Wat een hulp

hulp2

Onlangs zat ik naar iets op RTL te kijken. Wat me toen vooral is bijgebleven was niet zozeer de inhoud van het programma, maar de bijna ranzige oproepen van RTL tijdens de commercials.

Eerst was er een oproep van RTL voor kandidaten voor ‘Stiekem verliefd’ (mensen die stiekem verliefd op iemand waren, maar dat nooit durfden te zeggen) zochten. Jamai vroeg met een gladgestreken gezicht als ware hij de verlosser himself, of mensen zich maar vooral wilden aanmelden. Want o wat een goedheid, hij zou ze dan helpen en dan zou alles goed komen… Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van zoveel goedheid, je zou hem/RTL bijna voordragen voor een Nobelprijs.

3 commercials verder was er weer een oproep, dit keer voor Temptation Island vips. Of mensen zich vooral maar wilden opgeven, want wat is er nou leuker dan iemands relatie naar de knoppen te helpen en dat dan te tonen op tv? En voor RTL snijdt het mes aan twee kanten, want dan kunnen ze daarna weer een ranzig ‘hulp’programma maken met exen die het zogenaamd weer samen willen proberen. paar verleiders erbij en je hebt weer ‘top TV’.

En of het nog niet genoeg was, was het een paar commercials later weer prijs; weer een oproep voor kandidaten. Dit keer voor kandidaten voor een of ander medisch make-over programma. Of het nou was voor mensen die te zwaar waren, of die er zogenaamd niet goed uitzagen, geen flauw idee, maar of je maar vooral je leed aan RTL wilde laten horen, want dan zouden zij wederom voor verlossing zorgen.

En maar blijven inspelen op dat gevoel dat als je niet aan het zogenaamd perfecte plaatje voldoet, er natuurlijk iets mis is met je.

Wat ben je diep gezonken als zender als je met dat soort van schijnheilige emo-tv je kijkers moet trekken.

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joost schreef:

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik.heb ook de pest aan dat soort achterlijke programma’s. Tip: kijk gewoon naar een amdere zender!😊

  Like

 2. Joost schreef:

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik.heb ook de pest aan dat soort achterlijke programma’s. Tip: kijk gewoon naar een amdere zender!😊

  Like

 3. Laura schreef:

  Ik zou zelf nooit aan zon programma meedoen .
  Soms is kijken wel leuk. Gewoon achtergrondgeluid

  Like

 4. Jessie | Business Blog School schreef:

  Tja, de vraag is natuurlijk: naar welk programma was je aan het kijken 😉 Zolang er mensen zijn die zich opgeven, blijven de programma’s (en de teleurstellingen na afloop) bestaan. Het is niet anders, vrees ik.

  Like

  1. Op het moment dat ik dit lees ben ik temptation island aan het kijken. Nooit verwacht dat ik dit zou gaan kijken maar kan nu niet meer stoppen

   Like

 5. Melissa schreef:

  En daarom kijk ik nog amper tv. Als ik graag iets wil zien neem ik het op en kan ik doorspoelen maar voor de rest lang leve Netflix

  Like

 6. Janet schreef:

  Haha helemaal mee eens. Je slaat de spijker op zijn kop! Nu moet ik stiekem wel bekennen dat ik afgelopen week Temptation Island heb gekeken.

  Like

 7. Maaike Gulden schreef:

  Toch is er blijkbaar veel animo voor dit soort programma’s maar ik snap ook niet dat je aan dat soort programma’s mee wil doen (of ernaar kijken).

  Like

  1. chicamommarleen schreef:

   Ja andermans zn leed en ellende….Ik kijk liever een goed inhoudelijk programma of bingen a la Netflix!

   Like

  2. sandystokkel schreef:

   Ik kijk meestal naar andere zenders, maar soms beland ik toch ook hier. Ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik begrijp dat ze mensen zoeken (ik snap overigens niet dat mensen zich hiervoor opgeven, maar goed…), maar 3x in 1 reclameblok is wel erg veel.

