Geplaatst in Dagelijkse leven

En dan wordt de 5 een 6

verjaardagsblogVroeger als kind vond ik het altijd het hoogtepunt van het jaar; mijn verjaardag. De hele dag in het middelpunt staan.  Wie zouden er allemaal komen, van wie zou ik een kaart ontvangen, en ja, natuurlijk, welke cadeautjes zou ik krijgen?

Trakteren in de klas; mijn moeder maakte van de traktaties altijd iets moois; daarna de klassen rond, aan alle juffen en meesters iets lekkers geven en dan steeds in spanning zittend welke plaatjes ze hadden. Bij ons op school mocht je dan als je de klassen rond ging, bij elke juf en meester uit de la een plaatje kiezen. Trots kwam ik dan thuis met zes plaatjes. Een kinderhand is nu eenmaal gauw gevuld;-). Vaak op een woensdag mijn kinderfeestje en dan natuurlijk mijn verjaardag voor de grote mensen.

En nu? Nu wordt mijn verjaardag al een week of wat van tevoren aangekondigd in mijn mailbox; daar 5 euro verjaardagskorting, daar 10 euro, daar 25% etc. En dan een dag of wat van tevoren bedenken welke dingen ik dit jaar zelf wil maken, welke dingen S. wil maken, en voor welke dingen we het gemak van de kant en klaar producten kiezen.  Hebben we voldoende stoelen, voldoende eten en  drinken (antwoord is altijd ja, ja en ja) en vervolgens wachten tot de eerste visite verschijnt.

En dan… is het in een vloek en een zucht voorbij en realiseer ik me dat ik vrijwel niemand gesproken heb, aangezien ik onderhand de hele tijd met S. in de keuken heb gestaan van alles klaar te maken…. Een kan koffie klaar hebben staan is natuurlijk erg handig, maar ja; als je een espresso-apparaat hebt met cappuccinomogelijkheid, dan gaat er natuurlijk niets boven een vers gemalen koffie, espresso of cappuccino. En ik wil ze natuurlijk ook niet met een lege maag naar huis laten gaan dus lekkere hapjes mogen ook niet ontbreken.

En nu,  the day after, is ook de laatste verjaardagsvisite voor dit weekend vertrokken, het huis weer een beetje in oude staat teruggebracht… en ga ik maar even kijken of er nog een stuk van die heerlijke taart over is die S. heeft gemaakt…

Gelukkig nog een jaar tot mijn volgende verjaardag;-)

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

33 gedachten over “En dan wordt de 5 een 6

 1. Ik kreeg dit jaar een maand van tevoren al de eerste mailtjes, zodat ik op tijd mijn verjaardagsoutfit kon shoppen. Op zich creatief bedacht, maar bedrijven slaan ook een beetje door hoor haha. Ik krijg nu zoveel reclame, dat ik expres nergens meer gebruik van maak. Ik shop liever op mijn eigen tijd, zonder druk van een code. Nog van harte gefeliciteerd trouwens!

  Like

 2. Gefeliciteerd! Ik herken het wel hoor. Ik sta bij elke verjaardag hier in huis telkens in de keuken maar ach, liever dat dan dat er niemand is om het mee te vieren.. Toch?

  Like

 3. Van harte gefeliciteerd! Ik vind het altijd zo jammer bij verjaardagen als je de hele tijd moet lopen. Dus t eerste drankje is van mij en daarna lopen mensen zelf maar haha! Heb ik ook tijd om te genieten van mijn feestje en met iedereen te kletsen!

  Like

 4. Gefeliciteerd! Hiep hiep hoera . Ik verheugde me zelf altijd enorm op me verjaardag maar als het dan zover is dan lag ik ziek op bed of zat ik boos boven teveel prikkels!

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.