Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???

Appeltje voor de dorst…

elstar blogDoor het thuiswerken is ’s ochtends naar de supermarkt gaan een ideaal pauzenummer. Geen drukte, gewoon tijd zat om te zoeken wat je wilt, over het algemeen niemand die me voor de voeten loopt, heerlijk

En doordat ik nu vaker naar de supermarkt ga, besteed ik ook meer aandacht aan de supermarktfolders, en terwijl ik die een beetje doorlas, viel mijn oog op het gigantische prijsverschil bij de verschillende verpakkingen appels, in dit geval Elstar appels.

In het kader van; je kunt je er maar druk om maken:

Appelpartjes

Mijn oog viel namelijk op een advertentie voor zakjes appelpartjes; bij de AH heb je drie zakjes met Elstar appelpartjes voor 2,50 euro. En in elk zakje zit welgeteld 90 gram. Tuurlijk, ik snap het gemak, je geeft zo’n zakje mee en je hoeft zelf helemaal niets meer te doen, maar voor zo’n prijs??

3 zakjes van 90 gram kosten 2,50 euro, oftewel 270 gram voor 2,50 euro. Omgerekend dus 9,25 euro voor een kilo.

Nu is de prijs van Elstar appels niet iets dat ik dagelijks volg, maar een tientje voor een kilo appels is wel achterlijk duur.

Daarom even wat rondgesnuffeld op de AH website (ach ja, was koud buiten, je moet dan toch wat)  en dat dat wel erg duur was, merkte ik al gauw. Wat zoeken op de AH site bracht me een stuk verder:

Biologische Elstar

Biologisch, heel logisch. In dit geval een schaal met vier biologische Elstar appels voor 2,49, oftewel  1 kilo voor 3,56 euro. Dat is een bijna derde van de prijs van die appelpartjes. Maar als je puur naar de prijs kijkt kan het nog veel voordeliger.

Voordeeldoos

Appels van het seizoen, in dit geval Elstar: 16 stuks in een voordeeldoos. Ongeveer 3 kilo voor 6,99 euro, dus 2,33 euro per kilo. dat is een kwart van de prijs van die appelpartjes.

Is dat de laagste prijs? bepaald niet…

Kilozak

Een kilozak Elstar voor 1,89 euro. Dat is bijna een vijfde van de prijs van die appelpartjes.

En ja, het kan nog voordeliger:

Voordeelzak

Voor de iets grotere eters is er ook een voordeelzak van 2,5 kilo voor 3,99 euro, oftewel 1,60 euro voor een kilo…

Het gemak dient de mens?

Wat mij betreft wel heel grote prijsverschillen, en dat voor een beetje gemak. Koop voor een paar euro zo’n appelsnijder, en je hebt binnen een paar seconden ook appelpartjes.

 

 

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

19 gedachten over “Appeltje voor de dorst…

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.