Positief verrassen volgens Stedin

blog postiefPositief verrassen; als je dat als onderneming voor elkaar krijgt bij je klanten, dan scoor je punten. Een mooi geval daarvan had ik gisteren met Stedin, de netbeheerder voor gas en elektriciteit.

Begin januari werd ik midden in de nacht wakker om naar de wc te gaan. Toen ik opstond viel het me op dat mijn wekkerradio op zwart stond, en toen ik op de overloop zag dat ook de verwarmingsketel uit was, viel het kwartje; stroomstoring. Nu was er een paar uur daarvoor ook al een storing geweest maar die was na een paar seconden al weer voorbij. Dit was dus andere koek.

Toen ik door het dakraam naar buiten keek was het nogal verwarrend; bij de huizen was het donker (niet zo gek om 1 uur ‘s nachts) maar de straatlantaarns op de rondweg waren gewoon aan het branden. Toch maar naar beneden gegaan en daar zag ik dat alles uit was, ook de koelkast/vriezer etc.

Na wat verwensingen doordat ik niet precies wist of het alleen bij ons was of ook bij buren dook ik maar weer mijn bed in, want het heeft weinig zin om midden in de nacht iemand te bellen. De volgende ochtend was het eerste dat ik zag een knipperende wekkerradio, dus gelukkig werkte alles weer zoals het zou moeten werken. Ketel etc werkte ook weer dus verder liet ik het allemaal maar achter me.

Tot ik gisteren opeens een brief van de Stedin in de bus kreeg. Ze hadden gemerkt dat er op 4 januari een stroomstoring was geweest en aangezien die meer dan 4 uur (4 uur en tien minuten) duurde, hadden we wettelijk recht op een schadevergoeding. En in tegenstelling tot andere regelingen waar je soms wettelijk recht op hebt maar door alle rompslomp maar van afziet (of überhaupt van het bestaan daarvan niet op de hoogte bent), was hier de teruggave een fluitje van een cent.

Geen moeilijk gedoe met ellenlange onbegrijpelijke formulieren of wat dan ook. Kwestie van even gegevens invullen en binnen drie weken wordt er 35 euro op onze rekening gestort.

Dat noem ik nog eens een geval van positief verrassen!

 

36 reacties Voeg uw reactie toe

 1. bookstamel schreef:

  Wat netjes dat jullie zo makkelijk een tegoed terug kregen vaak moet je daar van alles voor doen idd

  Like

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat heerlijk zeg! Het is zo fijn als een bedrijf gewoon adequaat reageert en zich behulpzaam opstelt. Dat vind ik echt een aanbeveling.

  Like

 3. memmieblogger schreef:

  Hier nog nooit geld terug gehad, ondanks dat we al een aantal een halve dag zonder stroom hebben gezeten door aanleg van de sintrale as.

  Like

 4. Caroline schreef:

  Kijk dat is nog eens een proactieve actie die het vertrouwen weer doet herstellen. Zo hoort topservice te zijn!

  Like

 5. Charelle schreef:

  Wat een topservice! Dat hoor je helaas niet vaak.

  Like

 6. Saskia schreef:

  Ja, soms weten de bedrijven het ook eens goed te doen 🙂 Eigenlijk stom dat je hier verrast door bent. zou meer vanzelfsprekend moeten zijn.

  Like

 7. Nadia schreef:

  Heerlijk is dat hé! Wij hebben het ook een keer gehad… Toen was trouwens geen storing, maar aangekondigd ivm werkzaamheden van een ontplofte flat. Wij hadden een opvang plek geregeld, maar kregen een aantal weken later wel een brief dat we 65 euro zouden krijgen 🙂

  Like

 8. Gabriëlle schreef:

  Dat is nog eens goed opgelost, ik heb nog nooit stroomstoring gehad sinds we hier wonen (2.5 jaar) 😁

  Like

 9. Wat fijn!! Ik wist niet eens dat je hier een vergoeding voor kon krijgen, echt netjes. Het wordt ook moeilijk zonder stroom allemaal..

  Like

 10. Janet schreef:

  Zo dan.. dat heb ik nog nooit meegemaakt. Dat vind ik wel erg netjes hoor!

  Like

 11. Bella Beauty schreef:

  Dit is helemaal top!

  Like

 12. Melissa schreef:

  Afgelopen woensdag was grote storing hier in Emmen heel veel winkels konden meerdere uren niks. Wel fijn dat je geld terug kreeg

  Like

 13. Inge Pots schreef:

  Ik heb zelf ook een keer gehad bij xs4all dat wij recht hadden op een vergoeding na een storing. Zij hebben het bedrag toen verrekend met de eerstvolgende factuur, ook topservice dus!

  Like

  1. hphofman schreef:

   Precies, dat is nog eens service. Geen gedoe, zo hoort het

   Like

 14. Dit is idd erg netjes! Erg tof dat ze dit uit zichzelf hebben laten weten!

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.