Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Feyenoord; hand in hand de vernieling in.

Schermafbeelding 2017-05-05 om 11.54.47

Feyenoorder; ik ben het al van jongs af aan en zal het ook altijd blijven, maar wat kost dat af en toe moeite, vooral de laatste tijd.

En dan bedoel ik niet die 3-0 tegen Ajax, dat is helaas iets dat ik inmiddels als een halfjaarlijkse traditie beschouw. Maar veel meer op het elkaar de tent uitvechten als het gaat om het nieuwe stadion.

Dat merkte je dit weekend ook weer toen de stroom uitviel in de wedstrijd tegen VVV. Dat je er dan als supporter de ziekte in hebt, dat kan ik me goed voorstellen. Je zal maar uren onderweg zijn geweest, voor joker in een donkere Kuip zitten, om vervolgens weer urenlang richting huis te moeten. Meer dan logisch dat je er dan de ziekte in hebt.

Maar wat gebeurde er vervolgens bij Feyenoordsupporters? Daar werd het uitvallen van de lichtmasten weer aangegrepen om allerlei complottheorieën de wereld in te slingeren en om elkaar vervolgens voor rotte vis uit te maken.

In het kort kwam het er op neer dat ze het wel heel toevallig vonden dat de stroom net uitviel toen een groep supporters met spandoeken voor de zoveelste keer tegen het nieuwe stadion wilden protesteren. Alsof Feyenoord er baat bij heeft dat ze duizenden euro’s zinloze organisatiekosten moeten maken door die afgelaste wedstrijd.

Dat hele complottheorie-gedoe is tekenend voor de totaal verpeste verstandhouding die er momenteel is bij Feyenoord supporters onderling, en die steeds erger wordt.

Het Legioen als twaalfde man begint steeds meer op een mythe uit lang vervolgen tijden te lijken. Met zulke vrienden heb je als Feyenoord geen vijanden meer nodig. En het dan gek vinden als bedrijven steeds minder met Feyenoord van doen willen hebben, en de achterstand op andere clubs steeds groter wordt. Vooral blijven wentelen in nostalgie en zelfmedelijden over hoe goed het vroeger allemaal was, dan komt het allemaal goed.. Tuurlijk, droom lekker door… Benieuwd wie als laatste het licht uit doet..

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

2 gedachten over “Feyenoord; hand in hand de vernieling in.

  1. Ik heb niets met voetbal en kijk altijd met verwondering naar hoe fanatiek supporters kunnen zijn. Jammer dat de sfeer dan soms negatief wordt.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.