Flessen als water

waterfles

Een beetje goodybag kan tegenwoordig niet zonder en in kerstpakketten heeft het intussen de plek ingenomen van het tot voor kort bijna onuitroeibaar lijkende pasteibakje; de waterfles/bidon.

Dat het goed is om af en toe frisdrank/vruchtensap en dergelijke te vervangen door water, dat weet nu iedereen wel/hoort iedereen nu zo’n beetje te weten. Waar daar eerst vooral van die wegwerpflesjes voor werden gebruikt met een berg afval tot gevolg, is ook in die sector het duurzaamheidsdenken doorgebroken.

En omdat dat een nog steeds groeiende markt is, is er rond die waterflesjes/bidons een hele industrie ontstaan, met flesjes in allerlei materialen en varianten tot gevolg. Waren ze eerst nog vrijwel alleen van kunststof, intussen zie je steeds vaker dat bedrijven zich willen onderscheiden. En dus komen ze met aluminium varianten of steeds vaker met glazen types, al dan niet voorzien van een reservoir waar je fruit/kruiden etc in kan stoppen zodat je water met een smaakje krijgt.

Oorspronkelijk gepresenteerd als alternatief voor de wegwerpflesjes, maar ondertussen krijg je bij zoveel gelegenheden als cadeautje een ‘duurzaam’ waterflesje dat ik me afvraag hoeveel waterflesjes/bidons er intussen rondzwerven in een gemiddeld huishouden, en of die flesjes intussen niet zelf verantwoordelijk zijn voor een steeds grotere afvalstroom.

Zelf heb ik op mijn werk een oude karaf waar stukjes vanaf zijn en die dus niet meer gebruikt mocht worden voor normaal gebruik. En voor wandeltochten in het weekend of tijdens mijn vakanties zweer ik al jaren bij mijn Siggflessen. Die heb ik inmiddels al een jaar of twintig. In al die jaren zijn al van menig berg afgestuiterd (en ja, ik zelf ook een enkele keer;-)) maar alhoewel ze hier en daar inmiddels een buts hebben, zijn ze nog steeds onverwoestbaar.

Ik heb even geteld hoeveel van die gekregen bidons/waterflesjes S. en ik in de kast hebben staan en we kwamen uit op 9…

Hoeveel waterflesjes/bidons staan er in jouw kast?

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. liefslinne schreef:

  Ik gebruik eigenlijk altijd 1 fles en als die kapot is of gewoon echt zijn tijd heeft gehad, koop ik een nieuwe. Ik moet zeggen dat ik niet echt een verzameling heb of iets

  Like

 2. MoniqueMichelle schreef:

  Ik heb er zelf een stuk of 2/3 denk ik. Super handig en zo vergeet ik in ieder geval niet te drinken.

  Like

 3. racheltjuh schreef:

  oeiii hier staan heel veel flesjes spa rood en blauw en evian aangezien wij elke week 7 pakken a 6 flesjes water halen bij de sligro

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Bij ons slingeren er een stuk of 5 Dopper flessen in de keukenlade rond. Die neemt met name mijn jongste dochter dagelijks mee naar haar studie Engels in Utrecht.

  Like

  1. Gea schreef:

   Ik gebruik zelf altijd een fles die ik na vul. Flessen kopen in de winkel doen we eigenlijk niet

   Like

  2. Gea schreef:

   Ik gebruik zelf altijd een fles die ik na vul. Flessen kopen in de winkel doen we eigenlijk niet

   Like

 5. Ik heb 2 grote bidons van Blond amsterdam, vind ze super fijn! Ze zijn ook 1 liter per stuk en hij gaat steeds wel weer op. Ik heb er dan wel ranja in.

  Like

 6. stefaanvivant schreef:

  Wij hebben er 7 in de kast en 5 op zolder allemaal dit jaar gekregen. Gebruik ze wel maar niet allemaal

  Like

 7. We zijn met zijn 4 en thuis, maar ik denk zo iets van 12 flesjes, waarvan we er 4 elke dag gebruiken. Ik drink thuis ook gewoon uit een flesje mijn water. Alleen maar goed hoor, die hervulbare flessen.

  Like

 8. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Wij hebben 6 Doppers. Vindt het erg fijne flessen en het scheelt plastic flesjes kopen.

  Like

 9. feliceveenman schreef:

  heel leuke en goede gedachte! weinig duurzaams aan stapels flesjes in de kast. bij mij vind je er geen een. maar dat heeft een heel andere reden. ik weiger uit een flesje te drinken…( ik ben geen zuigeling..)

  Like

 10. Yousra-Yasmine schreef:

  Wat een goed artikel! ik gebruik zelf een dopper om water in te doen. Hartstikke handig hihi!

  Like

  1. Reisenergie schreef:

   Ik heb nu vier waterflesjes van de Action maar ik wil nog graag een Dopper kopen, en wel een roze!

   Like

 11. Sanne schreef:

  oei hoeveel waterflesjes ik heb? Ik denk dan aan 2 stuks, veel te weinig. Waar koop jij ze?

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   die Siggflessen heb ik bij een outdoorwinkel gekocht, maar al die waterflesjes hebben S. en ik de afgelopen jaren bij congressen/kerstpakketten en dergelijke gekregen.

   Like

   1. Alexandra schreef:

    Ik heb er twee. Meer dan genoeg voor mij alleen. Je neemt eigenlijk toch nooit meer dan 1 flesje mee en dan heb ik er 1 als reserve of voor visite.

    Like

   2. Henk Hofman schreef:

    al die gekregen bidons staan eigenlijk stof te happen, want ik gebruik ze nooit.

    Like

 12. Rob Alberts schreef:

  Water drinken doe ik nog steeds te weinig.
  Maar ook ik zie teveel plastic drinkflessen in mijn keukenkast staan.

  Stille groet,

  Like

 13. kool-family schreef:

  Daar zeg je nu wel iets, ik heb nog nooit een drinkfles cadeau gehad, maar heb nu zelf pas 60 gepersonaliseerde Doppers gekocht om cadeau te doen aan mijn klanten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 14. Leuk artikel. Ik heb een dopper een water(thermos)fles van Chilly.

  Like

  1. Ik heb er zelf drie in gebruik. Handig en milieuvriendelijker dan de wegwerpflessen!

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.