Intertoys, over winkels die verdwijnen..

speelgoedblogVoor het eerst sinds tijden weer eens lange rijen bij de Intertoys dit weekend. Niet omdat mensen daaruit zichzelf  iets wilden kopen, maar omdat de keten op punt van omvallen staat, en je alleen dit weekend nog de cadeaubonnen kon inleveren.

En mede met dank aan anonieme lafbekjes die een ddos aanval uitvoerden waardoor het computersysteem daar plat ging liep dat uit op een grote chaos, want als het om geld gaat komen oerdriften bij mensen naar boven… Cassieres die bespuugd werden of speelgoed naar hun hoofd kregen of van die figuren die doodleuk speelgoed meenamen ter waarde van het tegoed van hun cadeaubon, of vooruit, meteen maar wat extra’s.

Een triest einde voor die keten, maar bepaald geen verrassing, want ze zijn eigenlijk overbodig. Kinderen weten tegenwoordig via internet precies wat ze willen, dus dan krijg je geen verlanglijstje meer met ‘iets van Lego’ of ‘een spel, maar meteen het exacte typenummer dat ze willen hebben en waag het niet wat anders te kopen want dan is het foute boel. En negen van de tien keer als je dan tegen beter weten in in een speelgoedzaak gaat kijken, hebben ze het gevraagde cadeau niet, en dus zit er niets anders op dan het via internet te bestellen, waarbij het dan vaak ook nog stuk voordeliger is.

Volgens mij kan een speelgoedzaak tegenwoordig het alleen nog redden als ze zich niet op dat massaspeelgoed richten;  bied dat gewoon aan in je webshop en geef als ze het in de winkel komen afhalen een extra korting oid, en richt je op speelgoed dat kinderen in je zaak kunnen uitproberen, en dat veel minder merkgebonden is. Verleid ze om te komen spelen met je spullen en als je ze eenmaal verleid hebt dan volgen de ouders vanzelf.

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Melissa schreef:

  Als goed is word hij alsnog over omen. Maar dan twijfel ik of hij het zal redden

  Like

 2. Maaike Gulden schreef:

  Die reacties waren heel jammer zeker omdat Intertoys juist zo coulant was dat mensen die bonnen nog in konden leveren. Ik ben zelf ook heel erg van het online shoppen 😉

  Like

 3. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Inderdaad een triest einde van de Intertoys. Erg sneu ook voor het personeel wat vanalles naar zich toe kreeg en er ondanks het ontslag/faillissement toch stond!

  Like

 4. Sjoukje Bakker schreef:

  Bizar he, die reacties van klanten met hun bonnetjes. Zo naar! En ik denk dat je gelijk hebt over webshops en speelgoedwinkels. Als je je specialiseert, is er nog behoorlijk wat markt over.

  Like

 5. Ja ongelooflijk he, wat die cassieres te verduren kregen! Ik haal alles bij bol.com vandaan als ik iets nodig heb…

  Like

  1. itsamomlifenl schreef:

   Ik heb volgens mij iets gemist. Caissières die worden bespuugd? Waar gaat het heen! Ronduit schandalig.

   Dat Intertoys straks niet meer bestaat vind ik heel jammer. Als kind maakte ik altijd een verlanglijstje en als ik dan wat mocht uitzoeken (bijvoorbeeld omdat ik een zwemdiploma had gehaald of iets dergelijks) dan mocht ik met mijn oma naar de Intertoys en iets uitzoeken. Met glimmende oogjes liep ik de winkel uit, met het cadeau (ingepakt want wat maakte het extra leuk) in mijn handen. Dat gun ik mijn dochtertje ook, maar dat zit we waarschijnlijk niet meer in.

   Like

 6. feliceveenman schreef:

  het is vreemd dat die tegoed bonnen juist bij Intertoys zulke taferelen oproept. bij bijvoorbeeld VenD heb ik daar nooit wat over gehoord..

  Like

  1. hphofman schreef:

   Maar toen waren ze meteen na de faillissementsaankondiging waardeloos. Hier kon je ze nog paar dagen inleveren.

   Like

   1. Nicole Orriëns schreef:

    Eigenlijk wel erg, dat juist als je de mogelijkheid geeft nog de bonnen in te leveren het zulke onprettige taferelen oplevert.

    Like

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Hoewel ik het failissement jammer vind, heb ik als consument niet geholpen… Ik kwam er al jaren niet meer. Als kinderen ouder worden, heb je er toch minder te zoeken vind ik.

  Like

 8. Laura schreef:

  Het gedrag dat mensen lieten zien kan echt niet door de beugel

  Like

 9. feliceveenman schreef:

  Wat een leuke suggestie om speelgoed gewoon in de winkel te laten uitproberen. Doet mij een beetje denken aan winkels die in spelletjes gespecialiseerd zijn en waar klanten uren heerlijk met een spel bezig zijn

  Like

 10. Prya schreef:

  Ik doe ook bijna alles online, moet inderdaad echt een meerwaarde zijn om naar de winkel te gaan. Veel winkels denken daar te weinig over na. Daarnaast vond ik zo agressief om een cadeaukaart echt onbegrijpelijk.

  Like

 11. Geke schreef:

  Sjonge, wat laten mensen zich weer van hun slechte kanten zien als het gaat om geld hé! Ik heb drie kinderen, maar het is ook niet mijn hobby om in een speelgoedwinkel te lopen. Op de één of andere manier vind het er allemaal uitzien als spullen die ik ergens in huis weer kwijt moet. Ik hou meer van creatieve dingen.

  Like

 12. Nadia schreef:

  Jammer, maar ik kon hier nooit slagen. Het was er niet en er werd gezegd bestel maar online… Tsja, wat kan ik dan nog doen? Ik schrik wel van de reacties van sommige mensen met een cadeaukaart… Als het nou om een groot bedrag gaat, maar zo’n stennis schoppen om zo’n beetje. Als je het dan zo belangrijk vond, dan had je hem al in moeten leveren direct nadat je hem kreeg…

  Like

  1. Sugar Jane schreef:

   Ik kwam zelden bij Intertoys, ik was altijd al van internet bestellen. Lruke blog! Tip, hij mag van mij best wat langer zijn hoor!

   Like

   1. hphofman schreef:

    Dit was ook een van mijn kortste blogpost. Lees de anderen maar en je zult merken dat ze normaal stuk langer zijn

    Like

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Ik wist helemaal niet het niet goed gaat met Intertoys, maar hoorde dat inderdaad ook gisterochtend. Wel jammer, maar vooral erg dat mensen zich zo misdroegen!

  Like

  1. Vreselijk he! Maar in de speelgoedwinkels is alles ook zo duur, je kan het op internet zoveel goedkoper krijgen. Zonde als je dan in zo’n winkel koopt..

   Like

 14. Er blijft bijna geen winkel meer over joh… En hoe die klanten ermee om zijn gegaan is helemaal belachelijk, te triest voor woorden.

  Like

 15. Lydiablogt schreef:

  Weer een winkel omgevallen door het vele internetshoppen. ☹️ En het gedrag van die mensen naar het winkelpersoneel… Echt abnormaal schaamtelijk 😱

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.