Overstappen; helemaal niet zo vanzelfsprekend

on

Deze weken kun je er niet aan ontkomen; de spotjes op radio/tv, Facebook of waar dan ook van zorgverzekeraars. En dan in de kranten natuurlijk weer een paar van die ‘experts’, al dan niet zwaar gesponsord, die betogen dat je gek bent als je niet elk jaar opnieuw overstapt naar de goedkoopste zorgverzekeraar. En dan worden er voorbeelden bijgehaald van bepaalde onderdelen van iemands verzekering waar diegene dan geen gebruik van maakt, terwijl het wel in zijn maandelijkse premie zit.

Wat in al die voorbeelden opvalt is dat het alleen maar om de laagste premie gaat. Zaken als service, snelle uitbetaling en snel worden geholpen als je een vraag hebt lijken allemaal onbelangrijk te zijn, als je maar de laagste premie hebt. En misschien nog wel belangrijker; wat ik in al die voorbeelden mis, is dat er ook nog zoiets is als solidariteit. Als iedereen alleen maar zou betalen voor de zaken waar ie zeker gebruik van maakt, dan is het gevolg dat mensen die onverhoopt met allerlei extra medische kosten worden geconfronteerd, bijvoorbeeld chronisch zieken, met steeds hogere premies worden geconfronteerd.

Tuurlijk, ik betaal ook het liefst zo min mogelijk, maar ik vind solidariteit ook iets waar ik best iets extra’s voor wil betalen. Wat mij betreft schaffen ze al die aanvullende pakketten af en zijn ziektekosten iets waar iedereen collectief aan meebetaald, wellicht zelfs naar inkomen.

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Juliette schreef:

  Ik ga zelf nooit voor het goedkoopste en heb door problemen met mijn gebit helaas altijd een wat duurdere premie… Maar vind het inderdaad wel jammer dat ik hierdoor betaal voor dingen die ik nooit gebruik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Saskia schreef:

  Ik ga dus absoluut niet voor de goedkoopste. Ik kijk wat men te bieden heeft. Ik heb minimaal elke maand fysio nodig en ben dus blij als ik behalve 12 fysio behandelingen ook nog wat reserve behandelingen over heb. Daar pas ik mijn zorgverzekering op aan. Ik zit dus al enkele jaren prima. Maar één pakket voor iedereen, dat zou wel een mooie oplossing zijn

  Geliked door 1 persoon

 3. Raïssa schreef:

  Ik kijk er eigenlijk ook nooit naar. Ik zit goed waar ik zit, maar kan me ook wel in jouw laatse punt vinden…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jess schreef:

  Moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd kies voor wat Independer voor mij eruit haalt. Maar je hebt gelijk met jouw punten en dat laatste is ook een goed idee. Het is jammer dat de zorg zo duur is en denk dat er veel kosten naar beneden kunnen, als bv farmaceutische bedrijven anders worden. Alles draait om geld en dat is jammer… Er is zoveel meer ❤️

  Geliked door 1 persoon

 5. Corrina schreef:

  Ja je wordt er soms gek van. Van die reclame
  Zakelijk wordt ik regelmatig gebeld met vraag over te willen stappen
  Sommige zijn soms ongemanierd
  Maar goed soms is het goed over te stappen maar je moet goed vergelijken

  Geliked door 1 persoon

 6. Caroline schreef:

  Ik kijk er nooit naar. Ik profiteer van een collectieve kortingscode via mijn werk en ik heb tot nu toe niet te klagen over de vergoeding van mijn ziektekosten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wendy schreef:

  Ja daar zit ook wat in inderdaad. Ik zit nu ook al een aantal jaar bij dezelfde en nu ben ik alweer vergeten te kijken of ik ergens beter uit ben.

  Geliked door 1 persoon

 8. peterformule1mol schreef:

  Heel veel hoor je het op tv, over het overstappen naar iets anders. Maar als je tevreden bent waar je verzekerd bent, dan blijf je daar ook bij.

  Geliked door 1 persoon

 9. Celestial Rebel schreef:

  Al jaren collectief verzekerd, tot nu toe nog niet nodig gevonden om over te stappen… Ik ben redelijk tevreden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Anique schreef:

  Het blijft ingewikkeld hoor, die zorgverzekering. Uiteindelijk zijn er altijd mensen voor wie het goed uitkomt, terwijl anderen baat zouden hebben bij een nieuw systeem.

  Geliked door 1 persoon

 11. Mrs. T. schreef:

  Ik zit prima waar ik zit. Nooit gedoe. En dat is ook heel wat waard.

  Geliked door 1 persoon

 12. Tessa schreef:

  Ik wissel nooit van verzekeraar, Ben tevreden bij wie ik zit

  Geliked door 1 persoon

 13. Rachel schreef:

  ik ben ook in voor jou systeem. gewoon lekker 1 pakket en klaar. niet nog hier en daar een extra pakket wat je maar 1 of 2 keer per jaar gebruikt

  Geliked door 1 persoon

 14. Uniek overnachten schreef:

  Dat heb ik hier in België nog niet gezien. Zal nog moeten overwaaien uit Nederland precies…

  Geliked door 1 persoon

  1. donnacaramella schreef:

   In België kan je per kwartaal overstappen. En is er veel via ons loon geregeld (solidariteitsprincipe)… Echter is het ook best dat je extra verzekering neemt voor als je in het ziekenhuis terecht komt, of als je kinderen orthodontie nodig hebben.

   Geliked door 1 persoon

   1. Alexandra schreef:

    Ik zit al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar, heel tevreden en betaalbaar. Ga ik echt niet verder zoeken.

    Geliked door 1 persoon

 15. feliceveenman schreef:

  precies! naast zaken als zorgvuldigheid en eerlijkheid ( ik heb toch wel nare ervaringen met een zorgverzekeraar) is solidariteit het aller,aller belangrijkste. Ik doe mee met jouw systeem

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.