2020; jaar van de (on)vrijheid

2020 zou het jaar zijn dat we 75 jaar bevrijding zouden vieren; vieren dat we al 75 jaar in alle vrijheid kunnen leven en zijn wie we willen zijn. Typisch dat dan juist dit jaar het meest onvrije jaar in 75 jaar is. Met als ‘toetje’ de lockdown tot na half januari.

Ik ben benieuwd als dit allemaal achter de rug is, wat we dan achteraf als onze D-day en als Bevrijdingsdag bestempelen.

D-day

Wat onze D-Day zou kunnen zijn? Wellicht de dag dat het besef kwam dat Corona geen één of ander vaag plaatselijk ver van mijn bed virus in China was, maar een virus dat over de hele wereld ingrijpende gevolgen zou hebben.

Bevrijdingsdag

Als Bevrijdingsdag zie ik het voor me dat ergens komend jaar op een mooie zonnige zomerdag live op tv de laatste Nederlander zonder vaccin dat vaccin krijgt toegediend. En dat met de toediening van dat vaccin alle beperkende maatregelen opgeheven worden. Vervolgens kunnen alle Nederlanders een setje speciale Coronamunten die ze dan krijgen vrij besteden bij een restaurant/attractie/museum/theater naar keuze, om zodoende die sector een boost te geven.

Om die Bevrijdingsdag te halen, moeten we eerst weten af te rekenen met de grootste vijand die tussen ons en die Bevrijdingsdag in staat; onze eigen laksheid.

Tot het zover is werken mensen in ziekenhuizen/verzorgingstehuizen en allerlei daarmee samenhangende gebieden zich een slag in de rondte om dat virus de baas te worden en proberen mensen die getroffen zijn door de gevolgen van de aanpak van het virus het hoofd boven water te houden.

En dan?

Waar ik benieuwd naar ben; wat we over een jaar of wat als Corona nog slechts te boek staat als een zomers biertje, als positieve dingen uit deze Coronacrisis hebben gehaald.

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. bookstamel schreef:

  Ik moet bekennen dat er voor mij en mijn vriend niet zoveel is veranderd. Ik zat door ziekte al veel thuis, het werk van mijn vriend ging en gaat gewoon door, we zijn lekker aan het klussen in huis en waren altijd al graag thuis. Het enige wat ik wel eens mis is een keer gezellig ergens lunchen met mijn vriend. Of spontaan even bij mijn moeder langs (Beide ziek dus erg voorzichtig)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hou me aan de regels, helemaal geen probleem. Mondkapje haat ik heel erg maar hem heb gewoon altijd op etc maar dat vaccin.. nee; denk niet dat ik dat wil

  Geliked door 1 persoon

 3. Gabriëlle schreef:

  Ik vind het positief dat ik nu meer van Nederland heb leren kennen, erg geneigd om altijd naar het buitenland te trekken maar dat is nergens voor nodig.

  Geliked door 1 persoon

 4. feliceveenman schreef:

  daar ben ik ook heel benieuwd naar. Ik vraag me af of de poparisering die we nu zien, dan groter of kleiner is geworden. Ik vind dat toch een tikkie spannend

  Geliked door 1 persoon

 5. Deborah schreef:

  Mooi log!! En de tijd zal het leren….

  Geliked door 1 persoon

  1. Alexandra schreef:

   Ik denk dat corona zo gauw mogelijk vergeten wordt en mensen weer gaan hollen om maar niets te missen. Dit jaar bevestigd voor mij dat rust, tijd nemen om stil te staan, het leven juist mooier maakt. Dus ik stop, ik wil en ga niet meer hollen , maar juist leven en genieten.

   Geliked door 1 persoon

 6. sandra schreef:

  Het was inderdaad een heel raar jaar en deze kerst- en eindejaarsdagen zullen we ons nog lang herinneren! Maar met de vaccinaties die weldra starten, is er toch al een klein lichtpuntje…

  Geliked door 1 persoon

 7. girls-things schreef:

  Ik ben ook zeer benieuwd hoe het allemaal verder gaat. Ik hoop dat het snel de goede kant op gaat.. !

  Geliked door 1 persoon

 8. Beauty Treasures schreef:

  Het is echt een ongelofelijk gek jaar. Maar ik probeer het positief te bekijken. Ik ben in 2020 zwanger geworden en ik heb een nieuwe vriendschap gemaakt. Dat is ook wel mooi om te onthouden. Hopelijk brengt 2021 opnieuw wat meer vrijheden met zich mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Henk Hofman schreef:

   Nieuw leven in een jaar als dit, gefeliciteerd!

   Like

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Daar ben ik ook benieuwd naar. Het verwondert mij hoe snel het al gewoon is geworden dat ik overal mensen zie met mondkapjes voor…

  Geliked door 1 persoon

 10. corrina schreef:

  Ja dit jaar heeft ons een hoop geleerd tenminste als ik spreek voor mijzelf. dat je moet koesteren wat je hebt. Dat je gelukkig bent als je gezond bent. En ervoor elkaar zijn

  Geliked door 1 persoon

 11. Mrs. T. schreef:

  Inderdaad: we zijn nog nooit zo met onze neuzen op de feiten gedrukt wat vrijheid betekent.

  Maar het komt goed. Vast. Ik hoop dat we er dan ook een paar goede dingen aan overhouden.

  Geliked door 1 persoon

 12. MoniqueMichelle schreef:

  Veel tijd met mn oudste dochter ook die al naar school gaat. Maar ik werk in de zorg dus ik blijf werken. Dus echt veel positieve dingen merk ik nog niet.

  Geliked door 1 persoon

 13. Tessa schreef:

  Vooral mij vooral vermoeidheid. Ik werk namelijk in de zorg

  Geliked door 1 persoon

  1. Minke schreef:

   Wat een mooie dag zou dat zijn hè. Maar herken wat je zegt Tessa. Vermoeidheid. En dan werk ik niet eens in de zorg. Wel de kinderen weer thuis nu natuurlijk en een man die werkt in het ziekenhuis. Wat er in de zorg meegemaakt wordt in deze tijden. Gaat je niet in de koude kleren zitten. Sterkte.

   Geliked door 1 persoon

 14. Wendy schreef:

  Ik hoop van harte dat het wat positieve dingen zal brengen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Ik denk de saamhorigheid met elkaar. Dat dat me positief bij blijft van Corona.

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.