Je zit in de trein en dan…

treinAls treinforens heb je het maar ‘zwaar’: mijn  treinreisergernissen top 5:

1. Rugzakken

Hartstikke handig ding zo’n rugzak, maar is het nou echt zo moeilijk om in een drukke trein dat ding van je rug te halen in plaats van er elke kant mee op te moeten zwaaien?

2. Vouwfietsen

Zullen best nut hebben, maar waarom menen mensen met een vouwfiets het recht te hebben om dat kreng dusdanig onhandig neer te zetten dat ze de plek van minstens vier reizigers innemen?

3. Stoelbezetters

Je stapt in een drukke spitstrein, ziet dat er nog stoelen zijn waar niemand op zit, maar als je daar wilt gaan zitten blijkt er een tas op te liggen. Dat ie daar ligt als er plek zat is, geen enkel probleem, maar kleine moeite toch om bij drukte enige vorm van sociaal gedrag te vertonen en die tas op je schoot te nemen?

In plaats daarvan doet de bezitter of ie een accute aanval van doof en-of blindheid heeft gekregen want plots ziet hij je niet, hoort hij je niet, of een combinatie daarvan als je vraagt of je daar kan gaan zitten.

4. Uitstappers

Je staat volgepropt op het treinbalkon, niemand kan een kant op en de volgende halte is nog minuten verder, maar toch zijn er dan van die mensen die zich een weg naar de deur proberen te wurmen, omdat ze er er over 5 minuten uit moeten. Denken ze nu echt dat je daar voor je plezier staat en zo maar even ruim baan kan maken?

5. Etende mensen

Heb je een dag gewerkt, en heb je behoorlijke trek, sta je in de overvolle trein richting huis en vlakbij je zit iemand doodleuk een patat met pindasaus, een stuk pizza oid te eten… Water begint me onderhand in de mond te lopen, maar helaas lijkt het wel of de trein achteruit in plaats van vooruit gaat…

Als je na een dag werken in een overvolle trein staat en de lucht van die patat met pindasaus prikkelt je neus; is dat ‘erg’ met een knipoog, maar wat ik echt irritant vind, is het geluid van etende mensen. In een overvolle trein zijn er zoveel verschillende geluiden, daar valt dat niet op, maar in een stille trein des te meer.

Dat je in een lekker stille trein zit, ruimte zat en dat dan in de buurt iemand tergend langzaam een zak met wortels leeg eet. Of even erg; een appel. En als je dan denkt dat die appel wel zo’n beetje op is, omdat er onderhand alleen nog een klokhuis zichtbaar is, gaan ze die gewoon ook nog even afkluiven…

Hoog op de eet-irritatieladder staan ook chips etende mensen; het gekraak van die zak en dat ze dan steeds een chipje tergend langzaam krakend tussen hun kaken vermalen.. aargh… het geluid…

Tot zo ver mijn ‘treinreisergernissen’ top 5. Zwaar leven heb je als treinforens;-)

Welke dingen zouden wat jou betreft zeker in die top 5 moeten?

Maar nu genoeg azijnpisserij; binnenkort een blog over waarom reizen met de trein wel degelijk erg leuk is!

36 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gabriëlle schreef:

  Haha heerlijk, ik ben dol op reizen met de trein, ik doe het alleen bijna nooit helaas!

  Like

 2. ingrid schreef:

  wat ik altijd verschrikkelijk vond is als het geregend had. zo n warme klamme volle trein . jakkes

  Like

 3. laupropos schreef:

  Mijn ergernis was mensen die te vroeg recht stonden en zo bijna omver vielen toen de trein stopte/remde.

  Like

 4. Anvanassche schreef:

  Plotse vertragingen vind ik vreselijk…

  Like

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Misschien dat de mensen die zich naar de voordeur wurmen bang zijn dat ze er anders niet op tijd uit kunnen stappen? Daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen namelijk.

  Like

 6. Globalizious schreef:

  Hahaha oh zo herkenbaar. Ik zit er elke dag bijna 1,5 uur in. Ik zorg altijd voor n lekker muziekje, dan kan ik me even afsluiten van al het bovenstaande haha.

  Like

 7. Maaike Gulden schreef:

  Haha daarom reis ik liever met de auto (heb niet veel keus want woon in een dorp). Kijk dus uit naar je volgende blog 😉

  Like

 8. Sandy schreef:

  Je hoeft maar 12 minuten? En dan zelfs tijd om je te ergeren?

  Like

  1. hphofman schreef:

   Goed hè, maar Ik reis veel vaker met de trein. En het zijn ergernissen met een knipoog..

   Like

 9. Kyra schreef:

  Hahahaha geweldig. Zelf reis ik vrijwel nooit met de trein, maar als ik met de trein moet erger ik mij ook groen aan deze punten. Of van die ontzettend luidruchtige hangjongeren, die gierend op de grond liggen van het woordje “piemel”. Ugh.

  Like

 10. Sherry schreef:

  Leuk artikel. Aan drie dingen: muziek, plaatsbezetters en schreeuwende mensen.

  Like

 11. Anna Jones schreef:

  Hahaha, wat een heerlijk stuk. Ik ben de appel etende rugzak drager, maar ik rij niet in de spits. De trein is voor mij een uitje, als ik weet dat het een drukke rit is, ondanks dat we niet in de spits rijden dan pak de eerste klas. Helemaal met mijn kids, ons huiskamer op wielen. We doen spelletjes, kletsen en smullen van alles wat we in het winkeltje gekocht hebben. ;-)))

  Maar je top 5 is zelfs als dagjesrijder heel herkenbaar. Ik lach nu nog!

