Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Na 44 jaar…

blogsongfestival.tjpToen ik vanochtend wakker werd en tussen het ontbijt maken door op mijn telefoon keek, zag ik het; ‘we’ hebben het Eurovisie songfestival gewonnen. Na 44 jaar.

Gisteravond hebben we het wel geprobeerd het hele songfestival uit te zitten, maar na een Griekse valszingster en een IJslandse act die nog het meest leek op een bdsm-act op een extreemrechtse bijeenkomst, ben ik mijn bed in gedoken. Jammer dat de puntentelling altijd op het laatst is want dat vind ik altijd het meest leuke aan het songfestival. Maar goed, na 44 jaar hebben ‘we’ dus het songfestival gewonnen, en ook nog eens met een nummer dat het ook heel goed op de radio doet.

Complottheoriëen

Opvallend dat je nu niets hoorde over vermeende Scandinavische samenwerkingsverbanden die elkaar punten zouden toespelen, Oostbloklanden die massaal op elkaar stemden, of landen die alleen maar hoog zouden eindigen door genaturaliseerde voormalige  landgenoten of andere complottheorieën die zouden verklaren waarom wij nooit zouden winnen.  Zou het dan wellicht toch gewoon komen doordat we jarenlang nummers hadden ingezonden die gewoon te slecht waren?

44 jaar

Maar de laatste keer dat Nederland won was dus 44 jaar geleden. In 44 jaar:

 • Is het inwoneraantal van Nederland toegenomen van 13,5 miljoen naar 17,2 miljoen
 • is Feyenoord 4 keer landskampioen geweest, en hebben ze 9 KNVB  bekers  en 1 UEFA cup gewonnen
 • Zijn Pim Fortuyn en Theo Van Gogh vermoord
 • Is in Amsterdam de Noord-Zuidlijn gebouwd en opgeleverd
 • zijn er 3 economische crisissen geweest
 • is er 3 keer een Elfstedentocht verreden
 • zijn er in Rotterdam 829.437 bouwputten geweest
 • zijn S. en ik getrouwd;-)

Benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurd voordat we weer het songfestival winnen…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

27 gedachten over “Na 44 jaar…

 1. Ik weet nog dat ik vroeger, toen ik nog klein was, wakker werd op zondagochtend en dat mijn oudere zus zei, ‘we’ hebben gewonnen! Dat was dus 44 jaar geleden. Zo leuk dat het nu weer eens gelukt is. Ik was vroeger groot fan maar de laatste jaren ben ik afgehaakt met alle kermis erom heen. Knap dat zo’n ingetogen nummer zonder fratsen de winnaarstitel wist te behalen.

  Like

 2. Ik heb er ook even naar gekeken, maar vond het echt te lang duren om tot 01.00 uur te wachten op de ontknoping. Ik heb Duncan nog wel even gezien en vond hem toch wel goed zinnen hoor.. Ik vind je feitjes fantastisch, lekker random haha!

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.