Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???

Even een kast kopen bij IKEA…

IKEA; wie is er niet groot mee geworden? Ik in ieder geval wel. Eigenlijk altijd naar volle tevredenheid, maar sinds een maand vermoed ik dat de afkorting IKEA staat voor Iedere Kast Een Avontuur.

Ik wilde een vitrinekast kopen, overal gekeken en uiteindelijk viel eind juni mijn keus op de Fabrikör van IKEA.

Kast 1

S. en ik dus naar de IKEA in Utrecht, kast uit het magazijn gehaald en weer naar huis… In elkaar zetten was doodsimpel, alles stond binnen no-time in elkaar… tot ik het laatste deurtje plaatste. Die stond dermate uit het lood dat ie amper dicht kon. De scharnieren waren gesoldeerd dus niet te stellen.

S. belde meteen met de klantenservice en die zeiden dat we naar de winkel moesten om het af te handelen. S. naar de winkel, om daar doodleuk te horen te krijgen dat ze niets zonder ordernummer konden., dus weer naar huis en gebeld met de klantenservice. Of we maar even wat er precies speelde in een mail wilden zetten, met foto’s erbij en dan zouden we binnen een paar dagen een reactie krijgen… Zo gezegd zo gedaan, ontvangstbevestiging van de mail ontvangen, maar toen begon het grote zwijgen vanuit Ikea…

Twee weken later

Twee weken later maar weer eens gebeld met wat nu de stand van zaken was. Om vervolgens doodleuk te horen dat de mail in een verkeerd vakje hadden gearchiveerd waardoor we geen reactie hadden gekregen, of we alles maar even opnieuw wilden opsturen… Weer gedaan, en na wat heen en weer gemail een ordernummer plus mail ontvangen waarmee we een nieuwe kast konden uitzoeken. Kast dus weer uit elkaar gehaald en naar de IKEA.

Klantenservice

Ondanks dat we er al vroeg waren, 10 uur, moesten we toch nog een uur wachten bij de klantenservice… gelukkig waren de Olympische Spelen en kon ik zodoende op mijn telefoon de Spelen volgen. Heel vrolijk werd ik daar niet van want bij de wegwedstrijd wielrennen voor mannen grepen ‘we’ net naast een medaille en bij het handboogschieten kwam er uiteindelijk na bijna goud brons uit de koker.

Na het gewacht ging het verder vrij snel; de klantenservicemedewerkster was alleraardigst, en binnen notime kregen we een tegoedpasje waarmee we of een andere kast of iets anders konden kopen. Wij dus weer een nieuwe Fabrikör uitgezocht..

Kast 2

Snel naar huis om kast in elkaar te zetten… Dat leek allemaal soepel te gaan… totdat het glas aan een van de zijkanten niet bleek te passen doordat een ijzeren plaatje met een schroef te laag was gesoldeerd waardoor de ruit niet normaal kon worden vastgezet, met een flinke spleet tot gevolg..

Na wat woorden die ik niet zal herhalen maar weer aan de telefoon met de IKEA… Uiteindelijk geregeld dat de kast zou worden opgehaald… Maar of we, aangezien we de kast in de winkel hadden gekocht en niet hadden laten bezorgen, maar wel even bezorgkosten wilden betalen… Na uitleg van de hele voorgeschiedenis begreep de klantenservicemedewerkster dat dat toch redelijk oneerlijk was, dus kast zou gratis worden opgehaald en er zou een nieuwe worden bezorgd.

Kast 3, deel 1…

Kast werd inderdaad opgehaald, en weer paar dagen later kwam er een bezorgservice aan met een doos. Uw bestelling.. zei hij… Toen ik aangaf dat de kast bestond uit twee dozen, keek hij vreemd op, want hij had maar 1 doos meegekregen…

De doos die geleverd was zag er behoorlijk gehavend uit, en aangezien in die doos al het glas zat, hebben we voor alle zekerheid maar even gekeken of alles heel was, dat bleek gelukkig het geval te zijn.

Wederom met de IKEA klantenservice gebeld.. o sorry, hier is iets misgegaan, goh, je meent het… eind van de week zullen we deel twee leveren, eerder is echt niet mogelijk… Weer een week wachten, maar ja, zit niks anders op. Maar… geheel in lijn met al het voorgaande kregen we opeens een mail met het bericht dat het ontbrekende deel opeens morgen al wordt geleverd.. Zou dan morgen het juiste worden geleverd, en ook nog eens met scharnieren, schroeven etc op de juiste plek…?

Wordt vervolgd…

De IKEA Fabrikör saga ging nog even verder, want andat het juiste deel een paar dagen eerder dan afgesproken werd bezorgd werden we gisteren opeens door IKEA gebeld; dat de levering van morgen niet door kon gaan aangezien er leveringsproblemen waren. Of we maar even wilden bellen om een nieuwe afspraak te maken zodat deel 2 van de kast alsnog (opnieuw) kon worden bezorgd om de kast om te ruilen..

Aangezien we ook niet zaten te wachten op een zinloze halve IKEA-kast belde S. maar meteen weer even… En vaag genoeg kostte het heel veel moeite om de Servicedeskmedewerkster van IKEA ervan te overtuigen dat we het tweede deel inmiddels hadden ontvangen en de door hen aangekondigde levering dus niet nodig was.

IKEA: Iedere Kast Een Avontuur

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

15 gedachten over “Even een kast kopen bij IKEA…

  1. ik vind het een mooie afkorting…maar hij is niet volledig. Eigenlijk is alles wat je bij IKEA koopt een avontuur. Wel eens geprobeerd een wc bril om te ruilen??

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik kom niet vaak bij de Ikea, is mij altijd veel te druk, maar een collega heeft iets soortgelijks gehad met een badkamerkastje. Ook een heel gedoe om eindelijk de juiste te krijgen, maar uiteindelijk is het wel goedgekomen, dus dat komt het vast ook met jullie kast!

    Geliked door 1 persoon

  3. Iedere kast een avontuur 🤣 Hoe verzin je het?!
    Ik zou allang klaar zijn met deze ellende. Het is ook totaal geen winkel voor mij. Veel te groot, te veel mensen, te veel gedoe. Nee, ik kom er niet heel graag. Maar nu ben ik wel benieuwd of de laatste poging dan wel helemaal naar wens ik verlopen?!

    Like

  4. Haha wat een hel kan dat zijn soms. Ik heb onlangs een soortgelijk verhaal gehad met een stoel van de Mediamarkt. Alles bij elkaar duurde het welgeteld drie maanden en heel veel belletjes en emailtjes voordat het opgelost werd.

    Geliked door 1 persoon

  5. Oh, wat een horror verhaal Henk! En het begon zo prachtig, met jou die de kast zo eventjes in elkaar zette! Ik had de daaropvolgende gebeurtenissen niet meer verwacht.

    Dit is toch beslist geen reclame voor Ikea zeg. Wat een gedoe.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.