Geplaatst in Dagelijkse leven

Zes letters; wat moet je ermee?

boeken.wbp

De Coronacrisis zorgt ervoor dat velen nu gedwongen thuiswerken, en anderen doordat thuiswerken niet mogelijk is, zelfs gedwongen thuiszitten.

Om voor wat afleiding te zorgen, ben ik eens voor mijn boekenkast gaan staan, en heb ik gekeken welke boeken ik met het woord Corona kon vormen. En datzelfde heb ik ook bij mijn cd’s gedaan. Dus geen lijstje op basis van muzieknummers of boeken die ooit zijn uitgebracht, maar alleen van die nummers en boeken die ik zelf heb.

Van tevoren leek me dat een klusje dat zo gedaan was, maar het bleek toch moeilijker dan gedacht. Ook omdat ik, om het iets moeilijker te maken, steeds ben uitgegaan van het eerste woord van een boek- of cd-titel. En omdat veel titels met een lidwoord beginnen, vielen er heel veel kansrijke titels af. Maar uiteindelijk ben ik toch met een aardig lijstje uitgekomen.

Boeken

Mijn boekenkast leverde het volgende rijtje op:

Coronation Everest – Jan Morris

Ontwaken in verbijstering – Oliver Sacks

Reservation Road – John Burnham Schwartz

Overal en nergens – Bill Bryson

Naar het verre zuiden van Amerika – Leonard T.A van Veldhoven

Aantekeningen uit een groot land – Bill Bryson

Muziek

En qua muziek was dit het resultaat:

Come as you are – Nirvana

Ohne Dich – Rammstein

Riders on the storm – The Doors

On the turning away – Pink Floyd

Nergens goed voor – De Dijk

Alles is liefde – Bløf

En bij jou?

Wat zou er bij jou uitkomen als je een dergelijk rijtje zou moeten maken?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

40 gedachten over “Zes letters; wat moet je ermee?

 1. Hahaha, waar je de tijd vandaan haalt. Joh, doordeweeks vind ik het zo gillend druk. Als ik dan ook lees dat mensen hele opruimschema’s aan het afwerken zijn, hun huis verven of anders dan begrijp ik daar helemaal niets van. Totdat H. inderdaad vertelde dat er ook mensen zijn die thuis zijn en echt serieus niets te doen hebben (niet thuiswerken of geen kind thuis hebben) en dus ruimte hebben om dingen aan te pakken. Eerlijk gezegd zou ik ook graag wat aan willen oppakken (klusjes, opruimen, uitzoeken, nog extra schoonmaken) maar dat komt er ècht niet van. In het weekend proberen we ook wel echt wat ‘weekend’-activiteiten te doen zodat het anders aanvoelt dan doordeweeks en eerlijk gezegd is het weekend juist het moment dat ik kan werken. Al schiet het niet echt op nu met de financiën moet ik je zeggen. Nou ja. Het is zoals het is…

  Geliked door 1 persoon

  1. Alk ik met een tekst bezig ben en vastzit dan moet ik soms juist even iets anders doen. Terwijl ik daarmee bezig ben rijpt die tekst en komt er uiteindelijk iets goeds op het scherm.

   Like

 2. Het wordt een beetje lastig om dat zo in te vullen heb echt duizendenboeken hier in huis en in de kelder. Leuk artikel.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.