Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???, Spoor, Vakantie

Keulen, Keulen, Keulen…

Zo ben je op vakantie in de Eifel, en zo ben je weer in Nederland. Gelukkig hebben we de verhalen nog…

S. en ik waren de afgelopen kleine twee weken dus in de Duitse Eifel, in het plaatsje Nettersheim. Voor wie nog een plek zoek om uitgebreide wandeltochten te maken zeker een aanrader; heel veel lange afstandsroutes waaronder de Eifelsteig komen er langs.

Het weer was in die periode hetzelfde als in Nederland. De ene dag regen en de andere dag goed wandelweer.

Op de dagen dat we er niet op uit zijn getrokken in de Eifel hebben we natuurlijk andere dingen gedaan, en twee van die dagen zijn we naar Keulen geweest. De ene dag om de groene kant van Keulen te zien naar de Keulse dierentuin, en de andere dag de culturele kant van Keulen door een bezoek aan het museum Ludwig (museum voor moderne kunst) en oké oké wezen shoppen😉.

Wie regelmatig mijn blog leest weet inmiddels dat mijn relatie met de stad Keulen, of liever gezegd het station van Keulen ‘voor verbetering vatbaar is’. S. en ik pakken voor onze buitenlandse vakanties als het even kan de trein, en aangezien veel van die vakanties in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland zijn, ontkomen we er dan bijna niet aan om via Keulen te reizen. En zoals je onder andere hier, hier en hier kunt lezen is er eigenlijk altijd wel wat bij station Keulen . .

Dit keer was Keulen weer ons overstapstation, maar in tegenstelling tot anders hoefden we nu in Keulen alleen maar een aansluitende trein te nemen richting Nettersheim, de plek waar we onze vakantie zouden vieren.

De heenreis ging zonder een enkel probleem, alhoewel we in plaats van via Arnhem opeens via Venlo werden omgeleid. Normaal heeft dat een vertraging van een uur tot gevolg, maar wonder boven wonder reden we nu zonder vertraging het station van Keulen binnen. Omdat we nog een uur overstaptijd hadden, hadden we alle tijd om daar een goede koffietent te zoeken, en ja, die hebben we gevonden, Die beviel zo goed dat we op de terugreis daar ook zijn langs gegaan😉.

Vlekkeloos?

Helemaal vlekkeloos verliep onze treinreis niet. Tijdens onze vakantie werd er begonnen met het vervangen van een spoorbrug bij Keulen Zuid. Gevolg was dat onze trein van Keulen tot aan een Keulse voorstad Hürth-Kalscheuren ging, en we daar op een andere trein moesten overstappen. Op de heenreis hadden we daar nog geen last van en ook toen we naar de Keulse dierentuin gingen waren die werkzaamheden nog niet. Maar toen we naar museum Ludwig gingen waren die werkzaamheden net begonnen. We waren net na de spits dus dan is de ergste drukte wel voorbij zou je zeggen, maar dat bleek iets anders te liggen.

Gevolg was dat iedereen uit die hele volle trein zich bij Hürth-Kalscheuren uit die trein moest wurmen en op een klein perron moest wachten op die aansluitende trein… en toen die trein kwam… bleek het een boemeltreintje te zijn die al afgeladen vol was. Gevolg was een stormloop op die trein, maar afgezien van een paar reizigers die zich een plek in die trein wisten te wurmen, resteerde er voor vrijwel iedereen niets anders dan op de volgende trein te wachten in de hoop dat daar wel plek zou zijn. Toen die trein na een klein half uur arriveerde bleek dat ze daar gelukkig wel voor een extra lange trein hadden gezorgd zodat iedereen wel met die trein mee kon.

Toen we een paar dagen later weer naar Nederland gingen, waren die werkzaamheden nog steeds in volle gang, dus voor alle zekerheid hadden we maar een trein een uur eerder genomen dan eigenlijk de bedoeling was. En ja, toen ging het eigenlijk allemaal vrij soepeltjes. Op station Keulen hadden we toen nog meer dan voldoende tijd, en konden we rustig naar het gestress van andere reizigers kijken😉. De zon ging zelfs schijnen en toen zag je dat zelfs het station van Keulen ook best wel iets moois heeft.

