Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???

Appeltje voor de dorst…

elstar blogDoor het thuiswerken is ’s ochtends naar de supermarkt gaan een ideaal pauzenummer. Geen drukte, gewoon tijd zat om te zoeken wat je wilt, over het algemeen niemand die me voor de voeten loopt, heerlijk

En doordat ik nu vaker naar de supermarkt ga, besteed ik ook meer aandacht aan de supermarktfolders, en terwijl ik die een beetje doorlas, viel mijn oog op het gigantische prijsverschil bij de verschillende verpakkingen appels, in dit geval Elstar appels.

In het kader van; je kunt je er maar druk om maken:

Appelpartjes

Mijn oog viel namelijk op een advertentie voor zakjes appelpartjes; bij de AH heb je drie zakjes met Elstar appelpartjes voor 2,50 euro. En in elk zakje zit welgeteld 90 gram. Tuurlijk, ik snap het gemak, je geeft zo’n zakje mee en je hoeft zelf helemaal niets meer te doen, maar voor zo’n prijs??

3 zakjes van 90 gram kosten 2,50 euro, oftewel 270 gram voor 2,50 euro. Omgerekend dus 9,25 euro voor een kilo.

Nu is de prijs van Elstar appels niet iets dat ik dagelijks volg, maar een tientje voor een kilo appels is wel achterlijk duur.

Daarom even wat rondgesnuffeld op de AH website (ach ja, was koud buiten, je moet dan toch wat)  en dat dat wel erg duur was, merkte ik al gauw. Wat zoeken op de AH site bracht me een stuk verder:

Biologische Elstar

Biologisch, heel logisch. In dit geval een schaal met vier biologische Elstar appels voor 2,49, oftewel  1 kilo voor 3,56 euro. Dat is een bijna derde van de prijs van die appelpartjes. Maar als je puur naar de prijs kijkt kan het nog veel voordeliger.

Voordeeldoos

Appels van het seizoen, in dit geval Elstar: 16 stuks in een voordeeldoos. Ongeveer 3 kilo voor 6,99 euro, dus 2,33 euro per kilo. dat is een kwart van de prijs van die appelpartjes.

Is dat de laagste prijs? bepaald niet…

Kilozak

Een kilozak Elstar voor 1,89 euro. Dat is bijna een vijfde van de prijs van die appelpartjes.

En ja, het kan nog voordeliger:

Voordeelzak

Voor de iets grotere eters is er ook een voordeelzak van 2,5 kilo voor 3,99 euro, oftewel 1,60 euro voor een kilo…

Het gemak dient de mens?

Wat mij betreft wel heel grote prijsverschillen, en dat voor een beetje gemak. Koop voor een paar euro zo’n appelsnijder, en je hebt binnen een paar seconden ook appelpartjes.

 

 

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

19 gedachten over “Appeltje voor de dorst…

 1. Haha bizar he, dat er zo’n prijsverschil in kan zitten. Ik koop echter meestal geen kilozak of groter, omdat we dat vaak niet opkrijgen. Wij kopen meestal van die pakken van vier. Kan goedkoper dus. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh ik schaam me nu echt hoort, haha. Ik koop meestal gesneden fruit. Anders eet ik het niet of kan ik het weggooien. Zeker als ik normaal gesproken naar kantoor ga is dit makkelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat geld zou ik er ook niet voor over hebben. Dan schil ik die appel zelf wel, heb ik meteen geld uitgespaard : )

  Like

 4. hier komt elke week een fruit mannetje aan de deur en haal daar ook wel eens appels maar geen idee wat ze kosten ben altijd 6 euro kwijt en heb dan mandarijnen, druiven , frambozen appels en aardbeien en een meloen. alles is duurder geworden helaas. en ja vroeg boodschappen doen dat doe ik al jaren 😀 heerlijk

  Geliked door 1 persoon

 5. Hier valt me dit altijd ook op en ik koop de grootste zak ( hier is dat 1,5 kg) die is het goedkoopste. Waar ik me ook altijd over verbaas zijn de speciale zak met kinder appeltjes, hier betaal je ook veel en veel meer voor. Dit zijn vaak kleine appeltjes, maar goed die vind ik in mijn zak Jonagold ook vaak genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ga altijd bij Lidl in Duitsland boodschappen doen, maar het fruit vind ik bij ons echt slecht. Nederland is het veel lekkerder en beter. Als ik hier appels koop hebben ze altijd rotte plekken en zijn nog duur ook!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat scheelt enorm. Nu moet ik zeggen dat ik die appeltjes niet koop maar wel zakken sla in plaats van een krop sla en dat is ook veel duurder. Of zakje gesneden broccoli. Over het algemeen probeer ik het dan ook te vermijden maar soms wint de vermoeidheid het en daar gaat dan zo’n zak gesneden broccoli in de kar!

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.