Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???, Vakantie

Een huisje boeken doe je zo

Omdat het nog totaal onzeker is of we in juni, als S. en ik vakantie hebben, naar het buitenland kunnen, hebben we besloten om ook dit jaar de zomervakantie lekker in een of twee vakantiehuisjes in Nederland door te brengen. Om een vakantiehuisje te boeken zijn er ontelbaar veel sites en ik moet toegeven; ik vind het heerlijk om eindeloos over het internet te zwerven, op zoek naar net dat ene huisje. ..

Een site waar S. en ik veel gebruik van maken is natuurhuisje.nl. Natuurhuisje.nl is een portal waar particulieren hun huisje, tipi, yurt, pipowagen of wat voor soort van overnachtingsplek dan ook, verhuren. Veel keus en vaak vinden we daar het huisje waar we naar op zoek zijn. Ook dit jaar is dat weer het geval.

Waar ik me bij natuurhuisje.nl steeds weer over verbaas, is de sterk wisselende kwaliteit van de foto’s. Blijkbaar is er geen centraal toezicht en kan iedereen die daar een overnachtingsmogelijkheid verhuurt, zelf bepalen welke foto’s hij/zij plaatst. Zoals ik al zei; ik vind het bepaald geen straf om eindeloze rijen van huisjes door te spitten om zoek naar net dat ene huisje en omdat er zoveel huisjes zijn vormen de foto’s een heel belangrijk selectiecriterium. Bevallen de foto’s me niet dan ga ik door naar het volgende huisje.

En sommigen maken het dan wel erg makkelijk om naar de volgende te gaan: foto’s die aardedonker zijn en waar je maar moet raden wat er nu precies op die foto te zien is, wazige foto’s van de achterkant van een stoel, en dan niet eentje, nee gewoon vier keer, van die zo sterk bewogen foto’s dat je je afvraagt of ie die foto’s in de mist heeft gemaakt, of iemand die zo driftig aan het spelen is geweest met filters dat het lijkt om ie een vissenkom verhuurt, en nog veel meer … why??

Foto’s hoeven echt niet perfect te zijn; die hele overdreven vt-wonenachtig gestylde foto’s stoten me juist weer af, maar het is toch niet teveel gevraagd om gewoon normaal zichtbare foto’s van zaken als een woonkamer, badkamer, keuken en buitenkant te maken? Met elke telefoon kun je tegenwoordig heel aardige foto’s maken, en op elke computer zit wel een programma om foto’s wat bij te werken. Als verhuurder ga je toch na van stel dat ik dit huisje zou willen huren, waar zou ik dan op letten? En aardedonkere foto’s zijn dan lijkt me geen zaken waar je punten mee scoort.. En als foto’s bewogen zijn oid, dan neem je toch nieuwe foto’s net zolang tot je er wel tevreden over bent?

Natuurhuisje.nl is zeker niet de enige site waar die foto’s zo sterk wisselend van kwaliteit zijn, moet je voor de gein maar eens op marktplaats naar een vakantiehuisje gaan zoeken…

Maar huisjes die ik zeker kan aanraden (en je wellicht een hele zoektocht kan besparen):

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

18 gedachten over “Een huisje boeken doe je zo

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.