Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Zwart is het nieuwe zwart

blackfridayVorig jaar viel het nog best mee, maar dit jaar lijkt het zich zo onderhand als een soort van zwarte pestvirus te verspreiden; de Black Friday waanzin.

Blijkbaar zochten winkeliers en webshops een vervanging voor de aandacht die ze tot een jaar of wat geleden aan iets anders zwarts gaven; zwarte Piet. Die heeft inmiddels gelukkig zijn zwarte kleur ingeruild voor een roetveeg- of schoorsteenkleurtje, maar winkeliers zijn blijkbaar zo verslaafd aan die zwarte kleur dat ze vol op iets anders zwarts zijn gesprongen; Black Friday.

Als het nou gewoon bij een dag was gebleven, was het nog zo erg niet, maar je wordt nu al meer dan een week doodgegooid met allerlei onzinnige Black Friday acties; black-Friday pre-sales, Black Friday weken, Black Friday weekend, extra lange Black Friday koopavond en nog veel meer. Mijn mailbox loopt er van over. Allemaal aanbiedingen die je absoluut niet mag missen, echt once in a lifetime… om er dan na Black Friday achter te komen dat hetzelfde product heel gek, opeens toch nog voor een lagere prijs te koop staat in de winter sale, christmas sale of welke naam ze ook aan de volgende sale hangen…

Benieuwd wat er voor nodig is om aan deze onzin een eind te maken. Bij Zwarte piet moest er uiteindelijk politie aan te pas komen om voor en tegenstanders uit elkaar te houden. Ik heb zo’n idee dat bij Black Friday een aanbieding die je echt niet mag missen voor en tegenstanders samen brengt… als dat nou een Samsung Galaxy Tab S6 tablet voor de helft van de prijs is…;-)

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

18 gedachten over “Zwart is het nieuwe zwart

 1. Gek hè, hoe we ineens die buitenlandse tradities overnemen…
  Black Friday was een paar jaar geleden nauwelijks bekend en nu puilt inderdaad ook mijn mailbox ervan uit.
  Dit jaar begon men ook singles day te promoten. Over een paar jaar, wordt dat ook iets waar mailbox van zal uitpuilen. Wordt vervolgd…

  Like

 2. Wat een leuke blog! Mij maak je niet gek hoor met Black Friday. Zoveel scheelt het allemaal niet. Momenteel heb ik sowieso niks op mijn lijstje staan wat ik per sé nodig heb. Ik kijk ook niet in de reclamefolders, dan is de verleiding wellicht iets groter dat ik denk: hmmm, dat is handig, dat heb ik nodig.. maar als ik nu niks nodig heb, dan heb ik niks nodig :-).

  Like

 3. Het is veel erger dan vorig jaar! Ik heb 1 doel wat ik wil kopen en dat zijn nieuwe posters voor in mijn kamer. Vorig jaar was alles 60% korting, dus ik heb netjes een paar maanden gewacht tot aan black friday overmorgen.

  Like

 4. Hahahahaha, heerlijk dit blog. Het is ook wel waanzin. Ik probeer nu juist te letten op duurzaamheid wat kleding en gadgets betreft. Ik had bijna een jaar geen nieuwe kleding gekocht door mijn ernstige hernia en dat is erin gebleven. Vervang nu alleen maar wat nodig is. En met m’n mobiele telefoon heb ik 4 jaar gedaan. Als iedereen op een bepaald vlak duurzaam leeft kunnen we denk ik wel verschil gaan maken?

  Like

  1. Vind ik ook. En iedereen doet duurzaamheid weer op een eigen manier. De een door kritisch met kleding te zijn, de ander door geen vlees meer te eten en weer een ander door niet meer te vliegen.

   Like

 5. hahaah heerlijk om dit zo te lezen, idioterie allemaal maar ik ga wel even kijken op black friday maar zal er echt mijn wekker niet voor zetten en ook niet om die Samsung Galaxy Tab S6 tablet voor de helft vd prijs te kunnen scoren, nee doe mij maar iets van apple dan 😉

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.