Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Thuiswerken doe je zo

thuiswerekn doe je zo

Nu ook ik, zoals een groot deel van Nederland gedwongen thuiswerk merkte ik al gauw wat voor- en nadelen aan het thuiswerken. Mijn werk speelt zich grotendeels achter een toetsenbord af, maar op mijn werk zorg ik er altijd voor dat ik na een half uur beeldscherm, even naar een collega stap voor overleg of gewoon een praatje of dat ik even naar het koffieapparaat stap. En in de pauze ga ik om mijn hoofd leeg te maken, zon regen of wat dan ook eigenlijk altijd wel even lekker een stukje buiten lopen.

Maar ik zag de afgelopen dagen dat ik die pauze momenten veel te weinig nam. Vrijdag heb ik de hele dag achter het scherm gezeten en ik merkte dat ik aan het einde van de dag een soort van zombie was.

Niet echt handig aangezien dat thuiswerken vermoedelijk nog wel een tijdje zal duren.

Pauzemomenten

Daarom heb ik nu maar bewust pauzemomenten gaan zoeken, en ik ben al bij een aardig rijtje gekomen.

  • Vaatwasser uitruimen.
  • Ramen zemen. Dat is de komende dagen goed voor een stuk of wat pauzemomenten, want voor en achter, boven en beneden, binnen en buiten.
  • Vogelvoer in achtertuin bijvullen
  • Onkruid wieden
  • Glas naar de glasbak brengen
  • Even naar de supermarkt hier vlakbij. Dat zijn ook meerdere pauzemomenten, want met al die hamsteraars weet je nooit wat je wel/niet in de supermarktschappen aantreft.

Handige pauze-tips

Heb jij nog handige pauzetips, dingen die jij in die micropauzes doet?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten Ā·

30 gedachten over “Thuiswerken doe je zo

  1. Ik probeer ook om de zoveel tijd een wekker te zetten, zodat ik even wat anders ga doen en niet constant bezig ben met dezelfde taak, maar gelukkig geeft mijn Apple Watch ook een melding als ik weer moet bewegen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Vooral het normale dagritme blijven aanhouden en je ook netjes aankleden. Niet in pyjama werken, en lang uitslapen. Dat is voor mij tenminste belangrijk. Maar ik werk al jaren vanuit huis, op het Achterhoekse platteland : ) Ik ben het dus gewend om alleen te werken.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik merk ook dat ik op thuiswerkdagen veel langer achter mijn pc zit en minder pauzes neem dan normaal. Dat komt ook voort uit een stukje ‘ik moet wel bereikbaar zijn voor collega’s’ gevoel. En omdat je toch sneller luncht waar je ook je computer hebt, dus misschien moeten we dat maar eens afleren, haha šŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.