   Like

 8. Bergfamilie schreef:

  En er komen steeds meer van dit soort programma’s dus blijkbaar is er enorme vraag naar… Sinds ik mijn tv de deur uit heb gedaan gaat er gelukkig een hoop van dit soort nonsens aan mij voorbij. En wat ik écht heel graag wil zien, dat vind ik wel online… maar is nooit van RTL…

  Like

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik denk dat het goed verkoopt, en dat ze het daarom doen. En het schijnt goedkope tv te zijn: je hoeft geen acteurs in te huren. Je filmt gewoon mensen…. Dus zolang er naar gekeken wordt, blijven ze ranzige programma’s maken.

  Like

 10. Yousra-Yasmine schreef:

  Helemaal mee eens! Ik stoor me sowieso al aan de hoeveelheid reclames die voorbij komen op de tv hihi!
  Ik ben zelf niet echt fan van die reality tv dus ik zo er zelf denk ik niet zo snel aan mee doen.

  Like

 11. Jacqueline van Kuilenburg schreef:

  Ook niet mijn ding, die reality programma’s. Maar blijkbaar voor heel veel andere mensen wel, anders zouden ze er niet mee doorgaan. Doe mij maar gewoon een leuke serie of film!

  Like

 12. sandravda schreef:

  Dat zijn niet echt de programma’s waar ik zou naar kijken, maar waarschijnlijk zien veel mensen dat toch graag, anders zouden ze niet meer gemaakt worden!

  Like

 13. Nadia schreef:

  Echt hé! Het valt mij de laatste veel op… Denk dat mensen het heerlijk vinden om naar ander mans leed te kijken, voelen ze zichzelf misschien een beetje beter.

  Like

 14. Manon schreef:

  Verschrikkelijke vorm van tv. Toppunt vind ik dat er een familie-opknap programma is op rtl4. En met opknappen bedoel ik dat je met je hele gezin/familie onder het mes gaan. Bizar!

  Like

 15. Julie schreef:

  Wow! Zoveel oproepen tijdens 1 commercial blok… Dat zie je hier in België niet zo snel. Ik ben wel schuldig aan het kijken naar Temptation Island, de niet-vips versie dan… 🙂

  Like

 16. Dhini van Heeren schreef:

  Ik kijk de laatste tijd weinig TV. Als ik TV kijk dan samen met mijn zoon naar animatie kinderfilm en af en toe DWDD

  https://dhini.nl

  Like

 17. lodi schreef:

  Als klimmer werd ik meteen naar de foto getrokken 😉 ik vind dit ook verschrikkelijke programma’s en kan me niet voorstellen dat je daar aan mee zou doen. Ik kijk er dan ook nooit na en snap de hype ook niet zo. Maar ieder zijn ding natuurlijk.

  Like

 18. feliceveenman schreef:

  Ik hou van dit soort sarcasme en ik deel je gevoel. Ik blog hier ook met enige regelmaat over. Niet dat ik denk dat dat iets verandert, maar ik heb het maar weer eens gezegd…

  Like

 19. Sherry schreef:

  Goed dat je dit aankaart. Leuke post.Ik haat reality temptation island enzo. Bah.

  Like

 20. Ben het helemaal met je eens. Maar al zou ik stiekem verliefd zijn en het niet durven zeg. In vredesnaam: dan doe je het toch zeker niet op tv?! Haha.

  Like

 21. Frederique schreef:

  Ach je weet, als er niet zo’n grote markt voor was, dan zouden er niet zoveel van dit soort programma’s zijn. Ik denk dat je het gewoon niet te serieus moet nemen, dan komt het allemaal wel goed 😉 Op het moment dat je reality tv en mensen als de Kardashians serieus gaat nemen, dan wordt het allemaal best deprimerend.

  Like

 22. Skincarebynaomi schreef:

  Ja vreselijk maargoed dan gewoon wat anders kijken he.. er zijn mensen die het wel leuk vinden. Anders wordt het allemaal zo saai als we allemaal hetzelfde willen

  Like

 23. mckleuver schreef:

  Ik denk dat mensen vooral kijken naar iets wat ze herkennen, zoals De Luizenmoeder, maar leedvermaakprogramma’s staan als tweede in deze rij.

  Like

 24. Saskia schreef:

  een van de redenen waarom hier steeds vaker naar netflix gekeken word.

  Like

 25. Marieke schreef:

  Wij ontvangen de commerciele zenders niet eens, en daarnaast kijken we ook zelden tv. De tv staat boven en áls we iets willen kijken halen we de tv beneden. We spelen liever een spelletje en lezen een boek.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.