Geplaatst in Dagelijkse leven

Ik beken…

lego5Of het komt dat ik door de Coronacrisis de hele tijd thuis zit en ik ’s avonds een uurtje ontspan tv erg lekker vind weet ik niet, maar laat ik het maar bekennen; tot mijn eigen verrassing vind ik Legomasters eigenlijk best een heel leuk programma;-).

Ik dacht dat het het zoveelste slappe aftreksel zou zijn van Heel Holland Bakt en dat het keurig in het rijtje van soortgelijke programma’s als de zoektocht naar de beste tuinier,  bloemist, kapper, pottenbakker, zandsculpturenbouwer, designer en weet ik veel welke zoektochten er nog meer op tv zijn geweest zou passen, maar tot mijn eigen verbazing vind ik dit wel een geslaagde poging.

Wat het sterke aan het programma is?

Goede casting door kandidaten te kiezen die totaal van elkaar verschillen is natuurlijk één ding, maar veruit het belangrijkste is denk ik dat voor velen, en ja, ook voor mij Lego een trip down memorylane is naar de tijd dat we zelf ook met Lego speelden. Uren heb ik ermee gespeeld en als ik dan met Sinterklaas of voor mijn verjaardag weer een doos had gekregen die ik al tijden wilde, dan kon ik daar uren mee bezig zijn. Eerst met het bouwen van het model zoals het op de doos stond, en na een tijdje als ik dat model zat was, door alle Lego bij elkaar te gooien en dan gewoon met mijn eigen fantasie een bouwwerk te maken.

Onverwoestbaar spul is het, en het briljante eraan is ook dat je de Lego van 40 jaar geleden nog steeds moeiteloos bij de hedendaagse Lego kunt gebruiken. En als er dan in deze onzekere tijden een programma is dat die jeugdgevoelens weet terug te brengen, dan heb je wat mij betreft een goed programma in elkaar gedraaid.

Jaloers

Als ik dan in Legomasters die kandidaten in zo’n ruimte zie staan waar ze met een vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid Lego in alle mogelijke kleuren en vormen de meest mooie creaties zie maken, dan wordt ik met terugwerkende kracht alsnog jaloers;-).

Ach ja, wie heeft dat nou niet. Van welk programma of serie had jij nooit verwacht dat je het leuk zou vinden?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

25 gedachten over “Ik beken…

 1. Ahhhh, zo tof dat je het leuk vindt en dat er mooie herinneringen naar boven komen. Dat is dan goede televisie! Van een ander kaliber 😉 , maar voor mij niet minder leuk, is Lang Leve de Liefde. Toen ik het concept hoorde dat ik “Wat een raar gedoe weer, 24 uur of langer met iemand samenwonen die je niet kent, op zoek naar de liefde”, maar het is echt leuk, lief, verrassend en heeeel vaak hilarisch. Het leukste blijft voor mij, ja sorry, als er een enorme mismatch is gemaakt. Ja, I know, dit klinkt allemaal heel fout. Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha ik vond het werkelijk verschrikkelijk maar ja dat is ook wel logisch want ik heb een hekel aan Lego. Altijd al gehad, als kind al. Een programma dat ik echt leuk vind waarvan ik dat van tevoren niet had verwacht is de docuserie Chef’s Table op Netflix, over bekende chefs over de hele wereld.

  Like

  1. Als je als kind al niets met Lego had, kan ik me heel goed voorstellen dat je er totaal niets aan vind, want verder dan dat heeft het niet veel om het lijf, maar ach, dat hoeft ook niet altijd toch;-)

   Like

 3. Ik kende dit programma niet, maar het klinkt best leuk zoals je het beschrijft Henk. Zeker als je vroeger veel met lego speelde kan ik me voorstellen dat het fijn kijkvoer is.

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.