Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Veggie; niet omdat het moet, maar omdat het mag

veggie1Flinke hoosbuien, temperatuur die eindelijk onder de 10 graden duikt; het kan niet anders of de herfst is aangetreden. En wat hoort er ook bij de herfst? Rookworst…

En in de rookworstwereld was de afgelopen weken de nodige ophef, want… er was eindelijk een vegetarische rookworst. En nog meer ophef; niet één maar zelfs twee fabrikanten kwamen met een vegetarische rookworst… jaja, de wereld heeft wel eens voor minder even stilgestaan…

Dus ook veggies kunnen nu een rookworst in de zuurkool gooien… bijzonder, niet? Niet echt want ik stop toch echt al een paar jaar af en toe een vegetarische rookworst op mijn zuurkool. Maar losgezien daarvan komt het wel bij een punt; de voortdurende drang om van alles een vegetarische variant te maken.

Als overtuigd vegetariër juich ik het aan de ene kant toe dat er nu steeds meer keus is , maar ik vind het aan de andere kant ook een vorm van zwakte om zo te focussen op vega varianten van vleesproducten.

Ik weet dat de doelgroep voor die ‘nepvlees’ varianten niet zo zeer de mensen zijn die uit principe geen vlees eten, maar veel meer de vleeseters die af en toe geen vlees willen. Maar toch: Ga van je eigen kracht uit en maak vegetarische producten die gewoon lekker zijn om te eten om wat ze zijn en niet om waarop ze pretenderen te lijken.

Op die manier ‘lok’ je mensen om eens iets anders te eten dan vlees en zien ze het gewoon als een uitbreiding van mogelijkheden. En dan kan het tot heerlijke dingen leiden.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

12 gedachten over “Veggie; niet omdat het moet, maar omdat het mag

 1. Ik vind het wel heel positief dat er steeds meer mogelijkheden zijn. Ik eet zelf al een aantal jaren amper vlees. Ik ben alleen nog niet in de verleiding gekomen om een vegaworst of dit soort vervangers uit te proberen – dat vind ik ergens toch gek. Ik kies liever een vegetarisch iets dat er niet uitziet als vlees.

  Like

  1. Vind ik ook. Maar dingen als burgers, schijven etc, zijn gewoon vormen om iets te verpakken. Of dat nu vlees met kruiden is of iets anders. Daar heb ik minder moeite mee dan met het namaken van bijvoorbeeld biefstuk oid, dus een puur vlees stuk.

   Like

 2. Ik hoef echt niet elke dag vlees te eten en hier staat dan ook regelmatig een vegetarisch gerecht op tafel, maar dit soort vervangers zal ik niet zo snel gaan gebruiken. Als ik vlees wil, dan wil ik echt vlees, net als dat ik bewust een dagje kies voor vegetarisch.

  Like

  1. Vraag het aan tien mensen en tien mensen zullen wat anders zeggen. Eigenlijk net zoals met zoveel dingen; de een vindt het fantastisch terwijl een ander het helemaal niets vindt. persoonlijk zou ik het niet zozeer als ‘de’ vervanger van vlees presenteren, maar veel meer als als een van de mogelijke varianten, naast runder, kip en weet ik veel welke varianten er zijn.

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.