Tijd gaat snel

Time flies when you’re having fun. Of ik de afgelopen 4 weken als ‘fun’ zou omschrijven? Niet echt, maar omgevlogen zijn ze wel.

Vier weken geleden zorgde een afstapje van 15 cm ervoor dat mijn elleboog en bovenarm aan barrels lagen. Inmiddels heb ik een ambulance en twee ziekenhuizen van binnen gezien, met drie behandelingen in de week al heel wat fysio-behandelingen gehad en is mijn linkerarm omhuld geweest met achtereenvolgens gips, verband, pleisters en nu een tubigrip. De hechtingen zijn er nu twee weken uit en als het goed is is nu alles dicht en kan komende week dat litteken kennismaken met de buitenlucht.

Ik ben dus de afgelopen maand diverse keren in een ziekenhuis geweest en steeds als ik daar kom, heb ik om de een of andere manier altijd een soort van luchthavengevoel; oftewel mensen kijken. Dat je op een luchthaven toeristen met koffers of allerlei geuniformeerd personeel ziet lopen en je je afvraagt met welke reden en naar welke bestemming zij op weg zijn. In een ziekenhuis vraag ik me dan altijd af waarvoor de mensen die ik daar zie lopen in het ziekenhuis zijn. Welke behandeling gaan zij ondergaan, of bij het personeel; wat zou diegene voor functie hebben?

Mondkapjes

Veel mensen vinden die mondkapjes ondingen, niet nodig en nog veel meer. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je voor je werk de hele dag zo’n mondkapje moet dragen, je die dingen inmiddels aardig zat bent. Zelf hoef ik alleen in de trein richting fysio een mondkapje te dragen (iets van twintig minuten per reis, dus goed te doen).

Trouwens wel wennen om met 1 hand zo’n mondkapje op te zetten. De eerste twee exemplaren sneuvelden daarom ook, maar inmiddels ben ik er 10 fysiobehandelingen later, heel bedreven in. Zoals ik al zei; ik kan me heel goed indenken dat mensen het ondingen vinden; voor sommigen is het mogen/moeten dragen van een mondkapje echter een soort van statussymbool, nu mogen ze ook meedoen met de ‘groten’.

Gisteren kwam ik terug van weer een fysio-behandeling. Schuin tegenover me zat een moeder met haar zoontje druk te praten over van alles en nog wat:

Zoon (blijkbaar 11 jaar en bijna jarig) heel enthousiast en trots: ‘nog 3 nachtjes slapen en dan mag ik ook eindelijk mondkapjes dragen in de trein!‘ Je hebt toch de mondkapjes die ik wilde gekocht?

Moeder: Dat zie je wel op je verjaardag. Je weet de afspraak hè: van ons krijg je drie mondkapjes en van opa en oma krijg je er twee. Dan heb je voor elke elke dag met de trein naar school gaat een andere. Als je ze kwijtraakt moet je van je zakgeld nieuwe kopen of je gebruikt de gewone mondkapjes.

Verfrissend hoe kinderen tegenover zoiets aankijken;-).

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lodi schreef:

  Jeetje Henk wat een pech, heel veel sterkte al lees ik dat het alweer beter gaat en tja de mondkapjes, je ziet dit lijkt al het ‘ nieuwe normaal’ te worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ilona Wielinga schreef:

  Beterschap, wat een gedoe zeg.
  En inderdaad, de tijd gaat snel, maar soms ook zo ontzettend langzaam, tot je er op terug kijkt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Caroline schreef:

  Ik dacht al, waar is Henk toch gebleven. Wat een gedoe heb je achter de rug. En zo fijn dat kinderen zo’n positieve draai aan ‘omstreden onderwerpen’ zoals het mondkapjes debacle kunnen geven.

  Geliked door 1 persoon

 4. mckleuver schreef:

  Beterschap met je elleboog en onderarm. Hopelijk is het binnen no-time hersteld.
  En kids willen héél graag met de anderen meedoen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Raïssa schreef:

  Ahh zo schattig dat gesprek van die moeder met haar zoontje, haha. Veel beterschap!

  Geliked door 1 persoon

 6. susanwijdemans schreef:

  Oh wat schattig van dat kindje! Ik vind dat echt lief haha. Zelf snap ik niet waarom veel mensen zo moeilijk over die mondkapjes doen 😅

  Geliked door 1 persoon

 7. Mrs. T. schreef:

  Nog een goed herstel! En mooi zo’n gesprek tussen moeder en dochter.

  Geliked door 1 persoon

 8. feliceveenman schreef:

  whoeeeeee, dat verhaal van moeder en zoon! hahah it made my day. Ja kijken levert vaak prachtige blogs op (waarom denk je dat ik zo graag met de trein reis?)

  Geliked door 1 persoon

 9. Yaika Tak schreef:

  Wat vervelend van je arm, zeg. Hopelijk ben je er snel helemaal vanaf. Kinderen hebben zo’n heerlijke gedachtegang, daar kunnen wij vaak nog veel van leren. Ik heb persoonlijk niet zoveel problemen met het dragen van een mondkapje.

  Geliked door 1 persoon

 10. ikeetplantjes schreef:

  Dat klinken als een paar heftige weken die je achter de rug hebt!

  Geliked door 1 persoon

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Het is inderdaad een compleet nieuwe wereld waar je dan in terecht komt. Mooi dat je daar zo aangenaam in kunt rondkijken en genieten van wat er allemaal gebeurt.

  Like

 12. Esther schreef:

  Heb nog geen mondkapje hoeven dragen, lijkt me ook heel verstikkend..
  Beterschap!

  Geliked door 1 persoon

 13. Peter Boon schreef:

  Pijnlijk Henk wat je hebt meegemaakt. Beterschap toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

 14. Celeste schreef:

  Bedankt voor je feedback op mijn blog en beterschap 🙂

  Geliked door 1 persoon

 15. Uniek overnachten schreef:

  Haha zo’n grappig gesprek over die mondkapjes. Ik hoop dat dat jongetje er even enthousiast over blijft…
  Veel beterschap gewenst en spoedig herstel!!!

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.