  Liefs Anna

  Like

  1. hphofman schreef:

   Gewoon niet al te serieus nemen, ik heb zelf een hele verzameling rugzakken en vind fruit heerlijk 😀

   Like

 12. Janet schreef:

  Haha ontzettend irritant lijkt me. Gelukkig reis ik nooit met de trein maar ik denk dat ik me hier ook heel erg aan kan irriteren.

  Like

 13. Bella Beauty schreef:

  Ohhhh zo herkenbaar hahaha!

  Like

 14. Dhini van Heeren schreef:

  Wat vervelend dat de tas op zitplaats laat liggen. Ik doe meestal mijn tas op mijn schoot want ik ben bang dat iemand mijn tas pakt.

  https://dhini.nl

  Like

 15. sandystokkel schreef:

  Het is lang geleden dat ik elke dag met de trein moest, maar wat een herkenbaar lijstje. Er is dus nog weinig veranderd 😉. Ik mis alleen nog de luidruchtig bellende mensen. Onder het kopje: het interesseert mij niks wat je straks gaat eten…

  Like

 16. Ik ben ook zo’n eter en drinker in de trein haha. Kan het niet laten!

  Like

  1. hphofman schreef:

   Zijn ook ergernissen met een knipoog, ik zal het zelf ook best wel eens doen😀

   Like

 17. Rob Alberts schreef:

  Hard praten over intieme onderwerpen.
  Luid telefoneren.
  Harde muziek.

  Let wel, ik ben behoorlijk slechthorend …..

  Stille groet,

  Like

 18. Wanda Bisschop schreef:

  Ik reis niet vaak met de trein maar de laatste keer irriteerde ik mij enorm aan iemand die keiharde muziek op had staan waar iedereen in de coupé van kon meegenieten.

  Like

 19. Victor schreef:

  Ik mis nog bellende mensen in de stiltecoupe. Ik reis weinig met de trein maar herken het wel. Kwestie van fatsoen en een beetje rekening houden met elkaar.

  Like

 20. Pukster schreef:

  Áls ik dan al met de trein reis vind ik mensen die bellen en daarbij luid en duidelijk zitten te tetteren hinderlijk. Sssssttttt! 😉

  Like

 21. wherewillshego schreef:

  Jaaaa, luid etende mensen. Heel naar. Niet alleen in de trein trouwens 😉

  Like

 22. sandravda schreef:

  Ik reis bijna nooit met de trein, maar op tram of bus heb ik zo ongeveer dezelfde ergernissen. Ook personen die op het stoeltje aan het gangpad zitten en de plaats aan de raam open laten is een ergernis van mij (je kan dan bijna niet door om die raamplaats in te nemen)

  Like

 23. Manon schreef:

  Het schijnt dat mensen ook hun nagels lakken in de trein?! Dat lijkt me vreselijk.

  Like

 24. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Haha, een acute aanval van doof- en/of blindheid 😀 Ik reis gelukkig bijna nooit met het openbaar vervoer.

  Like

 25. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind inderdaad dat mensen hun tas van zitplaatsen moeten halen. Wat een lomp gedrag zeg. Ik snap heel goed dat je je hieraan ergert.

  Like

 26. Bergfamilie schreef:

  Herkenbaar! Zelf jarenlang vrijwel dagelijks traject Utrecht – Amsterdam afgelegd en alles hierboven meegemaakt. Wat ik ook heel irritant vond zijn mensen die in de trein stappen, terwijl ik nog uit moet stappen. Instapstress noemde ik het altijd. Net als mensen die ongeduldig heen en weer gaan lopen als de trein aan komt rijden omdat ze dan eerder voor het deurtje staan. (en dan ook echt VOOR het deurtje, zodat ze weg voor de uitstappers blokkeren).
  Mijn tip: een goed boek. Met een beetje geluk verlies je jezelf hier volledig in en gaan de meeste ergernissen voortaan langs je heen 😉

  Like

  1. hphofman schreef:

   Zijn ook ergernissen met een knipoog 😀

   Like

  2. hphofman schreef:

   maar dan heb ik geen onderwerpen voor een blog;-). Ik zit maar 12 minuten per keer in de trein, en als ik me dan in een boek verlies dan merk ik pas 5 haltes verder dat ik er allang uit had gemoeten;-)

   Like

   1. Nicole Orriëns schreef:

    Wel een goed teken dat je je tijdens het reizen in een boek kunt verliezen. Er is dan blijkbaar voldoende zitplaats en rust in het treinstel : )

    Like

  3. Anne van Huis schreef:

   Hilarisch! Ik reis in NL niet zo vaak met de trein, alleen in mijn vrije tijd. Als ik jou was zou ik ook wat vaker de auto pakken 😉

   Like

   1. hphofman schreef:

    Alsjeblieft niet, daarvoor vind ik treinen veel te leuk . En ik heb geen rijbewijs 😀

    Like

 27. lodi schreef:

  Ik reis nooit met de trein, al deed ik dit in mijn studententijd wel. Die rugzakken vind ik dus echt heel irritant, al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig een handtas heb, waar ik ook echt mee op moet letten dat ik er niet iemand een rotklap mee geeft, maar dat doe ik dus ook ( niet in de trein dan, maar overal waar ik anders ga) 🙂

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.