Geplaatst in In het nieuws

CDA: van onmisbare schakel tot groep lemmingen

gebroken kettingBijzonder: woensdag 22 augustus schreef ik op mijn blog dat de verkiezingsstrijd tot dan één en al saaie grauwheid was en drie dagen later vechten politici elkaar de tent uit tijdens een verkiezingsdebat. Wist niet dat ik zoveel invloed had…

Wat me bij deze verkiezingen zo opvalt is dat de rol van het CDA totaal gemarginaliseerd is, en vooral dat ze bij het CDA zich daar al lang mee verzoend lijken te hebben.

Toch apart dat het CDA in tien jaar is verschrompeld van een middenpartij met 44 zetels waar niemand omheen kon, tot een niet meer ter zake doende partij met een zetel of 14.

Ik mis uitspraken met een duidelijke mening; waarom zou ik op het CDA moeten stemmen? Wat hebben zij dat al die andere partijen niet hebben? Profileer je, geef eens een echte mening (en blijf daar ook bij), beken kleur, maar niets van dat alles: de meest opzienbarende uitspraak  van lijsttrekker Van Haersma Buma is tot nu toe dat hij grote leegte ziet bij Rutte. Goh, daar win je echt stemmen mee..

Het CDA van nu heeft nog het meest weg van een groep lemmingen die zonder tegenstribbelen hun ondergang tegemoet loopt. Enige reddingsboei voor het CDA lijkt nu nog dat ze wellicht nodig zijn om twee of drie andere partijen aan een meerderheid te helpen. In ruil voor wat strooigoed mogen ze dan wie weet ook aanschuiven.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.