Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Overstappen; helemaal niet zo vanzelfsprekend

Deze weken kun je er niet aan ontkomen; de spotjes op radio/tv, Facebook of waar dan ook van zorgverzekeraars. En dan in de kranten natuurlijk weer een paar van die ‘experts’, al dan niet zwaar gesponsord, die betogen dat je gek bent als je niet elk jaar opnieuw overstapt naar de goedkoopste zorgverzekeraar. En dan worden er voorbeelden bijgehaald van bepaalde onderdelen van iemands verzekering waar diegene dan geen gebruik van maakt, terwijl het wel in zijn maandelijkse premie zit.

Wat in al die voorbeelden opvalt is dat het alleen maar om de laagste premie gaat. Zaken als service, snelle uitbetaling en snel worden geholpen als je een vraag hebt lijken allemaal onbelangrijk te zijn, als je maar de laagste premie hebt. En misschien nog wel belangrijker; wat ik in al die voorbeelden mis, is dat er ook nog zoiets is als solidariteit. Als iedereen alleen maar zou betalen voor de zaken waar ie zeker gebruik van maakt, dan is het gevolg dat mensen die onverhoopt met allerlei extra medische kosten worden geconfronteerd, bijvoorbeeld chronisch zieken, met steeds hogere premies worden geconfronteerd.

Tuurlijk, ik betaal ook het liefst zo min mogelijk, maar ik vind solidariteit ook iets waar ik best iets extra’s voor wil betalen. Wat mij betreft schaffen ze al die aanvullende pakketten af en zijn ziektekosten iets waar iedereen collectief aan meebetaald, wellicht zelfs naar inkomen.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

20 gedachten over “Overstappen; helemaal niet zo vanzelfsprekend

 1. Ik ga zelf nooit voor het goedkoopste en heb door problemen met mijn gebit helaas altijd een wat duurdere premie… Maar vind het inderdaad wel jammer dat ik hierdoor betaal voor dingen die ik nooit gebruik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga dus absoluut niet voor de goedkoopste. Ik kijk wat men te bieden heeft. Ik heb minimaal elke maand fysio nodig en ben dus blij als ik behalve 12 fysio behandelingen ook nog wat reserve behandelingen over heb. Daar pas ik mijn zorgverzekering op aan. Ik zit dus al enkele jaren prima. Maar één pakket voor iedereen, dat zou wel een mooie oplossing zijn

  Geliked door 1 persoon

 3. Moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd kies voor wat Independer voor mij eruit haalt. Maar je hebt gelijk met jouw punten en dat laatste is ook een goed idee. Het is jammer dat de zorg zo duur is en denk dat er veel kosten naar beneden kunnen, als bv farmaceutische bedrijven anders worden. Alles draait om geld en dat is jammer… Er is zoveel meer ❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja je wordt er soms gek van. Van die reclame
  Zakelijk wordt ik regelmatig gebeld met vraag over te willen stappen
  Sommige zijn soms ongemanierd
  Maar goed soms is het goed over te stappen maar je moet goed vergelijken

  Geliked door 1 persoon

 5. Het blijft ingewikkeld hoor, die zorgverzekering. Uiteindelijk zijn er altijd mensen voor wie het goed uitkomt, terwijl anderen baat zouden hebben bij een nieuw systeem.

  Geliked door 1 persoon

  1. In België kan je per kwartaal overstappen. En is er veel via ons loon geregeld (solidariteitsprincipe)… Echter is het ook best dat je extra verzekering neemt voor als je in het ziekenhuis terecht komt, of als je kinderen orthodontie nodig hebben.

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.