Geplaatst in Dagelijkse leven

Als de lichten doven…

theaterDrukte in de foyer, deuren die opeens open gaan, mensen die hun plek zoeken, aanzwellend geroezemoes…

En dan…

Gaan de lichten uit en de spots aan. Het podium is helemaal uitgelicht, de spanning in de zaal van wat de komende uren zullen brengen is voelbaar.

Theater, het blijft iets magisch hebben. Tuurlijk; je kunt exact dezelfde voorstelling op tv zien, maar het haalt het in de verste verte niet bij het live te ondergaan.

Of het nu Japanse percussie is van Yamato, Wilfried de Jong over zijn reis door Amerika, Ierse tap(st)ers van Rivcerdance, Iers/Schotse Folkmuziek van Rapalje uit Noord Nederland, Huub van der Lubbe die zijn levensverhaal vertelt en zingt, Leo Blokhuis die samen met andere muziek uit New Orleans  laat herleven, Paulien Cornellise die korstmossen in een voorstelling op onnavolgbare wijze laat samengaan met de onzin van essentials voor yoga,  een coverband van Pink Floyd,  of wat dan ook;

Zodra de lichten doven en de spotlights aan gaan ben ik even in een hele andere wereld…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

46 gedachten over “Als de lichten doven…

  1. Oh ja, absoluut. Een paar weken geleden waren we bij Youp van ’t Hek. We hadden het geluk dat we op het laatste moment twee kaartjes konden overnemen omdat iemand niet meer kon komen. Rij 8 en ook nog eens in het midden. Normaal gesproken hebben we niet zulke goede plekken maar nu zaten we er echt ‘in’. Zo voelde het althans voor mij. Hij heeft mij nooit eerder zo geraakt. Prachtig. Het kost – soms – een schap geld. Maar het is echt een ervaring.

    Like

  2. Ik ben het helemaal met je eens hoor! Ik ga aankomende vrijdag naar de nieuwste voorstelling van Jeans en dat moment dat de lichten worden gedempt en je de mensen op het podium ziet staan achter het gordijn, dat blijft iets bijzonders hebben.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.