Zwart is het nieuwe zwart

blackfridayVorig jaar viel het nog best mee, maar dit jaar lijkt het zich zo onderhand als een soort van zwarte pestvirus te verspreiden; de Black Friday waanzin.

Blijkbaar zochten winkeliers en webshops een vervanging voor de aandacht die ze tot een jaar of wat geleden aan iets anders zwarts gaven; zwarte Piet. Die heeft inmiddels gelukkig zijn zwarte kleur ingeruild voor een roetveeg- of schoorsteenkleurtje, maar winkeliers zijn blijkbaar zo verslaafd aan die zwarte kleur dat ze vol op iets anders zwarts zijn gesprongen; Black Friday.

Als het nou gewoon bij een dag was gebleven, was het nog zo erg niet, maar je wordt nu al meer dan een week doodgegooid met allerlei onzinnige Black Friday acties; black-Friday pre-sales, Black Friday weken, Black Friday weekend, extra lange Black Friday koopavond en nog veel meer. Mijn mailbox loopt er van over. Allemaal aanbiedingen die je absoluut niet mag missen, echt once in a lifetime… om er dan na Black Friday achter te komen dat hetzelfde product heel gek, opeens toch nog voor een lagere prijs te koop staat in de winter sale, christmas sale of welke naam ze ook aan de volgende sale hangen…

Benieuwd wat er voor nodig is om aan deze onzin een eind te maken. Bij Zwarte piet moest er uiteindelijk politie aan te pas komen om voor en tegenstanders uit elkaar te houden. Ik heb zo’n idee dat bij Black Friday een aanbieding die je echt niet mag missen voor en tegenstanders samen brengt… als dat nou een Samsung Galaxy Tab S6 tablet voor de helft van de prijs is…;-)

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Ik vind het erg leuk gevonden: Zwart is het nieuwe zwart. Het laat prachtig het onzinnige ervan zien.

  Like

 2. Janet schreef:

  Niet normaal meer hoeveel mails en reclame ik heb ontvangen.. Ik heb alles dit jaar aan me voorbij laten gaan. 😉

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Cybermonday is gelukkig vrijwel geruisloos voorbij gegaan 😀

   Like

  2. Ik werk voor post NL en jees! Wat was het druk, en inderdaad de hele week ook gewoon, en de week erna waren er duizenden retouren want de helft werd natuurlijk weer teruggestuurd

   Like

 3. Dhini van Heeren schreef:

  Echt overal Black Friday te zien maar ik vind de kortingen zijn niet echt daling. Het juist de prijs is zoals gewone korting.

  http://dhini.nl

  Like

 4. Cynthia schreef:

  Pfff echt wel. Ik word niet goed van alle Black Monday aanbiedingen in mijn mailbox en op social media!!

  Like

 5. kool-family schreef:

  Gek hè, hoe we ineens die buitenlandse tradities overnemen…
  Black Friday was een paar jaar geleden nauwelijks bekend en nu puilt inderdaad ook mijn mailbox ervan uit.
  Dit jaar begon men ook singles day te promoten. Over een paar jaar, wordt dat ook iets waar mailbox van zal uitpuilen. Wordt vervolgd…

  Like

 6. Gabriëlle schreef:

  Helemaal gelijk, ik word helemaal knetter van alle mailtjes. Zelf koop ik eigenlijk niet echt dingen op Black Friday tenzij ik toevallig op de website zit haha

  Like

 7. Gisèle Doh schreef:

  Haha Henk.Ik word ook gek van die blackfriday gedoe. Spullen kopen die wij kunnen missen omdat ze “goedkoop” zijn.

  Like

 8. Wat een leuke blog! Mij maak je niet gek hoor met Black Friday. Zoveel scheelt het allemaal niet. Momenteel heb ik sowieso niks op mijn lijstje staan wat ik per sé nodig heb. Ik kijk ook niet in de reclamefolders, dan is de verleiding wellicht iets groter dat ik denk: hmmm, dat is handig, dat heb ik nodig.. maar als ik nu niks nodig heb, dan heb ik niks nodig :-).

  Like

 9. Manon schreef:

  Het is veel erger dan vorig jaar! Ik heb 1 doel wat ik wil kopen en dat zijn nieuwe posters voor in mijn kamer. Vorig jaar was alles 60% korting, dus ik heb netjes een paar maanden gewacht tot aan black friday overmorgen.

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Benieuwd of je nu weer een zelfde korting of wie weet zelfs een hogere korting weet te vinden.

   Like

 10. Alexandra schreef:

  Het maakt mij niet uit. Als ik datgene wat ik nodig heb voor een leuke prijs kan kopen. Ik wacht vaak zelfs met kopen totdat ik een goede aanbieding vindt.

  Like

 11. Amina - Imfeelinggood.nl schreef:

  Hahahahaha, heerlijk dit blog. Het is ook wel waanzin. Ik probeer nu juist te letten op duurzaamheid wat kleding en gadgets betreft. Ik had bijna een jaar geen nieuwe kleding gekocht door mijn ernstige hernia en dat is erin gebleven. Vervang nu alleen maar wat nodig is. En met m’n mobiele telefoon heb ik 4 jaar gedaan. Als iedereen op een bepaald vlak duurzaam leeft kunnen we denk ik wel verschil gaan maken?

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   Vind ik ook. En iedereen doet duurzaamheid weer op een eigen manier. De een door kritisch met kleding te zijn, de ander door geen vlees meer te eten en weer een ander door niet meer te vliegen.

   Like

 12. racheltjuh schreef:

  hahaah heerlijk om dit zo te lezen, idioterie allemaal maar ik ga wel even kijken op black friday maar zal er echt mijn wekker niet voor zetten en ook niet om die Samsung Galaxy Tab S6 tablet voor de helft vd prijs te kunnen scoren, nee doe mij maar iets van apple dan 😉

  Like

 13. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  De mailbox hier loopt er ook van over, verschrikkelijk! Blij als het weer voorbij is.

  Like

  1. Henk Hofman schreef:

   En dan komt cybermonday ook nog😀

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.