Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

De 1,5 meter rij; het nieuwe normaal

1,5

De 1,5 meter samenleving zal nog wel een flinke tijd de standaard zijn. Doordat winkels en dergelijke van oorsprong niet zijn ingericht op die 1,5 regel, levert dat iets op waardoor vooral het Twitter- en Facebookvolk, dankbaar gevoed door berichten in de Telegraaf en het AD, voortdurend in een stuip schieten; wachtrijen.

Schandelijk is dan de teneur. Waarom? Daarom. Social media en inhoudelijk onderbouwd commentaar zijn twee dingen die nu eenmaal niet samengaan.

Twee mooie voorbeelden van de afgelopen tijd waarop verontwaardigd socialmediapubliek los kon gaan:

Mileustraten

Sinds de begin van de Coronacrisis zijn de zaterdagse wachtrijen bij de Milieustraten/afvaldepots of hoe je ze wilt noemen, steeds dankbaar voer voor hijgerige afkeurende Facebook/Twitter commentaren.

Wat is daar nou zo erg aan? In welk opzicht zou dit de Coronaverspreiding versterken? Ja, er staat een lange rij auto’s, maar afgezien van dat de uitlaatgassen van die wachtende auto’s wellicht niet helemaal positief zijn voor het milieu, kan ik geen argumenten verzinnen waarom dit negatief zou zijn.

Mensen zaten in hun auto te wachten tot ze het terrein op konden. Op het terrein hadden de medewerkers van het afvalstation speciale loop-/rijlijnen gemaakt zodat mensen elkaar niet op minder dan 1,5 meter hoefden te passeren. Daarnaast mochten er minder mensen tegelijk op het terrein. Er was dus geen enkel probleem met besmetten van andere mensen ofzo. Waarom dan die verontwaardiging?

Als iemand niets beters heeft te doen dan een een half uur ofzo wachten tot ie zijn vuil kan wegbrengen, is dat toch zijn/haar probleem? Wat voor overlast leveren ze anderen op? Niet iedereen kan op doordeweekse dagen naar de vuilstort, dus dan is de zaterdag de enige mogelijke mogelijkheid.

Ikea

En gisteren had je de wachtrijen bij de Ikea die weer dankbare voeding waren voor afkeurend Nederland. Maar wat zag je nou eigenlijk op die foto’s? Je zag aan het begin van de dag een lange rij met mensen, keurig allemaal op de voorgeschreven 1,5 meter en vaak nog meer afstand van elkaar. oh oh wat een schande.

Bedrijven die volgens alle Coronaregels gewoon legaal open mogen zijn, zich houden aan alle voorschriften en door open te zijn zorgen voor omzet, werkgelegenheid en belastinginkomsten voor de overheid waar weer de gezondheidszorg mede mee gefinancierd wordt.

Wen er maar aan

Er zit niet anders op dan te wennen aan die wachtrijen want zolang de 1,5 meter samenleving er is, zullen ze op steeds meer plekken ontstaan.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

29 gedachten over “De 1,5 meter rij; het nieuwe normaal

 1. Ik kon best wennen aan die 1,5 m afstand in warenhuizen. Ik vind dat je bij onbekenden die 1m persoonlijke space best wel mag respecteren in het algemeen leven, zelfs voor Corona. Ik vind het gewoon niet leuk en best onbeleefd als ik aan de kassa sta aan te schuiven dat ik de adem in mijn nek voel van de persoon achter me. Of dat je de handtas van de dame achter jou in je rug voelt poken. Dan denk ik steevast “mag ik even aub?”

  Like

 2. Het begint te wennen om nu afstand te houden moet ik zeggen. Toch merk ik wel dat de mensen om je heen wel makkelijker met de maatregelen lijken om te gaan dan in het begin

  Like

 3. Ik moet zeggen dat ik aardig gewend ben aan het nieuwe normaal. Ik merk dat ik redelijk goed mijn weg vind met alle aanpassingen. Ik zie ook een gigantische verslapping in de maatschappij, veel mensen die er wel grote moeite mee hebben om de aanpassingen toe te passen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Nou waarschijnlijk niks, maar ik heb geen hele hoge pet op van mensen. Ik bedoel je had kunnen verwachten dat ze als schaapjes de eerste dag voor de deur zouden staan. Een weldenkend mens denkt dan misschien “ik ga over een weekje wel even, als de rust is wedergekeerd”.

    Geliked door 1 persoon

 4. Naast de vele warme initiatieven merk ik inderdaad ook veel vooroordelen jammer genoeg. Ik heb het daar toch ook wel moeilijk mee. Mocht ieder nu voor eigen deur vegen zou het leven er toch zoveel beter uitzien :).

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.