Dat Keulen als een rode draad door onze hele vakantie liep lees je in mijn volgende blogpost. nog even geduld😉.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

23 gedachten over “Keulen, Keulen, Keulen…

 1. Ik reis altijd naar London met de trein. Met een overstap op Brussel Zuid. Dat vind ik ook zo’n troosteloos station. Ik ben blij dat er, na Corona, een rechtstreekse trein vanuit Rotterdam naar London rijdt

  Geliked door 1 persoon

 2. Keulen vind ik bijna wel de leukste stad van Duitsland, je kan er geweldig shoppen, Kartoffelpuffer eten bij de Dom op het grote plein, er is een leuk nachtleven en fantastisch wellness resort om te genieten… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Vervelend als je moet overstappen. Maar als je graakt op je eindbestemming mag je tegenwoordig al blij zijn. Ik ben nog nooit geweest in Keulen.

  Like

 4. Bijzonder hoe je dan toch altijd iets met een specifiek station kan hebben.. Zelf heb ik dat altijd met Zwolle. Altijd vertraging of net missen. Gelukkig viel het de terugweg mee en heb je hopelijk een iets positievere ervaring met het station.

  Like

 5. Ik heb een hekel aan de trein ik kan er niks aan doen 🙂 komt misschien ook door al mijn angsten en het feit dat ik liever zelf de controle houdt.

  Like

  1. Iedereen natuurlijk zijn/haar voorkeur. Heb je dat gebrek aan controle ook bij vliegen en OV als bus/tram etc? Ik vind het lekkere bij de trein juist dat je alle vrijheid hebt. Je kunt uitstappen als je wilt, en je hoeft niet te hele tijd te blijven zitten zoals in een vliegtuig. Maar zo heeft iedereen weer eigen gedachten en overwegingen om iets wel of juist niet te doen.

   Like

 6. Wat een avontuur, fijn dat de tweede trein niet overvol was en ook nog extra lang 😛 Ik vind reizen met de trein altijd heerlijk maar dit soort problemen horen er helaas af en toe bij!

  Like

  1. ach ja, met het vliegtuig heb je ook vertragingen, met de auto’s files dus je hebt altijd wel wat. Belangrijkste is dat je de gedachte houdt dat het uiteindelijk altijd wel goed komt.

   Like

 7. Ik kom op heel veel stations, niet omdat we de trein nemen, maar ik heb een man die trein gek is en op elk station wel foto’s van treinen wil maken. Zi heb ik al pareltjes van stations gezien, maar ook draken. De wandel tip ben ik blij mee, wij wandelen namelijk ook graag!

  Like

 8. Ik vind met de trein reizen heerlijk. Alleen zijn er zo vaak vertragingen om wat voor reden dan ook dat ik het eigenlijk nooit doe. Hooguit voor een dagje uit als tijd niet zo belangrijk is.

  Like

 9. Wat een gedoe met die treinen en werkzaamheden (bij Keulen dan). Ik pak graag en veelvuldig de trein (maar dan in Nederland) omdat het soms gewoon veel handiger is. Je kunt lekker nog even werken of uitrusten. Soms ontkom je er niet aan om de auto te nemen, maar die files … nee, dan liever de trein. Ik ben denk ik ooit wel in Keulen geweest (zijn daar niet de grote modebeurzen?) maar dat is dan alweer een jaartje of twintig geleden…

  Like

  1. Ja, ik ben een keer in Keulen geweest met werk. Daar heb ik toen Keuls bier gedronken en braadworst gegeten en de Dom bezocht. Was een leuke dag. De Dom is zo mooi!

   Like

 10. Wij zijn onlangs ook met de trein naar Keulen geweest, en ik vond het best oké! Een heel mooi station overigens ook! Nuja, ik moet dan ook vergelijken met het OV in België.. Niet veel soeps, haha!

  Like

  1. Jeetje, altijd balen als je tijdens je vakantie met zo’n zaken geconfronteerd word… Zelf zijn we nog nooit via het station in Keulen gepasseerd, dus gelukkig nog zo geen ervaringen gehad! Keulen staat wel nog op ons lijstje, maar dan gaan we misschien toch beter met de auto als ik het zo lees 😅 al een geluk dat er een leuk koffietentje te vinden was

   Like

   1. Zonder dollen, ik kan je Keulen zeker aanraden hoor, ondanks de grauwheid. En zou gewoon met de trein gaan hoor, erg makkelijk ondanks alles.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.