In mijn vorige blog had ik over het gedoe rondom de veggie rookworst. Toen ik dat blog aan het tikken was moest ik meteen denken aan het gedoe tijdens vakanties rond het vinden van vegetarische restaurants. Met citytrips is het zoeken naar geschikte restaurants ook altijd weer een activiteit op zich . Al moet ik zeggen dat dat, sinds we de Indiase keuken hebben ontdekt, een stuk minder is.
In een Indiaas restaurant weet je dat een derde van de menukaart sowieso is ingeruimd voor veggie gerechten, dus zijn Indiase restaurants wat dat betreft een veilige keuze, naast natuurlijk de Italiaanse restaurants. De laatste jaren zijn we in heel wat steden geweest, en altijd hebben we dan minimaal één keer een Indiaas restaurant op het menu staan.
Maar toen S. en ik een paar jaar geleden naar Praag gingen, hadden we de Indiase keuken nog niet ontdekt. Praag staat bepaald niet bekend als de veggiehoofdstad van Europa, dus we waren voorbereid op een flinke zoektocht naar geschikte restaurants, maar gelukkig is er dan Google, Al gauw viel Clear Head ons op; een veggie- en vegan restaurant. We hebben daar meer dan lekker gegeten. Allerlei gerechten die niet waren gemaakt als vega/vegan alternatief voor vlees maar gewoon als op zich zelf staande smaakbelevenissen. En toen we zagen dat ze nog een tweede vestiging hadden, Maitrea zijn we daar vanzelfsprekend ook heen geweest.
Tijden veranderen
Gelukkig merk ik wel dat de laatste jaren het aanbod aan vegetarische restaurants een stuk verbeterd is. In gewone restaurants is er qua vegetarische gerechten ook veel verbeterd, maar toch. Vaak is het als ik met niet-veggies uit eten ben zo dat terwijl zij nog volop bezig zijn met het kiezen van de gerechten op de menukaart, ik al uitgekozen ben aangezien het veggie-aanbod dan bestaat uit welgeteld één of als het meezit twee veggie-gerechten.
Ach ja, aan de andere kant maakt dat gebrek aan keuze het leven wel een stuk makkelijker;-)
Ik vind een ruime keuze altijd heel erg fijn. Indiaas eten vind ik overigens echt heel erg lekker!
LikeLike
ik denk dat het steeds meer in opkomst is. het wordt makkelijker dus
LikeLike
Er komt een moment dat er meer veggie gerechten zijn dan niet-veggie gerechten haha 🙂 ik eet zelf wel vlees, omdat ik het lekker vind. Ik eet eigenlijk alleen kipfilet, gehakt en zalm, omdat ik niet zo’n grote vleesliefhebber ben. Ik kan best af en toe zonder.
LikeLike
Ik vertel mijn klanten altijd: verminder keuzestress op de website. Dus… waarom ook niet op de menukaart 😉 Leuk hoe je de silver lining van de cloud hebt gevonden1
LikeLike
Ik heb t idee dat t op steeds meer plekken iig gebruikelijker wordt om ook vegetarische maaltijden aan te bieden, gelukkig.
LikeLike
Vegetarisch en Vegan….iets helemaal van nu en dat merk je aan de keuzes en soort restaurants. Zolang je geen keuze stress krijgt 🙂
LikeLike
Best wel logisch😀. Maar bedankt voor de tip!
LikeLike
Hier in belgië noemen we dat dan een Indische restaurant Dat zorgde vroeger weleens voor misverstanden bij mij en een van mijn beste vriendinnen Maar ik ga er ook heel graag eten en inderdaad: het meeste op de kaart is veggie! Pluspunt!
LikeLike
De keuken uit India heet in België dus de Indische keuken? In Nederland wordt met de Indische keuken just veel meer de keuken uit Indonesië en omgeving bedoeld. Hoe heet die keuken dan in België?
LikeLike
Ja, alles wat naar India verwijst, is hier gewoon Indisch. Van indonesië is dan simpelweg Indonesisch. 😉
LikeLike
Probeer in een turks/marokkaans eethuisje eens de “flauwgevallen imaan” een heerlijk vegetarisch gerecht
LikeLike
Ga ik eens doen, benieuwd wat ik dan krijg 😀
LikeLike