Geplaatst in Dagelijkse leven

Ik beken…

lego5Of het komt dat ik door de Coronacrisis de hele tijd thuis zit en ik ’s avonds een uurtje ontspan tv erg lekker vind weet ik niet, maar laat ik het maar bekennen; tot mijn eigen verrassing vind ik Legomasters eigenlijk best een heel leuk programma;-).

Ik dacht dat het het zoveelste slappe aftreksel zou zijn van Heel Holland Bakt en dat het keurig in het rijtje van soortgelijke programma’s als de zoektocht naar de beste tuinier,  bloemist, kapper, pottenbakker, zandsculpturenbouwer, designer en weet ik veel welke zoektochten er nog meer op tv zijn geweest zou passen, maar tot mijn eigen verbazing vind ik dit wel een geslaagde poging.

Wat het sterke aan het programma is?

Goede casting door kandidaten te kiezen die totaal van elkaar verschillen is natuurlijk één ding, maar veruit het belangrijkste is denk ik dat voor velen, en ja, ook voor mij Lego een trip down memorylane is naar de tijd dat we zelf ook met Lego speelden. Uren heb ik ermee gespeeld en als ik dan met Sinterklaas of voor mijn verjaardag weer een doos had gekregen die ik al tijden wilde, dan kon ik daar uren mee bezig zijn. Eerst met het bouwen van het model zoals het op de doos stond, en na een tijdje als ik dat model zat was, door alle Lego bij elkaar te gooien en dan gewoon met mijn eigen fantasie een bouwwerk te maken.

Onverwoestbaar spul is het, en het briljante eraan is ook dat je de Lego van 40 jaar geleden nog steeds moeiteloos bij de hedendaagse Lego kunt gebruiken. En als er dan in deze onzekere tijden een programma is dat die jeugdgevoelens weet terug te brengen, dan heb je wat mij betreft een goed programma in elkaar gedraaid.

Jaloers

Als ik dan in Legomasters die kandidaten in zo’n ruimte zie staan waar ze met een vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid Lego in alle mogelijke kleuren en vormen de meest mooie creaties zie maken, dan wordt ik met terugwerkende kracht alsnog jaloers;-).

Ach ja, wie heeft dat nou niet. Van welk programma of serie had jij nooit verwacht dat je het leuk zou vinden?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

25 gedachten over “Ik beken…

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.