Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Het meest depressieve bericht van de dag

geld1Blue Monday, oftewel de meest depressieve dag van het jaar: een term die bedacht is door een onderzoeker en wat marketeers, en waar heel wat zaken nu mee aan de haal gaan.

Maar het bericht dat ik vanochtend las is wat mij betreft zonder concurrentie het meest depressieve bericht van de dag. Het ging over een rapport van Oxfam Novib: 26 superrijken bezaten in 2018 evenveel als de armste helft van de mensheid, oftewel 3,8 miljard mensen.

17 woorden die eigenlijk perfect de waanzin in de wereld samenvatten, en dan vooral het vervolg. Want dat is er niet. Geen regering zal nu wakker worden en eens concreet aan de slag gaan om die wanstaltige rijkdom aan te pakken, geen miljardair zal ook maar een seconde wakker liggen van het rapport.

Want ja, regeringen in arme landen zijn toch maar corrupt, het is toch maar een druppel op de gloeiende plaat, als wij miljardairs extra belasten gaan ze naar een ander land en meer van dat soort drogredenen. En nee, ik heb ook geen pasklare oplossing.

Kortom:

De wereld dronk een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

12 gedachten over “Het meest depressieve bericht van de dag

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.