Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

‘En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’

en vraag niet naar de weg‘En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’

Als er één zin is die de huidige situatie perfect omschrijft is het wel bovenstaande zin uit het nummer Kronenburgpark van Frank Boeijen:

 • Ellenlange rijen in de supermarkt met hamsterende mensen.
 • Overvolle ziekenhuizen waar het personeel zich het snot voor ogen werkt om met steeds beperktere middelen een steeds groeiende stroom patiënten de benodigde zorg te geven.
 • Scholen die wel/niet dicht moeten blijven.
 • Bedrijven die worstelen met de vraag hoe ze de organisatie draaiende kunnen houden.
 • Organisatoren van evenementen die voortdurend achter de steeds sneller veranderende realiteit blijven aanlopen; binnen nog geen 24 uur van een beperkt aantal toeschouwers toelaten via geen toeschouwers meer toelaten tot tenslotte helemaal afgelasten.
 • Regeringen die worstelen met de vraag hoe ze de Corona-epidemie het hoofd kunnen bieden; wat vandaag nog veel te drastisch lijkt, is morgen alweer achterhaald.

Eergisteren waren we op het werk nog bezig met te kijken wie eventueel thuis zou kunnen werken, en nog geen 48 uur later, na het RIVM-advies over thuiswerken waar mogelijk heb ik mijn eerste thuiswerkdag er al weer opzitten. En hoeveel dagen er nog volgen? Geen flauw idee.

En het ironische van de titel van deze blogpost? S. en ik zouden deze en volgende week twee keer naar het theater gaan. Zouden, want beide voorstellingen zijn geannuleerd. Deze week naar een optreden in Houten van cabaretier René van Meurs, en volgende week in Nieuwegein naar een optreden van uitgerekend… Frank Boeijen….

‘En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

27 gedachten over “‘En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’

 1. Ik ben snipverkouden en sinds gisteren ook benauwd. Ik heb gelukkig geen verhoging. Goed uitzieken als je het krijgt. En verder roeien met de riemen die je hebt. En misschien komen we er achter dat die nieuwe riemen ook zo gek nog niet zijn. Ik hoop het. Voorlopig eerst even op zoek naar een nieuwe structuur en balans.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is idd een erg toepasselijke zin. Ik zit thuis door mijn lage weerstand mag ik de deur niet uit zelfde geld voor mijn moeder en zus. Dus bellen en appe we maar want elkaar zien dat zit er even niet in. Gelukkig schijnt het zonnetje dat brengt dan weer zonneschijn is ons leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het zijn inderdaad vreselijk onzekere tijden. In het begin lach je de situatie nog wat weg maar opeens staat ze aan de deur te kloppen en moet je wel aanvaarden dat deze onwerkelijke situatie toch werkelijkheid geworden is. Ik werk in de evenementensector dus voor ons ook zeer onzekere tijden. We kunnen met zijn allen maar uitkijken naar mooiere tijden in het verschiet.

  Geliked door 1 persoon

 4. En of we de weg kwijt zijn… Overal waar je komt en gaat wijzen ze je wel weer op dat ene feit.

  Like

 5. Op mijn werk, we zijn kleine club 6 personen, hebben we ook maatregelen genomen. Van de 6 zijn er 4 vast in de buitendienst. Ik en mijn manager zijn het meest op kantoor. Van de 5 dagen werken zit ik er 3 zeker alleen dus weinig risico. Ik heb mijn eigen kantoor. De buitendienst moet de komende tijd eerst bellen naar hun afspraken of deze zullen doorgaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Massaal worden we overspoeld met informatie en zoeken we inderdaad onze weg in de ontstane wanorde. Alsof we collectief stuurloos zijn geworden …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat mensen er niet teveel onder lijden. Als dat het geval is, valt het met de economie ook wel mee. Er zullen ook nieuwe kansen ontstaan, en nieuwe inzichten door nu even afstand te nemen.

   Like

 7. En ooit vinden we de weg weer. Denk ik. Hoop ik. En wie weet houden we uit alle ellende ook nog wat positieve dingen over.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wij hopen ook dat het gauw over is. Op 24 maart zijn mijn man en ik 10 jaar samen en hadden we een reis geboekt. Jammer genoeg vandaag bericht gehad dat reis niet kan doorgaan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hoop dat het gauw over is. Wordt het weer rustig. Is er geen paniek meer en weer boodschappen in de schappen bij de supermarkt.

  Like

  1. Dat is het fascinerende, totaal niemand weet hoe het over een maand is, is het ergste dan al geweest en valt het uiteindelijk allemaal relatief mee, of niet. Soms zou ik een glazen bol willen hebben, maar soms ook niet

   Geliked door 1 persoon

 10. Hier in België staat ook het land helemaal op zijn kop. Ben eens benieuwd waar dit gaat eindigen… Proberen positief te blijven zeker!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.