Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

De voldane man van het grote geld

ffp2 blog

Daar staat ie bij het raam, de voldane man van het grote geld.

Dat heeft ie toch even goed gedaan. Vorige week partijtje van 25.000 maskers, nu eentje van 50.000 maskers, en de aanvragen blijven maar binnen stromen. Ach kijk eens aan; zelfs verzorgingstehuis waar pa en ma zitten heeft een aanvraag gedaan; maar 5.000 maskers is veel te weinig. Teveel moeite voor een paar duizend euro. Zet wel een paar dozen daar voor de deur. Is de loods bijna helemaal leeg want volgende week komt het grote geld.

50.000 daar, 100.000 maskers daar, en zelfs eentje die er meteen 500.000 wil. Kan niet fout gaan, jouw adresjes voor de maskers, je maat zorgt voor de bijna echte certificaten; gouden combi. Veel lucratiever dan die wegwerpmaskers, dat is centenwerk.

Als ie tenminste nu eens opschiet met die FFP-2 en 3 certificaten, want dan kun je tenminste echt gaan verdienen. Voor 10.000 euro kom je je bed niet meer uit, je gaat nu voor de 6 cijfers. Benieuwd welk keuringsinstituut ie nu op de certificaten zet. Nationaal keuringsinstituut van Madagaskar was wel een goeie, maar was beetje tricky. Nu toch maar iets Frans, of wellicht toch Duits, loopt minder in de gaten.

Je kijkt naar buiten; wat ga je nu met je tijd doen want je hebt zeeën van tijd over nu je niet meer steeds naar dat verzorgingstehuis moet voor je ouders.

Wellicht toch eens aan de gang gaan met dat partijtje melkpoeder dat je al paar maanden in de loods heb staan. Wat nou vervuild; gewoon ander etiket en cashen maar.

Voldaan kijk je naar buiten; wat ben je toch goed bezig…

Blij kijkt de zorgmedewerker voordat ie aan zijn dienst begint naar buiten; de zon schijnt, en ter verhoging van de feestvreugde stonden zomaar een paar dozen mondkapjes voor de deur. Wie ze daar heeft neergezet, geen idee, maar nu kunnen ze eindelijk beschermd hun werk doen.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

20 gedachten over “De voldane man van het grote geld

 1. The ongoing saga met de mondkapjes affaire. Ik vind je boodschap middels deze goed geschreven blogpost heel krachtig overkomen.

  Like

 2. Jammer dat dit soort tijden ook gebruikt worden voor oplichting. Ik vind je manier van schrijven trouwens erg aantrekkelijk, mag ook gezegd worden

  Like

 3. Heel erg dat er mondmaskers worden verkocht/aangeleverd met vervalste certificaten, waardoor mensen onwetend risico lopen.

  Like

 4. het is inderdaad jammer dat er mensen zijn die hier geld aan willen verdienen en dan zeker het vervalsen. Maar dit soort praktijken zullen er altijd wel zijn vrees ik

  Like

 5. Lastige kwestie inderdaad. Er is vraag naar, of jij er als ondernemer nou inspringt of een andere ondernemer. Iemand gaat het toch wel doen en wil graag de hoofdprijs ervoor betalen. “Het is de natuur” zegt mijn moeder altijd als de jonge konijntjes voor dood liggen op straat of als de reiger onze vissen op eet. Dit is de natuur van de mensheid.

  Like

  1. Gaat mij niet om de verkoop van gewone mondmaskers, maar de verkoop van maskers met vervalste certificaten. Dat zorgmedewerkers denken een bepaalde veiligheid te hebben, terwijl dat helemaal niet zo is.

   Like

  1. Die ov mondkapjes zag ik hier in de supermarkt; 50 voor 35 euro. Dat sommigen er een veelvoud voor betalen om er een soort van fashion item van te maken, vooral doen als je er geld aan wilt uitgeven. Maar de handelaren van mondkapjes die een bepaalde veiligheidsklasse lijken te hebben maar waarbij de veiligheidscertificaten zijn vervalst, die kunnen ze wat mij betreft niet hard genoeg aanpakken.

   Like

 6. Tja, het is inderdaad wel erg actueel. Ik zag ook al meerdere malen veel te dure exemplaren aangeboden worden. Jammer dat solidariteit niet steeds primeert…

  Like

  1. En als ze dan wel doen wat ze beloven te doen, maar het is natuurlijk heel lucratief om maskers door een vals certificaat een hogere beschermingscode te kunnen geven. Dan kun je er veel meer voor vragen.

   Like

 7. Ik ben zelfstandig thuisverpleger en heb ook een zoektocht moeten doen naar goede en toch iets of wat betaalbare gevonden heb! eigenlijk schandalig!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik geloof er altijd heilig in dat wanneer mensen met foute motieven handelen, ze zichzelf nog wel tegenkomen. Mensen die nu een slaatje uit de corona crisis willen slaan, worden daar nog wel op afgestraft.

  Like

 9. De een zijn brood etc, het blijkt hier wel weer. Daar waar de een in de ellende zit omdat de horeca dicht is, switch de ander zijn productie en maakt nu mondkapjes in plaats van dat wat hij anders altijd maakt.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.