Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

2020; jaar van de (on)vrijheid

2020 zou het jaar zijn dat we 75 jaar bevrijding zouden vieren; vieren dat we al 75 jaar in alle vrijheid kunnen leven en zijn wie we willen zijn. Typisch dat dan juist dit jaar het meest onvrije jaar in 75 jaar is. Met als ‘toetje’ de lockdown tot na half januari.

Ik ben benieuwd als dit allemaal achter de rug is, wat we dan achteraf als onze D-day en als Bevrijdingsdag bestempelen.

D-day

Wat onze D-Day zou kunnen zijn? Wellicht de dag dat het besef kwam dat Corona geen één of ander vaag plaatselijk ver van mijn bed virus in China was, maar een virus dat over de hele wereld ingrijpende gevolgen zou hebben.

Bevrijdingsdag

Als Bevrijdingsdag zie ik het voor me dat ergens komend jaar op een mooie zonnige zomerdag live op tv de laatste Nederlander zonder vaccin dat vaccin krijgt toegediend. En dat met de toediening van dat vaccin alle beperkende maatregelen opgeheven worden. Vervolgens kunnen alle Nederlanders een setje speciale Coronamunten die ze dan krijgen vrij besteden bij een restaurant/attractie/museum/theater naar keuze, om zodoende die sector een boost te geven.

Om die Bevrijdingsdag te halen, moeten we eerst weten af te rekenen met de grootste vijand die tussen ons en die Bevrijdingsdag in staat; onze eigen laksheid.

Tot het zover is werken mensen in ziekenhuizen/verzorgingstehuizen en allerlei daarmee samenhangende gebieden zich een slag in de rondte om dat virus de baas te worden en proberen mensen die getroffen zijn door de gevolgen van de aanpak van het virus het hoofd boven water te houden.

En dan?

Waar ik benieuwd naar ben; wat we over een jaar of wat als Corona nog slechts te boek staat als een zomers biertje, als positieve dingen uit deze Coronacrisis hebben gehaald.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

23 gedachten over “2020; jaar van de (on)vrijheid

 1. Ik moet bekennen dat er voor mij en mijn vriend niet zoveel is veranderd. Ik zat door ziekte al veel thuis, het werk van mijn vriend ging en gaat gewoon door, we zijn lekker aan het klussen in huis en waren altijd al graag thuis. Het enige wat ik wel eens mis is een keer gezellig ergens lunchen met mijn vriend. Of spontaan even bij mijn moeder langs (Beide ziek dus erg voorzichtig)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat corona zo gauw mogelijk vergeten wordt en mensen weer gaan hollen om maar niets te missen. Dit jaar bevestigd voor mij dat rust, tijd nemen om stil te staan, het leven juist mooier maakt. Dus ik stop, ik wil en ga niet meer hollen , maar juist leven en genieten.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het is echt een ongelofelijk gek jaar. Maar ik probeer het positief te bekijken. Ik ben in 2020 zwanger geworden en ik heb een nieuwe vriendschap gemaakt. Dat is ook wel mooi om te onthouden. Hopelijk brengt 2021 opnieuw wat meer vrijheden met zich mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja dit jaar heeft ons een hoop geleerd tenminste als ik spreek voor mijzelf. dat je moet koesteren wat je hebt. Dat je gelukkig bent als je gezond bent. En ervoor elkaar zijn

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een mooie dag zou dat zijn hè. Maar herken wat je zegt Tessa. Vermoeidheid. En dan werk ik niet eens in de zorg. Wel de kinderen weer thuis nu natuurlijk en een man die werkt in het ziekenhuis. Wat er in de zorg meegemaakt wordt in deze tijden. Gaat je niet in de koude kleren zitten. Sterkte.

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.