Makkelijk leven heb je als veggie…

veggie3In mijn vorige blog had ik over het gedoe rondom de veggie rookworst. Toen ik dat blog aan het tikken was moest ik meteen denken aan het gedoe tijdens vakanties rond het vinden van vegetarische restaurants. Met citytrips is het zoeken naar geschikte restaurants ook altijd weer een activiteit op zich . Al moet ik zeggen dat dat, sinds we de Indiase keuken hebben ontdekt, een stuk minder is.

In een Indiaas restaurant weet je dat een derde van de menukaart sowieso is ingeruimd voor veggie gerechten, dus zijn Indiase restaurants wat dat betreft een veilige keuze, naast natuurlijk de Italiaanse restaurants. De laatste jaren zijn we in heel wat steden geweest, en altijd hebben we dan minimaal één keer een Indiaas restaurant op het menu staan.

Maar toen S. en ik een paar jaar geleden naar Praag gingen, hadden we de Indiase keuken nog niet ontdekt. Praag staat bepaald niet bekend als de veggiehoofdstad van Europa, dus we waren voorbereid op een flinke zoektocht naar geschikte restaurants, maar gelukkig is er dan Google, Al gauw viel Clear Head ons op; een veggie- en vegan restaurant. We hebben daar meer dan lekker gegeten. Allerlei gerechten die niet waren gemaakt als vega/vegan alternatief voor vlees maar gewoon als op zich zelf staande smaakbelevenissen. En toen we zagen dat ze nog een tweede vestiging hadden, Maitrea zijn we daar vanzelfsprekend ook heen geweest.

Tijden veranderen

Gelukkig merk ik wel dat de laatste jaren het aanbod aan vegetarische restaurants een stuk verbeterd is. In gewone restaurants is er qua vegetarische gerechten ook veel verbeterd, maar toch. Vaak is het als ik met niet-veggies uit eten ben zo dat terwijl zij nog volop bezig zijn met het kiezen van de gerechten op de menukaart, ik al uitgekozen ben aangezien het veggie-aanbod dan bestaat uit welgeteld één of als het meezit twee veggie-gerechten.

Ach ja, aan de andere kant maakt dat gebrek aan keuze het leven wel een stuk makkelijker;-)

 

 

 

 

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Janet schreef:

  Ik vind een ruime keuze altijd heel erg fijn. Indiaas eten vind ik overigens echt heel erg lekker!

  Like

 2. ingrid schreef:

  ik denk dat het steeds meer in opkomst is. het wordt makkelijker dus

  Like

 3. DM on the road schreef:

  Er komt een moment dat er meer veggie gerechten zijn dan niet-veggie gerechten haha 🙂 ik eet zelf wel vlees, omdat ik het lekker vind. Ik eet eigenlijk alleen kipfilet, gehakt en zalm, omdat ik niet zo’n grote vleesliefhebber ben. Ik kan best af en toe zonder.

  Like

 4. Jessie | Business Blog School schreef:

  Ik vertel mijn klanten altijd: verminder keuzestress op de website. Dus… waarom ook niet op de menukaart 😉 Leuk hoe je de silver lining van de cloud hebt gevonden1

  Like

 5. Globalizious schreef:

  Ik heb t idee dat t op steeds meer plekken iig gebruikelijker wordt om ook vegetarische maaltijden aan te bieden, gelukkig.

  Like

 6. Chicamoms schreef:

  Vegetarisch en Vegan….iets helemaal van nu en dat merk je aan de keuzes en soort restaurants. Zolang je geen keuze stress krijgt 🙂

  Like

 7. hphofman schreef:

  Best wel logisch😀. Maar bedankt voor de tip!

  Like

 8. Hier in belgië noemen we dat dan een Indische restaurant Dat zorgde vroeger weleens voor misverstanden bij mij en een van mijn beste vriendinnen Maar ik ga er ook heel graag eten en inderdaad: het meeste op de kaart is veggie! Pluspunt!

  Like

  1. hphofman schreef:

   De keuken uit India heet in België dus de Indische keuken? In Nederland wordt met de Indische keuken just veel meer de keuken uit Indonesië en omgeving bedoeld. Hoe heet die keuken dan in België?

   Like

   1. Ja, alles wat naar India verwijst, is hier gewoon Indisch. Van indonesië is dan simpelweg Indonesisch. 😉

    Like

 9. feliceveenman schreef:

  Probeer in een turks/marokkaans eethuisje eens de “flauwgevallen imaan” een heerlijk vegetarisch gerecht

  Like

  1. hphofman schreef:

   Ga ik eens doen, benieuwd wat ik dan krijg 😀

   Like

 10. Manon schreef:

  Makkelijk, maar ook moeilijk. Ik eet ook graag vega in een restaurant (geen vleesliefhebber) maar met 2 a 3 opties kun je (ik tenminste) niet vaak uit de voeten. Ik kan niet tegen koolsoorten en ze stoppen sinds kort overal geitenkaas op en bij. Ook geen fan van.

