Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

De schoenen van Hugo de Jonge

vrijheidAls er één paar schoenen is waar ik momenteel niet in wil staan, dan is het het paar schoenen van minister Hugo de Jonge. Figuurlijk dan want letterlijk zou ik er, gezien zijn schoenenstijl best in willen staan;-).

Naturlijk is het zo dat je als minister weet dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken, maar toch. De hele Corona-crisis is wel iets van de buitencatageorie wat dat betreft. Het leek allemaal redelijk goed te gaan, maar nu het met het aantal Coronabesmettingen weer de verkeerde kant op lijkt te gaan, neemt de roep om ingrijpen toe.

Maar het onmogelijke waar hij samen met Mark Rutte en het hele team aan deskundigen waar hij zijn besluiten op baseert, mee te maken heeft, is dat wat hij ook besluit, hij er al van verzekerd is dat er in de media een heel leger aan deskundigen naar voren zal worden geschoven om die besluiten neer te sabelen.

Laat hij de huidige situatie zoals ie is, dan wordt hij veroordeeld dat ie laks is. Besluit hij om in te grijpen en bijvoorbeeld net zoals in andere landen om ons heen al heel gewoon is, mondkapjes te verplichten dan wordt er weer een blik deskundigen opengetrokken die het daar weer niet mee eens is. Ik ben blij dat ik die verantwoording niet hoef te dragen.

Vraag het Doutzen

Maar gelukkig is er hoop in bange dagen in de persoon van Doutzen Kroes, want zij weet hoe het echt zit. Ze heeft het tussen haar modellenwerk door allemaal onderzocht en ze is er uit; het is een complot. Een complot van media, de farmaceutische industrie, regeringen, grote bedrijven en nog wat anderen. Weten we dat ook weer.

Maar…

Als de media ook in het complot zitten, dan maakt zij zelf toch ook deel uit van dat complot, aangezien zij haar carrière te danken heeft aan het verschijnen in allerlei media?

 

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

19 gedachten over “De schoenen van Hugo de Jonge

 1. Ik erger me echt aan personen zoals Doutzen. Heel FB staat er vol mee. “Ik heb er niet voor geleerd, maar ik heb heel veel gelezen en onderzoek gedaan (…..) en ik ben erachter gekomen dat het door de 5G masten komt”

  Respect voor Rutte en Hugo.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou inderdaad ook niet in zijn schoenen willen staan, figuurlijk én letterlijk niet 😉 Ik vind zijn schoenen vaak een tikkeltje hysterisch.

  Like

 3. Ja, zijn schoenen zien er wel altijd heel leuk uit! Leuk al die kleurtjes elke keer!
  Maar nee, ik zou ook niet graag in zijn schoenen willen staan.

  Wat ik van de corona vind? Tja geen idee.. Ga me er maar niet over uiten denk ik .. is het politiek, dat denk ik wel.. is het een simpel griepje? Nee dat denk ik niet..

  Hopen dat het snel weer voorbij is die hele coronashit..

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, het valt denk ik zeker niet mee om nu in de schoenen van de regeringsleiders te staan. Maar dat iemand als Doutzen Kroes zich er nu ook al mee bemoeit…. dat vind ik vooral heel vermoeiend.

  Like

 5. Inderdaad, ik zou ook niet graag in hun schoenen willen staan. Veel te groot voor mij, en misschien ook niet helemaal mijn smaak 🤔
  Daar komt bij, je doet het toch nooit goed. Wat je ook beslist je hebt altijd mensen tegen je.
  Fijn dat Doutzen het in ieder geval heeft opgehelderd, weten we dat ook weer 😆

  Geliked door 1 persoon

 6. Nou, helemaal met je eens Henk! Ik zou niet graag in zijn schoenen staan en zijn onmogelijke baan hebben. Hij doet het niet snel goed, al helemaal nooit voor iedereen. Gelukkig heeft Doutze inderdaad het antwoord 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan, je kunt het nooit goed doen inderdaad. Het belangrijkste is dat ze hun keuzes goed onderbouwen en geen flauw geneuzel zoals ik al veel gehoord heb de afgelopen maanden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Serieus? Is ze nou weer bezig? In het begin van de crisis liet ze al een heel fout filmpje de rondte in gaan in de trant van (en ik citeer niet precies) “Dank je wel Corona, door jou zien we eindelijk weer eens wat belangrijk is”. Corona zorgde plots voor verbinding maar het bedanken van de ziekte vond men heel erg. En ik dacht echt dat je kritiek ging leveren op zijn schoenen hahahaha! Hij is wel van de fasjun hahaha 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. top artikel dit henk! het hele corona vind ik vanaf het begin af aan al een poppenkast ondanks ik het zelf heb gehad. het is gewoon een politiek vies spelletje wat ze aan het doen zijn. deze man heeft het ook zeker niet makkelijk maar hey de rest van de nederlanders ook niet 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. Een blog naar mijn hart. Ik word ook zo enorm moe(deloos) van al die meningen, al dat gepush, gezeur en gedrein.
  Als ik politicus was dan hield ik het voor gezien. Als jullie het allemaal zo goed weten ‘be my guest’.

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.