van het vieren, maar met veel gemak omdat ik al die jaren inderdaad heb staan sloven in de keuken. Heel mooi als alles met liefde is klaargemaakt, maar als ik zelf helemaal niets meer merk van het feestje? Laat dan maar zitten. Dus of we maken veel van te voren, of we gaan lekker naar een toko voor Indische hapjes of – als we het heel luxe doen – gaan naar een cateraar. Dat laatste is niet altijd financieel haalbaar, dus ach. Dit jaar zien we wel weer…

  Like

 6. Frederique schreef:

  Nog gefeliciteerd! Wat een geinige kaart op de foto ook! Ik vier mijn verjaardag helemaal niet meer eigenlijk.

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Is ook een manier, dan blijf je altijd zelfde leeftijd 😀

   Like

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Daarom vier ik mijn verjaardag niet meer op die manier. Als jarige heb je er eigenlijk helemaal niets aan. Ik wil dan juist graag echt met mensen praten.

  Like

 8. DM on the road schreef:

  Ik kreeg dit jaar een maand van tevoren al de eerste mailtjes, zodat ik op tijd mijn verjaardagsoutfit kon shoppen. Op zich creatief bedacht, maar bedrijven slaan ook een beetje door hoor haha. Ik krijg nu zoveel reclame, dat ik expres nergens meer gebruik van maak. Ik shop liever op mijn eigen tijd, zonder druk van een code. Nog van harte gefeliciteerd trouwens!

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Slaat inderdaad een beetje door. Daardoor voelt het ‘ speciale’ van een cadeautje voor jou meer als een lege marketingactie.

   Like

   1. DM on the road schreef:

    Precies…. Dat dus 😉

    Like

 9. renatehv schreef:

  Gefeliciteerd! Ik herken het wel hoor. Ik sta bij elke verjaardag hier in huis telkens in de keuken maar ach, liever dat dan dat er niemand is om het mee te vieren.. Toch?

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Tuurlijk, en als ik dan zie dat iedereen het naar de zin heb, is het goed. Spreek ze andere keer wel

   Liked by 1 persoon

 10. Mrs. T. schreef:

  Alsnog van harte!
  En tja, dat hoort ook een beetje bij verjaardag vieren natuurlijk; redderen in de keuken.

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Tuurlijk, ik vind het veel te leuk om allerlei hapjes etc te maken 😀

   Like

 11. Manon schreef:

  Je beschrijft echt PERFECT hoe een volwassen-verjaardag gaat.

  En alsnog gefeliciteerd 🙂

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Thanks😀, geloof dat volgend jaar een schrikkeljaar bis, dus dan heb ik nog een dag extra..

   Like

 12. Joost schreef:

  Ik.hoop voor je dat er taart over was want hij was erg lekker😋

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Er was nog over, met de nadruk op was😀

   Like

 13. Natasja schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Ik vind het altijd zo jammer bij verjaardagen als je de hele tijd moet lopen. Dus t eerste drankje is van mij en daarna lopen mensen zelf maar haha! Heb ik ook tijd om te genieten van mijn feestje en met iedereen te kletsen!

  Like

 14. Sabine schreef:

  Van harte!

  Like

 15. luukskitchen schreef:

  Wat super leuk geschreven

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Thanks, doe jij nog iets aan je verjaardag of skip je die dag?

   Liked by 1 persoon

 16. Charlotte schreef:

  Gelukkige verjaardag

  Like

 17. bookstamel schreef:

  Gefeliciteerd! Hiep hiep hoera . Ik verheugde me zelf altijd enorm op me verjaardag maar als het dan zover is dan lag ik ziek op bed of zat ik boos boven teveel prikkels!

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Dat is balen, je wilt dan zo graag, maar je lichaam houdt je tegen

   Like

 18. Sylvia schreef:

  Gefeliciteerd!! Hieperdepiep!

  Like

 19. Anvanassche schreef:

  Bij deze een gelukkige verjaardag vanuit BelgIë! Bij mij wordt volgende maand de 4 een 5….

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Alvast gefeliciteerd, voor de duidelijkheid: ik ben 46 geworden 😉

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.