5 uur van mijn leven…

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, gaat het internationaal treinen afgezien van de gebruikelijke hobbels, vrijwel altijd redelijk goed, maar soms heb je zo’n reis waarbij alles misgaat.

Bij mij is het één keer echt vies tegengevallen. Dat was al jaren geleden, en kwam voor een deel ook door een typisch geval van verkeerde zuinigheid/domme pech.

Ik had toen een vakantie in Zwitserland en ik zou daarna van Zwitserland doorreizen naar het noorden van Denemarken, waar mijn broer op vakantie was.

Goedkoop is duurkoop

Ik was toen veel jonger en wilde toen zo goedkoop mogelijk reizen en was toen ook stuk minder thuis in de wondere wereld van het Europees treinreizen. Ik had dus bij het uitstippelen van de reis de goedkoopst mogelijke plek, een slaapstoel, geboekt.. Een keer daarvoor naar Praag had ik ook een slaapstoel geboekt en dat was toen best goed bevallen. Daarom ging ik er vanuit dat dit wel weer ongeveer hetzelfde zou zijn, maar dat bleek iets ander te gaan…

In plaats van een ruime verstelbare stoel bleek mijn slaapplek een zespersoonscoupé te zijn waarin nog vijf andere reizigers zaten, en in plaats van verschuifbare stoelen waren het vaste stoelen. Ik heb toen de hele nacht vrijwel rechtop moeten zitten, en aangezien de persoon tegenover me ook nogal vrij lange benen had was er ook vrijwel geen ruimte om mijn benen te strekken.. Ik weet niet hoe ik toen die nacht ben doorgekomen, maar er leek geen einde aan te komen…

Om 5 uur ’s ochtends zou ik moeten overstappen, dus ik telde al de secondes af tot het moment dat het zo ver was, want dan zou ik eindelijk mijn benen kunnen strekken en weer een normale zitplek krijgen…

Aansluiting

Maar helaas. Doordat de trein een dermate grote vertraging bleek te hebben, miste ik mijn aansluitende trein en viel mijn hele van tevoren zo mooi uitgestippelde reisplan in duigen. Omdat internet toen nog in de kinderschoenen stond, was er geen sprake van dat ik even op mijn telefoon een andere route kon uitstippelen. En dus was het een kwestie van op een station kijken welke trein mij weer een stuk verder richting mijn einddoel in Denemarken kon brengen. Uiteindelijk kwam ik 5 uur later dan gepland aan in het noorden van Denemarken…

Tuurlijk baalde ik, maar aan de andere kant was het wel weer een mooi avontuur.

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Skincarebynaomi schreef:

  Inderdaad als er 1 ding fout gaat dan gaat alkes… wel leuk dat je achteraf meer geld erin zou willen investeren

  Like

 2. Bella Beauty schreef:

  Inderdaad erg vervelend, maar hoop dat je ervan hebt kunnen leren en het nu comfortabeler voor je is geworden!

  Like

 3. Custodia Chineva schreef:

  Hahah reizen openbaat vervoer heeft zijn voor en zijn nadeel, maat het brengt je wel ver hhahha

  Like

 4. Frederique schreef:

  Ach haha, wel een avontuur voor zo’n jonge gozer dan toch? Ik heb vaak nachten op stations doorgebracht en mijn langste vertraging was volgens mij toen ik van Bordeaux naar Nice ging wat meestal niet zo enorm lang duurt en we met 9 uur vertraging aankwamen. Het was zo’n ouderwetse trein zonder eten en drinken dus sommige mensen hadden echt dorst enzo, ik vermaakte me wel toen 😉 Inclusief televisiecamera’s van het Franse nieuws die op het station stonden te wachten. Was hartstikke grappig.

  Like

 5. maaike schreef:

  Zo herkenbaar! Gelukkig ben je er gekomen en hebben we nu internet voor dit soort situaties 🙂

  Like

 6. Ik heb ook weleens de hele nacht op een station gezeten. Trein gemist (dacht ik), stond ie achteraf op een ander perron. Mja niks aan te doen. Duurde wel heeeel lang tot de eerste trein weer.

  Like

 7. Nadia schreef:

  Wel een heel avontuur zeg! Als er eenmaal iets mis gaat, dan blijft het daar vaak niet bij… Ik ben niet zo’n (trein)reiziger.

  Like

 8. Janet schreef:

  Dit soort dingen vind ik eigenlijk altijd één van de leukste dingen van het reizen. Het loopt eigenlijk vrijwel nooit zoals je van tevoren bedacht had maar zorgt voor leuke avonturen. Heb je weer wat leuks te vertellen.. 😉

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.