Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Na 44 jaar…

blogsongfestival.tjpToen ik vanochtend wakker werd en tussen het ontbijt maken door op mijn telefoon keek, zag ik het; ‘we’ hebben het Eurovisie songfestival gewonnen. Na 44 jaar.

Gisteravond hebben we het wel geprobeerd het hele songfestival uit te zitten, maar na een Griekse valszingster en een IJslandse act die nog het meest leek op een bdsm-act op een extreemrechtse bijeenkomst, ben ik mijn bed in gedoken. Jammer dat de puntentelling altijd op het laatst is want dat vind ik altijd het meest leuke aan het songfestival. Maar goed, na 44 jaar hebben ‘we’ dus het songfestival gewonnen, en ook nog eens met een nummer dat het ook heel goed op de radio doet.

Complottheoriëen

Opvallend dat je nu niets hoorde over vermeende Scandinavische samenwerkingsverbanden die elkaar punten zouden toespelen, Oostbloklanden die massaal op elkaar stemden, of landen die alleen maar hoog zouden eindigen door genaturaliseerde voormalige  landgenoten of andere complottheorieën die zouden verklaren waarom wij nooit zouden winnen.  Zou het dan wellicht toch gewoon komen doordat we jarenlang nummers hadden ingezonden die gewoon te slecht waren?

44 jaar

Maar de laatste keer dat Nederland won was dus 44 jaar geleden. In 44 jaar:

 • Is het inwoneraantal van Nederland toegenomen van 13,5 miljoen naar 17,2 miljoen
 • is Feyenoord 4 keer landskampioen geweest, en hebben ze 9 KNVB  bekers  en 1 UEFA cup gewonnen
 • Zijn Pim Fortuyn en Theo Van Gogh vermoord
 • Is in Amsterdam de Noord-Zuidlijn gebouwd en opgeleverd
 • zijn er 3 economische crisissen geweest
 • is er 3 keer een Elfstedentocht verreden
 • zijn er in Rotterdam 829.437 bouwputten geweest
 • zijn S. en ik getrouwd;-)

Benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurd voordat we weer het songfestival winnen…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

27 gedachten over “Na 44 jaar…

 1. Op twitter las ik hele theorieën over dat winnende nummers tegenwoordig in A-mineur worden gezongen en dat C-mineur tegenwoordig he-le-maal passé is. En dat UK niet gewonnen zou hebben door de Brexit.

  Wij hadden dit jaar gewoon een goed liedje. Punt.

  Like

 2. Leuk artikel! Ik heb niet zo heel veel met het songfestival. Wel met winnen 😉 haha. Ik vond het super bijzonder om mee te maken!

  Like

 3. Dikke proficiat met de overwinning! het eerste jaar dat ik het te druk had met agenda om zelf te volgen en eigenlijk vind ik dat jammer want ben oprecht blij voor jullie!

  Like

 4. Serieus heb ik lopen klappen toen op zondagochtend rond 01:30 uur de uitslag bekend werd. Laten we ons eerst maar focussen op het organiseren van volgend jaar en daarna op winnen 😉

  Like

  1. Wat een leuke blog heb je er van gemaakt! Ik kijk het elk jaar en vond het dit jaar ook weer spannend. Typisch Nederland dat ze nu al weer aan het stressen zijn voor t geld etc, ben ook benieuwd waar het volgend jaar gaat plaats vinden

   Like

 5. Ik had een heel gezellige reünie van de middelbare school en na een paar uur hoorde ik – serieus voor het eerst – dat het songfestival die avond plaatsvond. De ochtend erna werd ik inderdaad ‘overvallen’ door al het nieuws, maar ik heb eerlijk gezegd nog niet eens de moeite genomen om het nummer te beluisteren. Vroeger was ik er juist helemaal weg van en moest alles wijken. Sterker nog, bleef ik er zelfs voor thuis…

  Like

 6. Ik heb het hele songfestival uitgekeken (bijna een paar keer in slaap gevallen) Maar ik volgde duncan al heel lang en wilde weten of hij kon winnen.(alhoewel ik daar wel van uitging). toch hebben we bar weinig punten uit sommige van die landen dit waren de jury punten : En van deze landen kregen we de minste punten:
  Hongarije: 1 punt van de vakjury
  San Marino: 3 punten van de vakjury
  Moldavië: 3 punten van de vakjury
  Montenegro: 1 punt via de televoting
  Israël: 2 punten via de televoting
  Servië: 3 punten via de televoting

  Wat wel een grote uitdaging word voor Nederland is drie grote evenementen in mei in goede banen leiden.

  De formule 1
  De inventus games
  En het songfestival

  Like

 7. die complotten waren er nu ook hoor, mijn kinderen snappen nu alles van vriendjespolitiek, wanneer Cyprus het oerslechte Griekenland 12 punten geeft. We hebben genoten, met een chipje en drankje op de bank. En wat een feest toe ‘wij’ wonnen.

  Like

  1. Maat wanneer is het vriendjespolitiek en wanneer is het gewoon doordat je smaak over het algemeen meer overeenkomt met je buurland dan met een land ene kilometer of 1500 verderop? Hoe het ook zij; gewoon leuk onschuldig vermaak, incl al dan niet neppe puntentelling;-)

   Like

 8. Ik vind het zó leuk dat Duncan heeft gewonnen, bijzonder dat het na 44 jaar (eindelijk) is gelukt. Dit is de eerste keer in jaren dat ik het Songfestival heb gevolgd, en het viel me niet tegen!

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.