Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Wat Trump op een congres in Utrecht deed

blogcontenttrumpTrump; je kunt niet om hem heen de laatste tijd. Gisteren was ik op het congres Contentmarketing & webredactie in Utrecht en ook daar lukte het hem om op allerlei manieren zich er tussen te fietsen.

Amerikaanse sprekers die voor ze begonnen zich verontschuldigden voor het stemgedrag van hun landgenoten, en andere sprekers die gretig inhaakten op circus Trump. Toch knap. Wat voorbeelden:

Weg met reclame

Adblockers zijn nog nooit zo populair geweest; niet zo gek want per dag wordt je via je telefoon, buitenreclame, tijdschriften, tv aan zo’n 1.500 reclame-uitingen blootgesteld. Maar door dat bombardement aan reclames raak je er immuun voor. Je ziet ze wel, maar ze dringen niet tot je door. De ene belofte na de andere; sneller, kleiner, meer mogelijkheden, meer kleuren. Het zal wel, na ontelbare keren hetzelfde te hebben gehoord gaat het allemaal langs je heen.

Als jij er als merk er in slaagt dat te doorbreken en consumenten het idee te geven dat jouw product anders is dan de anderen (niet de zoveelste mp-3 speler maar een iPod), dan ben je binnen.

Vul voor reclame politici in en je hebt hetzelfde; inwisselbare politici die heel veel woorden gebruiken, maar totaal niet opvallen in het leger der anoniemen. Niet in staat door te dringen tot het gevoelsniveau van mensen.

Hij tegen zij

En daar scoort juist Trump erg mee; hij profileert zich voortdurend als anders dan de anderen; hij tegen zij. En dat is iets waar mensen in deze tijd naar op zoek zijn; naar mensen die anders zijn. En dat die het dan niet zo nauw nemen met de feiten is dan van ondergeschikt belang, want het zijn maar feiten.

Leuk dat een politicus beweert dat je er op vooruit bent gegaan of dat het land veiliger is geworden. Als jij zelf dat gevoel niet hebt, dan schiet die boodschap zijn doel voorbij en werkt het juist averechts. Je voelt je niet vertegenwoordigd door die persoon en gaat op zoek naar iemand die jou wel het gevoel geeft dat ie aan jouw kant staat en een oplossing biedt voor jouw problemen. En of de kater dan later komt, de tijd zal het leren…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.