Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Thuiswerken doe je zo

thuiswerekn doe je zo

Nu ook ik, zoals een groot deel van Nederland gedwongen thuiswerk merkte ik al gauw wat voor- en nadelen aan het thuiswerken. Mijn werk speelt zich grotendeels achter een toetsenbord af, maar op mijn werk zorg ik er altijd voor dat ik na een half uur beeldscherm, even naar een collega stap voor overleg of gewoon een praatje of dat ik even naar het koffieapparaat stap. En in de pauze ga ik om mijn hoofd leeg te maken, zon regen of wat dan ook eigenlijk altijd wel even lekker een stukje buiten lopen.

Maar ik zag de afgelopen dagen dat ik die pauze momenten veel te weinig nam. Vrijdag heb ik de hele dag achter het scherm gezeten en ik merkte dat ik aan het einde van de dag een soort van zombie was.

Niet echt handig aangezien dat thuiswerken vermoedelijk nog wel een tijdje zal duren.

Pauzemomenten

Daarom heb ik nu maar bewust pauzemomenten gaan zoeken, en ik ben al bij een aardig rijtje gekomen.

 • Vaatwasser uitruimen.
 • Ramen zemen. Dat is de komende dagen goed voor een stuk of wat pauzemomenten, want voor en achter, boven en beneden, binnen en buiten.
 • Vogelvoer in achtertuin bijvullen
 • Onkruid wieden
 • Glas naar de glasbak brengen
 • Even naar de supermarkt hier vlakbij. Dat zijn ook meerdere pauzemomenten, want met al die hamsteraars weet je nooit wat je wel/niet in de supermarktschappen aantreft.

Handige pauze-tips

Heb jij nog handige pauzetips, dingen die jij in die micropauzes doet?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

30 gedachten over “Thuiswerken doe je zo

 1. Ik werk al jaren thuis als fulltime blogger op het platteland. Een vaste dagindeling doet wonderen heb ik het idee. Ik sta altijd om 6.30 op en mijn werkdag eindigt om 17 uur.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik werk nu ook noodgedwongen thuis en het bevalt me eigenlijk wel. Ik werk wel in een heel kleine organisatie eigenlijk enkel alleen met de zaakvoerder. Daar merk ik dat ik al snel een volledige dag stilzit achter mijn bureau. Hier thuis sta ik al sneller even op om wat restafval naar de kippen te brengen, mijn kinderen te entertainen, te koken. Als de kinderen dan slapen dan kan ik nog even rustig doorwerken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat zijn handige én nuttige tips! Ik werk altijd thuis, maar nu met de jongens om mij heen word het iets lastiger. Eerst ga ik altijd even met ze knutselen en daarna met mijn werk aan de gang. Rond lunchtijd samen lunchen en daarna huishouden terwijl de jongens spelen. Rond een uur of 3 heb ik zin in koffie en krijgen de jongens wat lekkers . Genoeg pauze momentjes lassen we in

  Geliked door 1 persoon

 4. ik werk al jaren thuis en ja inderdaad soms zit ik echt te lang achter het scherm…sinds een jaar verplicht ik mezelf elke dag tenminste een half uur te wandelen! Heeeerlijk

  Geliked door 1 persoon

 5. Drink je koffie niet bij je computer. Wandel een rondje. Start de wasmachine. Mag je ook ophangen. Lunch niet achter het scherm. Een boodschap tussen door. Lees een hoofdstuk uit een boek, even ontspannen. Genoeg afleiding, moet zelfs opletten dat ik weer begin met werken. Ik stop vaak iets eerder omdat ik de neiging heb in één keer door te stomen. Ga ik wandelen. Succes met het thuiswerken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Herkenbaar! Ik werk nu ook thuis en neem amper pauze. Tijdens het lezen van je blog dacht ik dat ik morgen tussen de middag even een blokje om ga. Misschien ook even langs de supermarkt, want inderdaad, die hamsteraars! Als wij hebben gewerkt, dan zijn de schappen dus leeg. We worden genoodzaakt ook een beetje te hamsteren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Op het werk hebben we zowel ochtends als ’s middags een kwartier pauze, buiten de lunch om, maar als ik een keer een dagje thuis werk deed ik dat nooit, nu ik langere tijd thuis moet werken, merk ik inderdaad wel dat die pauzes belangrijk zijn en ga ik op zulke momenten idd even in huis bezig of zelfs even een kwartiertje lezen.

  Geliked door 1 persoon

 8. heel verstandig dat je gewoon je pauze momenten inlast !! ik werk sowieso al thuis en doe tussen door gewoon de huishoudelijke taken en het eten voorbereiden. smorgens vroeg doe ik de boodschappen al want dan is het nog niet zo druk in de winkels….alhoewel dat nu wel even anders is en ik mij mateloos irriteer aan mensen die NOG aan het hamsteren zijn

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.