Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Wat gaat het worden; ja, nee, of…?

eubrexitWat gaat het worden: een scheiding in goed onderling overleg, een vechtscheiding of helemaal geen scheiding? Ze hebben wel eens saaiere dagen gehad in Groot Brittannië…

Vandaag weten we wellicht iets meer, maar wat de uitslag ook is over die Brex, het zal nog wel weken of maanden dooretteren voor er echt duidelijkheid is.

Wat ik me nou afvraag is wat de Brexitstemmers nu zouden stemmen, nu ze zien wat een chaos dat Brexitgedoe al heeft opgeleverd en nog gaat opleveren.

De EU werd daar steeds als zondebok voor zo’n beetje alles wat er fout ging gepresenteerd, en als ze uit de EU zouden stappen zou alles beter gaan….

Maar nu steeds meer van die argumenten om voor een Brexit te zijn, één voor één zeepbellen blijken te zijn, zie je steeds meer het besef groeien dat de EU toch niet ‘all evil’ is, en dat de problemen niet verdwenen zijn als Groot Brittannië geen deel meer uitmaakt van de EU.

Weg met het referendum?

Voor mij is dat Brexitreferendum het zoveelste bewijs dat een referendum een verkeerd instrument is om over dit soort zaken beslissingen te nemen. Ik ben zeker niet  tegen een referendum als middel, want voor zaken als een burgemeestersverkiezing kan het best een instrument zijn, want dan heb je een duidelijke keus, maar met dit soort gevallen is volstrekt onduidelijk wat het alternatief is als je tegen stemt.

En hoe verder?

Ik hoop dus dat de uiteindelijke uitkomt van het hele Brexitgedoe is dat die hele Brexit uiteindelijk toch niet doorgaat en Groot Brittannië deel uit blijft maken van de EU.

 

 

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

22 gedachten over “Wat gaat het worden; ja, nee, of…?

  1. Ik volg het eigenlijk helemaal niet maar ik was laatst in Ierland en daar leeft het ontzettend, ze zijn daar heel bang dat de Brexit doorgaat en voor de financiële gevolgen (handel).

    Like

  2. Toen ik in december in Londen was heb ik pas ervaren hoe het leeft onder de Londeners. Dat was ook net rond de tijd dat er een ‘no deal’ gestemd werd. Het is nogal een dingetje. Ik ben heel benieuwd hoe deze situatie zich gaat ontwikkelen.

    Like

  3. Ik woon nu al 3 jaar in Engeland (gelukkig met Brits en EU paspoort) en ik kan je vertellen dat het echt heel erg speelt onder de inwoners. Eigenlijk praten we er elke dag tijdens de lunchpauze wel over. Die onzekerheid is echt killing. Voor collega’s zonder Brits paspoort is het nog moeilijker, maar in het algemeen weet niemand wat de komende maanden ons gaat brengen. En dat is ontzetten vervelend, op zijn zachts gezegd. haha.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.