Geplaatst in Dagelijkse leven, Houten, In het nieuws

Wit, wit, wit zijn alle daken

Vroeger, heel lang geleden, toen ik nog jong was (ergens halverwege de jaren 80), had ik op de lagere school rond kerst een musical. Heel veel dingen van de lagere school ben ik vergeten, maar de liedjes uit die musical kan ik nog woordelijk opdreunen. En dat is zelfs zo erg dat steeds als het buiten wit is, of als we op vakantie ergens in de bergen sneeuw tegenkomen, een bepaald nummer uit die musical spontaan komt opploppen.

En ook deze week toen ik buiten liep voor een lekkere winterwandeling, was dat weer het geval. Een mooie gelegenheid om aan de hand van wat foto’s van winters Houten je deelgenoot te maken van dat nummer…

Wit, wit, wit zijn alle daken,

alle daken van de stad.

Want de winter is gekomen,

wit, wit, wit zo wit als wat.

Mensen blijf toch liever thuis,

bij de kachel en de buis.

Was dat het hele nummer? Nee dat niet, maar zoals ik al zei was het een kerstmusical, en dat merk je vooral aan het laatste deel van het nummer. Omdat het nog lang geen kerst is, wilde ik het laatste deel van het nummer eigenlijk weglaten, maar vooruit… Voor de nieuwsgierigen alsnog:

En onder de lantaarn op het stille plein

zeven heilsoldaten met hun tamboerijn.

Hoor je hen nu spelen, hoor je hun verhaal

vrolijk kerstfeest, vrolijk kerstfeest, vrolijk kerstfeest allemaal

Dat het maar gauw weer zomer mag worden;-)

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

33 gedachten over “Wit, wit, wit zijn alle daken

 1. Hoi Henk ook ik heb die musical gedaan en heb regelmatig dat liedje in mijn hoofd. Dat was ongeveer 40 jaar geleden. Vandaag weer en toen dacht ik zoek eens op. Daarbij kwam ik bij jou terecht. Volgens mij heete de musical een vrolijke kerst in. Die heb ik vaker op het internet gezocht maar niet kunnen vinden.
  Groetjes
  Richard

  Like

 2. Precies..dat liedje komt ook in mij op! Van die kerstmusical die wij ook op de lagere school hebben gedaan . Ik kende de tekst niet meer maar dankzij jou weer helemaal in mijn hoofd!
  (Overigens …ik had toen de rol van tante Nathalie 😃, geen idee meer waar het over ging)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook ik speelde tante Nathalie. Volgens mij in 1972. kan me ook nog een lied uit de musical herinneren dat over overwinteren in Ibiza ging.
   Karin

   Like

 3. Oooooh zomer, waar blijf je nou? 30 graden, bikini aan, zwembad in de tuin. Het lijkt dan allemaal lichter en luchtiger vind ik. Zo’n zin in zon. Dat gezegd hebbende ga ik stuk bij de foto van de sneeuwpop met het mondkapje. Die had ik nog niet voorbij zien komen 🤣

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.