Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Het waren twee onvergetelijke jaren…

hudson's bayHudson’s Bay vertrekt uit Nederland. Dat was een paar dagen geleden toch wel opvallend nieuws. Dat ze uit Nederland vertrekken is niet echt verrassend, maar wel de reacties daarop.

Best wel apart dat eigenlijk niemand echt rouwig is dat ze vertrekken, los natuurlijk van het feit dat er weer 1.400 mensen op zoek moeten naar een andere baan.

Ik vind het best knap dat ze er in amper twee jaar in zijn geslaagd zich zo weinig geliefd te maken. Dat krijg je als je bij de opening met veel grote woorden aankondigt het wiel opnieuw te gaan uitvinden wat type winkel betreft.

Kopen is emotie

Kopen is emotie; in een winkel waar je niets mee hebt koop je niets, en dat is meteen het probleem van Hudson’s Bay. Niemand heeft gevoel bij die zaak en daardoor zijn ze totaal nutteloos in Nederland. Zelden een zaak gezien die zich in zo’n korte tijd zo overbodig heeft gemaakt. Iemand die teveel geld wilt uitgeven gaat naar de Bijenkorf, en wie prijsbewust is gaat naar de Hema, Action, Primark etc.

Maar waarom zou je naar de Hudson’s Bay gaan? Ik kom in Utrecht vrijwel dagelijks langs dat filiaal, en ook in Rotterdam loop ik er wel eens langs, maar ik zou niet weten waarom ik er eens binnen zou stappen. Het profileert zich als een soort van surrogaat Bijenkorf, en is daardoor totaal overbodig omdat de Bijenkorf zich heel scherp geprofileerd heeft en er vrijwel geen mensen zijn die tot de doelgroep van de Bijenkorf horen maar daar niet heen gaan. Bij die groep is dus niets te winnen.

Middengroep

Maar de ‘middengroep; de groep tussen de Bijenkorf aan de ene kant en de Hema/Action etc aan de andere kant waar ik mezelf ook toe reken, die zoekt zijn heil daardoor vooral tot online shoppen. Terwijl als er een soort V&D nieuwe stijl zou zijn, ik daar zeker wel zou shoppen.

Of er een concern is dat in het gat van de ‘middengroep’ dat er nog steeds ligt, stapt? Ik betwijfel het.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

26 gedachten over “Het waren twee onvergetelijke jaren…

 1. Er zit een Hudsons’s Bay in de buurt, maar ik ben er nooit binnen geweest. Doe mij maar de oude V&D terug, maar helaas zal dat niet meer gebeuren. Ik ben benieuwd wat er voor in de plaats komt!

  Like

 2. Ik studeer in Zwolle, waar het vorig jaar groot nieuws was dat er een Hudson’s bay kwam. Ik ben er stiekem nooit geweest, de prijzen zijn iets boven mijn budget.
  Alhoewel ik laatst wel verbaasd was dat ze op bijna alles 70% korting hadden. Ik snap nu waarom, haha.

  Like

 3. Ik ben er nog nooit binnen geweest en heb geen idee wat je er kon kopen. Ik weet natuurlijk wel dat ze er zijn, vond ze ook erg groot praat hadden toen ze in Nederland kwamen. zo blijkt toch maar weer.

  Like

  1. Ik nen nog nooit bij Hudson’s Bay binnen geweest. Het zag er zo duur uit en sprak me helemaal niet aan. Ik sluit me volledig aan bij de mensen die het niet erg vinden. Alleen wel vervelend voor de werknemers die hierdoor hun baan verliezen

   Like

 4. Ai echt? Gaan ze weg? Ik ben het met je eens dat ze zich niet goed hebben geprofileerd. Een ‘net niet’-gevoel. Bij ons in de stad (waar geen Bijenkorf is) vulden ze wel een ‘gat’, alleen het publiek zocht en zoekt inderdaad juist meer naar een V&D. Het was wat irritant dat op een klant een stuk of 2/3 mensen zich over je wilden ontfermen. Aan de ene kant fijn, aan de andere kant een overkill.

  Like

 5. Ernstig dat die mensen hun baan verliezen maar met sommige winkels heb ik niets dus die mogen van mij weg. Ik hoop dat ze ergens anders een baan vinden.
  Jammer dat veel bedrijven failliet gaan.

  Like

  1. Ja, ik hoor ook bij die middengroep. En ik mis de V&D in Leiden nog steeds! Voelde warmer en gezelliger aan dan de Hudson’s Bay. En ik dacht inderdaad ook “…voor dit geld kan ik net zo goed naar de Bijenkorf gaan”.
   🙂 Hopelijk vinden al die mensen weer snel een andere baan. Ben benieuwd wat er nu in de panden komt.

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.