Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Democratie door de gootsteen…

afvoer

Een president die zijn eigen waarheid verzint en alles dat daar niet mee overeenkomt afdoet als fakenews. Mensen die het wagen hem tegen te spreken, ach die ontsla je gewoon. Waar heb je kritisch denkende mensen voor nodig, die zijn alleen maar lastig, klapvee is veel makkelijker. Mocht het klapvee het toch wagen een mening te vormen, ach dan fik je ze in het openbaar tot de grond toe af en ontsla je ze.

Een premier die bang is dat het parlement niet instemt met zijn voorstellen en daarom doodleuk het parlement vijf weken schorst, in de hoop dat ze daardoor onvoldoende tijd hebben om zijn plannen te dwarsbomen. Want ach, het gaat tenslotte maar om zoiets onbelangrijks als de Brexit, daarvoor wil je tenslotte geen breed gedragen oplossing maar een op slinkse wijze doorgedrukt dictaat.

Tot niet eens zo heel lang geleden zou je bij bovenstaande gevallen denken dat het gebeurtenissen zijn die in een of andere duistere republiek plaatsvinden. Maar nee hoor, het zijn toch echt de activiteiten van leiders van twee landen die pretenderen de verdedigers te zijn van de democratische rechtstaat.

Met zo’n democratie heb je geen dictatuur meer nodig…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

26 gedachten over “Democratie door de gootsteen…

  1. Ja mensen, welkom in het nieuwe tijdperk van de democratie. Dan heb je ook nog een president die in eerste instantie geen toestemming geeft voor hulp met bosbranden… Waar zo’n beetje het hele land in de fik steekt.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.