Geplaatst in Dagelijkse leven

Weg met de mannenshampoo!

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

De laatste jaren is er op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen heel wat ten goede verbeterd; op veel terreinen is er steeds minder onnodig onderscheid of iemand man, vrouw of welke vorm dan ook is.

Toen ik onlangs in de supermarkt was, viel me een gebied op waar dat zinloze onderscheid nog steeds van toepassing is, en waar nog het nodige te winnen is: verzorgingsroducten zoals shampoo en dergelijke.

Paint it black

Het begint al bij een apart schap voor mannenshampoo en een apart schap voor vrouwenshampoo. En dan bij mannenshampoo vaak zwarte ingrediënten als houtskool want mannen hakken natuurlijk overdag, het liefst met een pikhouweel in hun stoere blote mannenklauwen, nog handmatig de kolen uit de kolenmijnen. En ’s avonds als ze onder de douche staan om al dat kolengrijs van zich af te spoelen, willen ze dan natuurlijk wel een shampoo hebben met houtskool om hen te herinneren wat een stoer werk ze in de kolenmijnen hebben… zoiets..

En dan moeten de verpakkingen natuurlijk ook wel echt stoer mannelijk zijn; overwegend zwarte, grijze of donkerblauwe verpakkingen terwijl bij vrouwen de verpakkingen zo ongeveer alle kleuren van de regenboog mogen zijn, zolang het maar niet donkerblauw, grijs of zwart is. En waar in de mannenshampoos ingrediënten als houtskool zitten, zijn dat bij vrouwenshampoos perzikbloesem, korenbloem, kamille en weet ik wat, want vrouwen huppelen, terwijl de mannen in de kolenmijnen werken, met een roos in het haar door een bloemenveld.

Wanneer realiseren die fabrikanten (en supermarkten) eens dat we momenteel in 2022 leven en stoppen ze met dat achterlijke kunstmatige onderscheid tussen mannen en vrouwen? Waarom zou een bepaalde kleur mannelijk of vrouwelijk zijn? Maak gewoon shampoo voor een bepaald type haar en stop met die achterlijke mannelijke/vrouwelijk stereotypen.

Keuringsdienst van Waarde

En dan zou het natuurlijk boeiend zijn wat nu de zin en onzin is van al die verschillende shampoos, maar dat zou een leuk onderwerp zijn voor een programma als de Keuringsdienst van Waarde om dat eens uit te zoeken.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

13 gedachten over “Weg met de mannenshampoo!

  1. Mannenshampoo is vaak beter dan vrouwenshampoo. Eigenlijk moeten ze een shampoo maken voor alle geslachten alsof je shampoo voelt dat je een man of vrouw bent 🤣

    Like

  2. Ik vind het ook wel een beetje onzinnig hoor, ik gebruik ook regelmatig mannenproducten onder de douche en snap ook niet goed waarom dat dan alleen voor mannen verkocht wordt.

    Like

  3. mijn man en ik gebruiken gewoon de dezelfde producten kwa shampoo en onze dochters flikken het ook om papa ze axe te gebruiken haha, kan dus gewoon en moet ook gewoon kunnen

    Like

  4. Mijn vriend en ik gebruiken gewoon dezelfde shampoo, maar verbaas mij er inderdaad wel over dat er voor mannen en vrouwen zoveel keuze is op dit gebied terwijl als je het wat neutraler maakt, dus geen perzikgeur bv, dat het dan gewoon een uni product is.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.