  Like

  1. hphofman schreef:

   Probeer eens een Indiaas restaurant. Keuze zat!

   Like

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn dochter eet veganistisch, en dat is helemaal lastig zeg. Hoewel ook dat wel makkelijker schijnt te worden.

  Like

  1. hphofman schreef:

   Zeker in de grotere steden heb je steeds meer veganistische restaurants. Ik eet soms, als het gerecht aantrekkelijk klinkt ook veganistisch, maar zou het (nog) niet fulltime kunnen aangezien ik kaas/zuivel te lekker vindt

   Like

 12. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Er komt gelukkig steeds meer vegetarisch/vegan voedsel en restaurants op de markt. Het lijkt me inderdaad lastig om op vakantie bestemmingen elke keer te moeten gaan zoeken naar geschikte locaties.

  Like

 13. Dat wist ik helemaal niet dat de Indiase keuken veel veggie voedsel heeft.

  Like

  1. hphofman schreef:

   Moet je eens menukaart van een Indiaas restaurant doorlezen. Heel veel vegetarisch

   Like

 14. Anvanassche schreef:

  Het gaat alleen maar de goede kant op. Zelf ben Ik mee aan het evolueren.

  Like

 15. test schreef:

  Hi there to every one, as I am truly eager of reading this blog’s post to be updated regularly.
  It carries nice information.

  Like

 16. Maaike Gulden schreef:

  Gelukkig krijg je steeds meer keuze als veggie en Indiaas is altijd lekker 😉

  Like

 17. spitsuurvrouw schreef:

  Veggie wint wel aan populariteit, dus ik verwacht wel dat het aantal keuzemogelijkheden worldwide snel zal toenemen.

  Like

 18. Elyse schreef:

  Gebrek aan keuze is soms wel makkelijk ja, ik probeer ook vegatarisch te eten, maar soms is het ook wel moeilijk vind ik zelf. Toch wel leuk om dit dan te lezen.

  Like

 19. marithvanveen schreef:

  Ik was laatst in Edinburgh en gelukkig was het daar heeel makkelijk om een veggie optie te vinden! Eigenlijk elk restaurant had ten minste 1 vegetarische optie. Mooi makkelijk, want ik was altijd de eerste die klaar was met beslissen wat ik wou eten :p

  Like

 20. Bella Beauty schreef:

  Een hele tijd geleden was ik weer een bij restaurant t’ Zusje & hun hebben nu ook een deel veggie kaart! Super goed👏🏽

  Like

 21. Virgilia schreef:

  Ik zelf heb dat inderdaad ondervonden dat een vriendin al had gekozen en wij nog bezig waren met kiezen. Hopelijk veranderd het ooit voor jullie meer 😃

  Like

 22. natuurlijklinda schreef:

  Indiaas eten is inderdaad een goede in dit geval. 😀 In Groningen had ik ook een paar leuke tentjes gevonden. Bij Feel Good kan je een heerlijke noten quinoa burger eten 😀 https://www.natuurlijklinda.nl/eet-drink-tips-groningen/

  Like

  1. hphofman schreef:

   Klinkt goed! Handig om te weten als er in Groninger museum weer een expo is

   Like

 23. Skincarebynaomi schreef:

  Het aanbod is gelukkig zeker verbeterd. Ik heb zelf melkallergieën en ben altijd blij als ik zie dat er ook vegan opties zijn!

  Like

  1. hphofman schreef:

   Wat dat betreft is er inderdaad veel verbeterd. Ik hou nog teveel van kaas/ zuivelproducten om de overstap van veggie naar vegan te maken, maar de vegan gerechten eet ik zeker ook

   Like

 24. Nicole Orriëns schreef:

  Soms is minder keuzes hebben inderdaad zo gek nog niet. Dat vind ik ook altijd fijn aan kringloopwinkels: het aanbod is automatisch beperkt.

  Like

  1. hphofman schreef:

   Jammere vind ik wel dat de idealistische kringloopwinkels steeds meer worden verdrongen door de puur commerciële kringloopwinkels

   Like

   1. Nicole Orriëns schreef:

    Dat is inderdaad wel jammer. Het fijnst zijn de kringloopwinkels met een idealistisch doel vind ik.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.