Geplaatst in In het nieuws

Tweede Kamerverkiezingen 2012: weg met de grauwsluier!

sunPolitici die plots in allerlei programma’s optreden kan maar een ding betekenen; er komen weer verkiezingen aan… En jawel, 12 september is het weer zover; Tweede Kamerverkiezingen.

Grauw, grauwer, grauwst

Wat me opvalt is dat de campagnes dit keer zo vlak zijn; niemand heeft een echt onderscheidende campagne. Het lijkt wel of alle partijen er zich al bij hebben neergelegd dat er minstens vier, en waarschijnlijk zelfs vijf, partijen nodig zijn om een regering te vormen.

Doordat er zoveel partijen nodig zijn zal er zo’n verwatering plaatsvinden van de eigen verkiezingsbeloften dat je die daarom maar beter helemaal niet meer kunt doen. Heb je meteen het voordeel dat je er naderhand ook niet op kan worden afgerekend.

Gevolg hiervan is dat alle partijen een beetje om elkaar heen draaien en, afgezien van wat speldenprikken, niemand echt een frontale aanval durft te plaatsen; de kans dat je na 12 september met elkaar rond de tafel moet voor coalitiebesprekingen is tenslotte levensgroot.

 Nobody knows

Wat ook vast meespeelt is dat niemand een panklare oplossing weet hoe we uit de huidige crisis kunnen komen.  Dat er geen plan is met 100% succesgarantie is logisch, maar niemand doet ook een concrete poging om tot een allesomvattende visie te komen. Het blijft allemaal beperkt tot wat loze kreten over wie er schuldig zou zijn aan de crisis.

 Gezocht: mens met visie

Wanneer staat er eens iemand op die durft te schetsen hoe hij/zij concreet ons (Nederland/Europa) er weer bovenop denkt te krijgen?  Niet door het blaten van allerlei goedkope afbrekende negatieve retoriek over wat anderen allemaal fout doen maar door het schetsen van een duidelijke richting; wat kunnen we zelf kunnen doen om er weer bovenop te komen?

Wie durft op te staan, die grauwsluier weg te nemen waar we al enige tijd in zitten, en het negatieve sentiment te laten omslaan in een actieve positieve opbouwende stemming?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

2 gedachten over “Tweede Kamerverkiezingen 2012: weg met de grauwsluier!

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.