Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Telefoon op wereldreis.

telefoon op wereldreis

Om de zoveel jaar heb je dat; je bent toe aan een nieuwe telefoon. Dat had ik onlangs. Had ik een Samsung of een iPhone gewild, dan was ik in de pauze even een telecomwinkel binnengelopen en na een minuut of wat weer naar buiten gelopen met een nieuwe telefoon.

Maar aangezien een telefoon maar een telefoon is, wil ik daar zeker niet de hoofdprijs voor betalen en mede daarom vielen Samsung en zeker Apple meteen al af. Daarom verlegde ik mijn zoektocht naar de webwinkels. Ik weet het, je hebt Coolblue, Bol.com etc, maar alhoewel die een behoorlijk assortiment hebben, hadden ze nog steeds niet niet wat ik zocht qua specificaties en prijs.

China

Dus toen kwamen de Chinese webshops in beeld. Aanzienlijk lagere prijzen voor dezelfde telefoons, en nog eens veel meer keus… Dankzij een tip van een college keek ik wel naar webshops die een hub in Europa hebben, zodat er geen onaangename verrassingen zoals invoerheffingen etc bijkomen.

Een avondje zoeken leverde me de telefoon op die ik wilde, tegen een prijs die nog lager was dan de prijs die ik van tevoren als maximumprijs had bepaald.

Bestellen ging allemaal zo soepel als wat, dus toen begon het wachten.

Mijn vorige telefoon had ik ook in China besteld, en dat was allemaal soepeltjes gegaan, dus was benieuwd hoe het dit keer zou gaan. Het handige is dat je tegenwoordig een zending waar ook ter wereld vrijwel realtime kan volgen, en dat leverde bij mijn telefoon een boeiende wereldreis op:

  • 1 november, ’s avonds laat telefoon besteld; geschatte levertijd: 15 werkdagen.
  • 6 november eerste melding: bestelling is klaar voor UPS. Vervolgens:
  • 7 november opgehaald door UPS in Kowloon Bay (Hong Kong) en diezelfde dag nog bezorgd in Kwai Chung (Hong Kong).
  • 8 november: pakket gearriveerd op de luchthaven van Chep Lap Kok (Honk Kong)
  • 9 november: pakket in vliegtuig richting Dubai. Gearriveerd in Dubai
  • 11 november: aankomst pakket in Keulen.

Vervolgens vloog het zo’n beetje over Houten richting Londen. Zo dichtbij en toch weer zo ver weg.

  • 12 november: In Londen was het tijd voor een uitgebreide ronde door Londen: van vliegveld Standsted naar Stanford Le Hope, en van daar naar Takeley. Daar werd het door UPS afgeleverd bij DHL.
  • 13 november: voortzetting ronde van Londen; van Takeley naar de Docklands en van daar naar luchthaven Londen Heathrow…. richting Amsterdam?
  • Fout gedacht….
  • 14 november: Van Heathrow naar Brussel…
  • 15 november: van Brussel naar Amsterdam, en vandaar nog dezelfde dag naar Houten…

Mooie wereldreis voor een telefoon. Nu de hoogste tijd om ermee te gaan spelen….

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

27 gedachten over “Telefoon op wereldreis.

  1. Die heeft een mooie wereldreis gemaakt. Ik ben jaloers. Soms is het daar goedkoper dan hier in de winkels. Ik vind dat eigenlijk schandalig.

    Like

    1. Zeker als je een bedrijf kiest dat een kantoor heeft in de EU, hoef je geen douanekosten oid te betalen. bovendien zit daar ook een Europese verzekering bij, zodat toestel niet naar china moet als er iets mee is.

      Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.