Intertoys, over winkels die verdwijnen..

speelgoedblogVoor het eerst sinds tijden weer eens lange rijen bij de Intertoys dit weekend. Niet omdat mensen daaruit zichzelf  iets wilden kopen, maar omdat de keten op punt van omvallen staat, en je alleen dit weekend nog de cadeaubonnen kon inleveren.

En mede met dank aan anonieme lafbekjes die een ddos aanval uitvoerden waardoor het computersysteem daar plat ging liep dat uit op een grote chaos, want als het om geld gaat komen oerdriften bij mensen naar boven… Cassieres die bespuugd werden of speelgoed naar hun hoofd kregen of van die figuren die doodleuk speelgoed meenamen ter waarde van het tegoed van hun cadeaubon, of vooruit, meteen maar wat extra’s.

Een triest einde voor die keten, maar bepaald geen verrassing, want ze zijn eigenlijk overbodig. Kinderen weten tegenwoordig via internet precies wat ze willen, dus dan krijg je geen verlanglijstje meer met ‘iets van Lego’ of ‘een spel, maar meteen het exacte typenummer dat ze willen hebben en waag het niet wat anders te kopen want dan is het foute boel. En negen van de tien keer als je dan tegen beter weten in in een speelgoedzaak gaat kijken, hebben ze het gevraagde cadeau niet, en dus zit er niets anders op dan het via internet te bestellen, waarbij het dan vaak ook nog stuk voordeliger is.

Volgens mij kan een speelgoedzaak tegenwoordig het alleen nog redden als ze zich niet op dat massaspeelgoed richten;  bied dat gewoon aan in je webshop en geef als ze het in de winkel komen afhalen een extra korting oid, en richt je op speelgoed dat kinderen in je zaak kunnen uitproberen, en dat veel minder merkgebonden is. Verleid ze om te komen spelen met je spullen en als je ze eenmaal verleid hebt dan volgen de ouders vanzelf.

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Cynthia schreef:

  Ondanks dat ik een kleine uk heb, kwam ik nooit bij Intertoys. De prijzen lagen gemiddeld hoger dan andere winkels in de buurt of online. Tja, het is zonde, maar dan haak ik als consument wel af. Toch blijft het aan de andere kant altijd zonde als zo’n grote keten (zoals eerder V&D en Schoenenreus bijvoorbeeld) omvalt. Het is ook een stukje jeugdsentiment op de één of andere manier.

  Like

 2. Nicole Orriëns schreef:

  En nu is Cool Cat ook al failliet! Ik herinner me dat zij nota bene een kandidaat waren om V&D over te nemen destijds… Nu gaan ze zelf weg.

  Like

 3. Marieke schreef:

  Precies die laatste alinea. In een speelgoedwinkel horen kinderen te spelen, te testen, te proberen enz. Ik denk dat dat beter werkt.

  Like

 4. Rory Blokzijl schreef:

  Schandalig, dat gedrag van ‘normale’ mensen. Hoe bestaat het dat de normen en waarden zo lijken te vervagen als het gaat om ‘geld kwijtraken’. En erg dat bekende winkels en ketens omvallen. Ik vind het oprecht jammer. Dat gezegd hebbende koop ik ook heus weleens wat bij een Bol. Maar ik kijk altijd eerst of ik het bij een fysieke winkel kan kopen of tweedehands.

  Like

 5. bookstamel schreef:

  Het was schaamtelijk hoe de mensen met het personeel omgingen . Daarnaast verdwijnen er steeds meer winkels door de komst van internet shoppen. Bij ons in het dorp gaat een prachtige grote boekenhandel verdwijnen ook omdat ze de concurrentie niet meer konden bolwerken. Erg jammer ik denk dat je als winkel alleen nog maar kan overleven als je iets speciaals bied een beleving zoals je zegt waar je dingen kan uitproberen , proefen of testen . In een boekhandel zou het mogelijk moeten zijn om koffie etc te verkopen dat kan helaas niet overal zodat het ook een plek word waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenkomen waar ze van hun boek kunnen genieten bij een bakje koffie en een broodje etc.

  Like

 6. Jessie | Business Blog School schreef:

  Jammer dat er weer een icoon omvalt. Extra zuur is dat Intertoys met al die drukte geen cent heeft verdiend, alleen maar dieper in de schulden is gezakt. Want de cadeaubonnen zijn lang geleden betaald. Maar wat mensen ervoor mee naar huis nemen, komt alsnog op de rekening van Intertoys.

  Like

 7. Saskia schreef:

  jammer dat er weer een winkel weg gaat vanwege internet. Ik blijf winkelen toch stiekem leuker vinden dan online shoppen.

  Like

 8. Manon schreef:

  Ik vond het als kind magisch om uit het dikke magazine van Intertoys cadeautjes aan te kruisen. Mijn neefjes kennen dit totaal niet. Die zijn nu gemiddeld 10. Ze bestellen het wel via Bol.com of anders online. Jammer he.

  Like

 9. DM on the road schreef:

  Ja, ik ben het wel eens met wat je zegt. Toch is het wel jammer dat de winkels nu steeds meer verdwijnen. Intertoys is straks alleen een afhaalpunt voor speelgoed 😂

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.