Zo slaan we ons er creatief doorheen

blog actie coronaCorona; (vrijwel) iedereen probeert op zijn/haar manier een steentje bij te dragen aan het indammen/bedwingen van die crisis.

Ik zou liegen als ik zou beweren dat de beelden en berichten die je leest/ziet me hoopvol stemmen voor wat betreft een snelle oplossing. Maar juist in zo’n situatie is het mooi dat steeds meer mensen ook een positieve draai aan alles proberen te geven; we zitten er nu eenmaal in, laten we er met zijn alles het beste van maken.

Spandoeken in ziekenhuizen en op andere plekken om medewerkers die nu, nog meer dan anders, alles doen wat (on)mogelijk is om mensen te helpen.

bedankt Mensen die bij verzorgingstehuizen in de tuin een optreden verzorgen zodat de bewoners vanuit hun  kamer toch nog iets van menselijk contact hebben. Kinderen die kaartenacties voor ouderen zijn begonnen.

Gouds Virus festival

De Goudse Schouwburg organiseert zelfs gedurende de periode dat ze door de crisis gedwongen gesloten zijn, online het Gouds virus festival: Artiesten treden online live op, en kijkers kunnen dan na een optreden eventueel een donatie doen.

En zo zijn er nog veel meer mooie voorbeelden. Ansich allemaal druppels op een gloeiende plaat, maar al die creatieve druppels bij elkaar zorgen er wel voor dat we niet overkoken en we er ons met zijn allen doorheen slaan.

Youtube

En ook op Youtube zorgt Corona voor heel wat muzikale creativiteit. De meeste nummers quasi grappig bedoeld, maar er zijn ook nummers die iets meer hebben dan dat. ‘Fight the Virus’ van Alvin Oon is wat ‘mij betreft daar een mooi voorbeeld van. Ja, het is een parodie, maar  wel met een steeds serieuzer wordende lading.

 

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind het zelf erg leuk dat artiesten dus live optreden op mijn Instagram of YouTube 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. sandra schreef:

  Solidariteit in moeilijke tijden is echt hartverwarmend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Reismuts schreef:

  Ik vind het ontroerend hoe mensen opeens belangenloos voor elkaar klaar staan met aandacht, juist nu het niet al te direct kan. En hoe er creatieve dingen ontstaan zoals het Goudse festival dat je noemt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Manon schreef:

  Ik vind het mooi om te zien dat we ons handen samen ineen slaan en kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Rotte appels die massaal op stranden en natuurmonumenten lopen daar buiten gelaten.

  Geliked door 1 persoon

 5. feliceveenman schreef:

  Niet bij de pakken neer gaan zitten, dat helpt altijd!! Want als we vrolijk en optimistisch blijven, komen we deze periode wel door

  Geliked door 1 persoon

 6. Alexandra schreef:

  Fijn dat we het gezamenlijk zo oplossen. Alhoewel ik hoop dat corona ook spoedig oplost. Ben wel benieuwd wat er van de solidariteit overblijft after corona.

  Geliked door 1 persoon

 7. Caroline schreef:

  Het kan me ontroeren dat in deze heftige tijden zulke mooie initiatieven worden genomen dat de saamhorigheid vergroot. We kunnen allemaal een steuntje in de rug gebruiken om met de snelle veranderingen om te kunnen gaan.

  Geliked door 1 persoon

 8. chicamommarleen schreef:

  Mooie acties & initiatieven worden er bedacht. Dit alles zorgt wel voor saamhorigheid.

  Geliked door 1 persoon

 9. Yvonne schreef:

  Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar gaan helpen en dat er veel mooie acties opgezet worden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Mensen zijn inderdaad enorm humoristisch en creatief in deze barre tijden. Ik vind het echt enorm leuk om te zien. En inderdaad gebeuren er ook heel veel positieve dingen, van mensen die elkaar de helpende hand toesteken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Xiana schreef:

  Ik vind het vooral gek welke impact het virus heeft op onze samenleving. Ik weet nog met de vele terroristische aanslagen overal hoe ik vreesde dat het onze maatschappij zou lam leggen en dan zoveel jaar later opeens het Corona virus. Zou de natuur toch wraak nemen denk ik dan.

  Geliked door 1 persoon

 12. De initiatieven zijn zo bijzonder. Mensen die hulp bieden. Het is geweldig. Ik werk fulltime (nu dus thuiswerken), anders had ik ook echt wel hulp geboden. Ik vind het zo zielig voor die oudjes die aan het vereenzamen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 13. Krystle/Batboy schreef:

  Vind het vooral voor de ouderen ook heel erg. Gelukkig word er wel veel georganiseerd door anderen

  Geliked door 1 persoon

 14. Er worden inderdaad zoveel prachtige acties georganiseerd! Mooi om te zien. Brengt toch nog een glimlach op je gezicht in deze barre tijden.

  Geliked door 1 persoon

 15. Sherry Masters schreef:

  Het is wel zo dat carona veel slechte dingen heeft gebracht maar ook een goede ding: saamhorigheid. Ik merk nu wel dat mensen elkaar meer proberen te begrijpen en te helpen.

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.