Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Friends; 17 jaar later

Zoals zovelen was ook voor mij Friends jaren geleden een serie die ik elke week trouw volgde. En toen er bekend werd dat er een reünie-aflevering op tv zou komen werd ik wel nieuwsgierig welke vorm die zou krijgen. Helaas geen gewone ‘Friends -17 jaar later’ aflevering, maar ook de vorm die ze nu hadden gekozen, een terugblik van cast en crew leverde tot mijn verrassing een vorm op die af en toe best leuke en interessante dingen opleverde. Wat 17 jaar met een mens kan doen…

Alhoewel Friends al 17 jaar geleden gestopt is, worden de oude Friendsafleveringen nog steeds trouw uitgezonden, en ja, ook zelf pik ik af en toe een aflevering mee.

Kijkje achter de schermen

Maar die reünie; Het is me eigenlijk reuze meegevallen, ik vreesde dat zo’n terugblikvariant van die typisch Amerikaanse ‘plastic fantastic’ tv zou opleveren, waarbij ze alleen maar zouden verkondigen hoe fantastisch alles was. Maar dat viel reuze mee, ik heb me eerlijk gezegd best vermaakt in die 2 uur dat het duurde. Leuk om te zien hoe de serie tot stand is gekomen, hoe de karakters zijn ontstaan en hoe soms toeval een groot gevolg voor verhaallijnen kan hebben.

Wel typisch om te horen was dat alhoewel die serie nu 17 jaar geleden gestopt is, en ze zeiden dat ze toen een grote familie waren, dit de eerste keer was dat ze weer met zijn allen bij elkaar waren…

Mannen/vrouwen

Wat me direct opviel opviel was dat je je bij die reünie duidelijk zag dat er voor mannen en vrouwen nog steeds andere wetten gelden om in de film- en tv-wereld te kunnen blijven meedraaien. Waar voor vrouwen nog steeds slank, slanker slankst van toepassing is om in die wereld aan de bak te blijven is dat voor mannen een stuk minder van toepassing. Waar Rachel, Monica en Phoebe nog steeds even slank waren als toen die serie 17 jaar geleden stopte, zag je bij Joey en Chandler dat de nodige kilo’s erbij helemaal geen ramp is om nog aan het werk te blijven.

Drank/drugs

Wat ik bij Chandler best wel triest (of in dit geval is ontnuchterend wellicht een beter woord) vond om te zien, was wat een verwoestende uitwerking een drank- en drugsverslaving op iemand heeft. Waar 5 van de 6 vrolijk met elkaar zaten te praten en volop anekdotes vertelden, zat hij er een beetje apathisch bij, en leek alles een beetje langs hem heen te gaan.

Lego

En nu… gelukkig blijven oude Friends-afleveringen nog jaren gewoon op tv vertoond worden, en ja, ik beken; ik heb de Friends ‘Central Perk’ Legoset en voor mijn komende verjaardag heb ik de nieuwe Friends ‘appartementen Legoset gevraagd, dus voorlopig ben ik nog niet van Friends af;-)

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

13 gedachten over “Friends; 17 jaar later

 1. Ik heb het ook gezien en mij viel het ook direct op dat ze elkaar blijkbaar al die tijd amper tot niet hadden gezien terwijl ze altijd hebben gezegd dat ze zo’n bijzondere vriendschap met elkaar hadden. Ik vond vooral Phoebe erg leuk en ook nu was zij nog het meest natuurlijk gebleven van de dames.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh verdrietig zeg om te horen van Chandler. Ik heb het niet gezien, ik was ook nooit echt een Friends-fan maar als ik het soms bij het zappen voorbij zie komen, dan kijk ik wel en kan ik er ook wel van genieten. Phoebe is mijn favoriete karakter.

  Like

 3. ik heb het eerlijk gezegd niet gezien en zo te horen heb ik ook net veel gemist. ik was vroeger ook geen die hard fan moet ik zeggen. keek het wel eens, maar ging er niet voor klaar zitten

  Like

 4. Ik vond het ook shockend om te zien hoe de mannen erbij zaten, ik herkende ze haast niet. Ik vond het geen toegevoegde waarde.

  Like

 5. To be honest?

  Ik heb helemaal niks mer Friends.

  Ik heb wel eens een paar afleveringen gekeken, omdat iedereen er dus zo lyrisch over is. Maar het is dus niet mijn serie!

  Wel heel tof dat ze een reünie gedaan hebben 🙂

  Like

 6. Is best fijn om deze review te lezen zonder spoilers 👌. Ik heb de reünie nog niet gezien, maar dat staat wel op mijn lijstje. Ik ben ook een friends-fan. Je hebt gelijk, de standaard tussen man en vrouw in de tv-wereld is totaal verschillend.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.